Bulvár
Bulvár

Mi bőgünk a legjobban! – Magyarország tarolt az Európa-bajnokságon

Mi bőgünk a legjobban! – Magyarország tarolt az Európa-bajnokságon

Erdő-Mező Online

A Fehéroroszországban május 25-én megtartott XXI. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon fantasztikus magyar sikerek születtek, egyéniben és csapatban is diadalmaskodtak hazánk képviselői.

A 39 fős mezőnyben Búr Zoltán 92 ponttal az első, míg Czakó Attila 91 ponttal a második helyet szerezte meg – számolt be a fantasztikus eredményekről az Erdő-Mező Online erdészeti hírportál.

Nagyon kevesen múlt, hogy a dobogó harmadik foka is pirosba, fehérbe és zöldbe boruljon, hiszen Kasper Máté és Virgile Parpinelli 90-90 ponttal a harmadik helyen álltak, ám a szétbőgést végül a tavalyi Európa-bajnoknak sikerült megnyernie, így a bronzéremet is a francia versenyző vehette át. Kasper Máté így tehát negyedik lett, ami szintén komoly eredmény az erős nemzetközi mezőny láttán.

Mindezek után nem volt kérdés, hogy a csapatverseny aranyérmét is a magyar gárda hozhatta el, így 15 év után Magyarország egyéniben és csapatban is Európa-bajnok lett.

“Hálásan köszönjük Erdélyi Tamás közel 4 éves, megalkuvást nem ismerő, lelkiismeretes munkáját, az ő szakmai felkészítése nélkül ez a csodálatos eredmény nem születhetett volna meg. Köszönjük Dr. Bleier Norbertnek is, hogy hazánk zsűridelegáltjaként elkísérte a magyar csapatot, és kiemelkedő szaktudásának köszönhető bíráskodásával kivívta a versenyigazgató, Heiko Hornung elismerését. Szép volt Fiúk, leírhatatlanul büszkék vagyunk Rátok!” – olvasható a Vadászati Kulturális Egyesület oldalán.

Besenyei Péter akkumulátoros kerti gépei és legújabb elektromos kisrepülőgépe

2019. június 12. 11:05

A STIHL akkumulátoros kerti gépei nagyon kényelmes munkavégzést biztosítanak, gyorsak, erősek és azonnal használatra készek.

Felfüggesztették a szolnoki műtrágyagyár működését

2019. június 9. 16:30

A hatóság szakemberei ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak.

Dunazugi Denevérkutató Program - 22 denevérfaj él a Pilisi Parkerdő területén

2019. június 9. 11:35

A denevérek az erdő természetességének indikátorai, emblematikus jelölő fajok. Az utóbbi két évtized során erdőlakó denevéreink egyre kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek. Megmaradt állományaik rendkívül sérülékennyé váltak, melynek egyik fő oka, hogy szaporodó kolóniáikról, azok helyzetéről nem áll elegendő információ a rendelkezésre.

Békés megyei gabonakereskedőket ítéltek el

2019. június 4. 16:33

Az ügy 26 vádlottja közül még ketten kaptak letöltendő szabadságvesztést, többekre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve közérdekű munkát szabott ki a bíróság, míg másokat megrovásban részesített.

Kilőhetik a vaddisznókat a pécsi Mecsekoldalban

2018. augusztus 2. 06:15

A belterületi vadászatnál kilövési kvóta nincs, a lehető legtöbb vad elejtését tervezik. Az állatok már a vadászattal járó zavarással is helyváltoztatásra bírhatóak.

Vadászati jogalkotásról és jogalkalmazásról tartottak konferenciát

2019. június 16. 09:30

A vadászati törvény és a kapcsolódó végrehajtási rendeletek a közelmúltban több lényeges ponton változtak, új alapokra helyezve a hazai vadgazdálkodást.

Kilőhetik a Miskolcon kószáló vaddisznókat

2018. május 30. 13:57

Miskolc erdős peremkerületeiben, de az egyetem és az avasi kilátó környékén is vaddisznók jelentek meg az elmúlt időszakban a kicsinyeikkel.

Bakonyi orvvadászokat fogtak el

2018. június 27. 08:52

Orvvadászat és lopás megalapozott gyanúja miatt, illetve ezek bűnsegédlete miatt indult eljárás a gyanúsítottak ellen, akiknek a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.