COVID-Agrár
COVID-Agrár

Szántóföldi permetezőgéppel fertőtlenítik az utcákat Olaszországban (Képek)

Szántóföldi permetezőgéppel fertőtlenítik az utcákat Olaszországban (Képek)

Agrofórum Online

A mezőgazdasági termelőkre mindig lehet számítani, legyen szó komoly hóhelyzetről, árokba csúszott autókról vagy egyéb extrém, különleges helyzetekről. Nincs ez másképp a koronavírus-járvány idején sem.

Miközben az emberek többsége úgy enyhíthet a kialakult helyzeten, hogy otthon marad, addig a gazdálkodók, az agráriumban dolgozók ezt nem tehetik meg, hiszen az élelmiszertermelés nem állhat le, az aktuális munkákat el kell végezni. Ha pedig valami különleges feladat kínálkozik, a mezőgazdasági gépek és azok kezelői szintén hadra foghatók – ahogy ezt az alábbi példa is mutatja.

Olaszországban döbbenetes helyzet alakult ki a koronavírus-járvány miatt, volt olyan nap, amikor 24 óra alatt 793 ember veszítette életét, eddig nagyjából 5500-an haltak meg a betegségben. Így aztán nem véletlen, hogy az országban mindenki segíteni próbálja a hatóságok munkáját, ahogy csak bírja – még a mezőgazdasági termelők is.

A Grim Srl Facebook oldalon osztotta meg az alábbi képeket, amin jól látszik, hogy Olaszországban az utcák fertőtlenítésében Busti Claudio is részt vesz, méghozzá önjáró permetezőgépével.

Köszönjük a gazdálkodók minden segítségét és munkáját!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Kevesebb agrártámogatást kap, aki nem vizsgáztatta le a permetezőjét

2022. január 14. 10:28

2022. január 1-től csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkát végezni.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 7.

2022. április 9. 04:36

Terveink szerint a győztesekről az olvasóink számára folyamatos tájékoztatást adunk. A sorozat hetedik fejezetében a permetezőgép kategória döntőseit (Amazone DirectInject, Hardi Aeon, Horsch Leeb CS), de elsősorban a győztesét mutatjuk be.

Ne feledje, 3 évente kötelező a permetezőgépek felülvizsgálata!

2023. december 29. 12:40

A felülvizsgálatok bevezetésekor csak az ötévesnél idősebb gépek ellenőrzése volt kötelező, viszont most már minden permetezőgépet 3 évente el kell vinni felülvizsgálatra.

Figyelem! Egyelőre szigorúan tilos a permeteződrónok használata a magyar földeken!

2019. február 21. 05:38

A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy drónok növényvédelmi használata még nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.