Bulvár
Bulvár

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak – majd kiloptak belőle mindent

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak – majd kiloptak belőle mindent

Agrofórum Online

Ma reggel egészen elképesztő történetbe botlottam a legnagyobb közösségi oldalon. Sajnos, az nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve. Mezőhegyesen azonban a gumiabroncsok kilyukasztása után kipakolták a teljes erőgépet is.

“Történt, hogy november 5-én, este 8 órakor a román határ mellett a MAGNUM 340-es traktorunk szántás közben defektet kapott!
Ebben semmi rendkívüli nincs, hiszen az ilyesmi előfordulhat máskor is. A történet furcsasága, hogy amikor jobban szemügyre vettük a kereket, akkor láttuk, hogy a képen is látható tüskék közül az egyik benne volt a gumiban. Ez egy igazi mestermunka, nem akárki csinálhatta” – olvasható a beszámolóban, amiből az is kiderült, hogy a defektet kapott traktort éjszaka kint hagyták a táblán, azzal számolva, hogy másnap kijavítják a hibát, és folytatódhat a munka.

Reggel azonban nagy meglepetés várta a mezőhegyesi traktorost, hiszen az erőgépet teljesen kipakolták. Elvittek 600 liter gázolajat, 11 halogén lámpát, kulccsal kinyitották a gép ajtaját, és kiszedték a rádiót, elloptak egy szerszámosládát, csak a krova készletet hagyták ott. A kár így több százezer forintra tehető, ami után a tulajdonosok a rendőrségen feljelentést tettek.

“Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval rendelkezik, jutalom ellenében ossza meg velünk! Ezt a kis írást, kérjük, minél többen osszátok meg, hátha megkerülnek a rablók… ha meg nem, akkor reméljük, hogy a Jóisten rájuk méri, amit megérdemelnek…… Minden gazdálkodó vigyázzon az értékeire!” – olvasható Papp József elkeseredett bejegyzésének végén.

Az elkeseredettség és a düh pedig érthető…

Rovarirtó: egy igazán extrém szakma

2019. december 13. 06:37

A rovarirtás komoly szakértelmet igényel, csakis képzett, egészségügyi szakdolgozóként regisztrált személy végezheti.

Traktorokkal tiltakoztak az alacsony felvásárlási árak miatt a francia gazdák

2019. november 28. 09:03

Franciaország hat régiójából az agrártárca összesítése szerint 1086 traktor érkezett a főváros köré a hetekkel ezelőtt meghirdetett tiltakozó napra, amelyen a tüntetők képviselői azt követelték, hogy azonnal fogadja őket Emmanuel Macron államfő.

Szója és tojás számlagyár ügyének tárgyalása kezdődött el Szegeden

2019. november 26. 10:03

Az ügyben összesen mintegy száz ember ellen indult eljárás. A kisebb súlyú bűncselekményeket elkövető és az okozott kárt megtérítő vádlottakat az ügyészség megrovásban részesítette vagy élt a vádhalasztás lehetőségével.

Több mint 1000 darab hamis gyümölcs- és szőlőoltványt talált a Nébih

2019. november 25. 13:33

Az eladásra kínált növények nagy arányban silány, gyenge minőségűek voltak, sok esetben méretparamétereikben sem feleltek meg a forgalmazás követelményeinek.

Három svájci szurkoló is traktorral ment az oroszországi foci VB-re

2018. június 24. 08:18

Három svájci szurkoló 1800 kilométert traktorozott, hogy a helyszínen nézhessék meg a Szerbia-Svájc győztes mérkőzést.

Next Edition csomag a Massey Fergusontól az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. október 29. 09:33

A Massey Ferguson a legnépszerűbb traktoraiból összeállított négy darabos csomagot fog bemutatni a kiállításon.

Traktorpiac: több mint száz traktort adott el a John Deere márciusban

2019. április 8. 09:54

A márciust toronymagasan a John Deere nyerte a traktoreladások terén 109 darabbal, ami 30 százalékos piaci részesedést jelent. A második a Case lett 40 darabbal, míg harmadik a Fendt 27 eladással.

Megérkeztek a hét akciós John Deere gépajánlatai!

2019. szeptember 2. 06:16

Minden héten 3 kiemelt akciós John Deere géppel indítjuk a visszaszámlálókat a Gépközvetítő weboldalán. Az akciók egy hétig élnek, így érdemes minél előbb megnézni a kedvezményes gépeket, nehogy lemaradjon az Önnek legmegfelelőbb traktorról.