Bulvár
Bulvár

Motorfűrésszel faragták ki a magyar Harley-társadalom atyját

Motorfűrésszel faragták ki a magyar Harley-társadalom atyját

Andreas STIHL Kft.

Bár már véget ért a 19. Harley-Davidson Open RoadFest, a STIHL ismét gondoskodott arról, hogy a rendezvény felejthetetlen maradjon. Gáborecz István, a vállalat szobrásza húsz óra megfeszített munka eredményeként kifaragta a tavalyi Fat Boy riderét. A motoros pedig nem mást ábrázol, mint az Open Road Fest tulajdonosát és a magyar Harley-társadalom atyját, Dobai Attilát. Az alkotás az alsóörsi Strand sétányra kerül, így Dobai Attila abban a nem mindennapi helyzetben van, hogy már életében kiállítják a szobrát.

Gáborecz István egy háromszáz kilós tölgyből faragott húsz óra alatt egy közel életnagyságú motorost. „A megfeszített munka során végig arra gondoltam, hogy remélhetőleg mindenki számára felismerhető lesz majd a rider. A fesztivál előtt kimentem a Strand sétányra, és pontosan megmértem a tavaly készült Fat Boyt, hogy biztosan a motorra illő legyen az Attiláról készülő alkotás” – összegezte István a felkérést.

stihl_harley_fest1

Dobai Attila nem is kívánhatott volna szebb folytatást a tavaly elkezdett közös történetnek. „Óriási megtiszteltetés, hogy István engem mintázott meg fából, és külön köszönet, hogy teljesítette a kívánságomat és megfiatalított. Természetesen a lovas és a paripa együtt jár, így az új alkotást is Alsóörs városának ajándékozzuk, köszönetképpen a sokéves, sikeres együttműködésért” – mondta az Open Road Fest tulajdonosa.

A rider tehát hamarosan elfoglalja méltó helyét a Strand sétány elején kiállított Fat Boyon, amelynek talapzatát Spirk László lovasi motoros és csapata készítette el abból a vöröskőből, amelyet Kálmán Csaba református lelkipásztor biztosított az emlékműhöz. Az együttműködés tehát sokrétű, és mutatja az alsóörsiek elköteleződését a közös teljesítmény és az összefogás fontossága iránt.

stihl_harley_fest3

A STIHL azonban a fesztivál ideje alatt számos más látványos és dögös programmal is várta a motorosokat. A résztvevők dekoratív hölgyek segítségével moshatták le az út porát motorjaikról, Juhász István, a STIHL Timbersports legjobbja pedig nem mindennapi bemutatóval örvendeztette meg a közönséget.

“Sikerült meglepetést okoznom a Hot Saw-val, vagyis a versenyeken használt tuningolt motoros fűrészemmel. Hangerőben és lóerőben felvette a versenyt a legkomolyabb motorokkal is” – húzta alá a sportfavágó, majd hozzátette: bízik abban, hogy sokak figyelmét sikerült felkeltenie a különleges sportág iránt. “A bemutató után többen is érdeklődtek, miként lehetne szó szerint belevágni a sportfavágásba, így még az is elképzelhető, hogy hamarosan egy Harley-sal bővül majd csapatunk” – tette hozzá nevetve.

stihl_harley_fest4

A STIHL és a Harley-Davidson tehát idén is maradandót alkotott és nemcsak a közélet egyik ikonikus szereplőjét, a fesztivál alapítóját tették halhatatlanná, hanem azt az életérzést is, ami a lóerő rabjaként mindkét vállalat életében meghatározó – az elementáris erőt és a szabadságot.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Pult alól árulta a pálinkát a zöldséges

2019. június 26. 13:03

Az összesen 13 különböző típusú pálinka sem zárjeggyel, sem a pálinkára vonatkozó kötelező jelölésekkel nem rendelkezett, továbbá a nyomon követést biztosító adat hiányában annak eredete sem volt megállapítható.

Hazánk legjobb sportfavágói is összecsapnak a terepjárók legnagyobb hazai fesztiválján

2018. július 6. 14:38

A Pickup & 4x4 Fesztivál részeként, a Hungaroringen rendezik meg az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot, ahol a hazai sportfavágás legjobbjai csapnak össze hat versenyszámban.

Bulvár Videó

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 3. rész

2018. december 19. 03:36

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Ezúttal a különdíjasok bemutatását folytatjuk.

Gépinfo Képgaléria

Motorfűrésszel is lehet végtelenül jó padot faragni

2018. június 11. 15:25

A pad alakját Károlyi Angelica grófnő álmodta meg, majd Gáborecz István, a STIHL faszobrásza faragta ki. Az ülőalkalmatosságként is használható alkotás mostantól a kertet díszíti.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

2018. október 4. 07:44

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.