Bulvár
Bulvár

Lovakat is mentettek, több millió eurós kárt okozó tűz pusztított egy gazdaságban

Lovakat is mentettek, több millió eurós kárt okozó tűz pusztított egy gazdaságban

Agrofórum Online

A németországi Baden-Württembergben egy lóistálló melletti csarnok teljesen kiégett. Összesen 30 állat volt komoly veszélyben, az épületben a szalma, az ott tárolt fűtőolaj és a mezőgazdasági technológia is megsemmisült. Több millió eurós kár keletkezett.

A reutlingeni rendőr-kapitányság számolt be arról, hogy április 17-én, szerda hajnalban súlyos tűz ütött ki egy farmon a Baden-Württemberg tartomány Tübingen kerületében található Ofterdingenben. A tanyán leégett egy fűtőolajat és mezőgazdasági technológiai eszközöket tároló raktár – közvetlenül egy szalmatároló és egy lóistálló mellett. Összesen 30 állat volt nagy veszélyben, a tűz több milliós anyagi kárt okozott.

Kimentették az állatokat az égő istállóból

A katasztrófavédelem a mezőgazdasági ingatlan raktárában keletkezett tüzet eloltotta. A tűzoltóságot és a rendőri irányítóközpontot reggel fél 6 körül riasztották, miután füstöt láttak a csarnok területén.

Amikor az első egységek a helyszínre érkeztek, a lóistállóval és a szalmaraktárral szomszédos épület már teljes egészében lángokban állt. A raktárban fűtőolaj és mezőgazdasági berendezések is voltak, ezért a jobb rálátás és helyzetértékelés érdekében a rendőrök egy rendőrhelikoptert is használtak az oltás során. A csarnok, amelynek tetején napelemek is voltak, teljesen leégett és nagyrészt össze is omlott.

Szerencsére a körülbelül 30 lovat sértetlenül sikerült kimenteni az istállóból.

Tűzoltók is megsérültek

A tűzoltóság nagy létszámmal vonult ki a tűz megfékezésére. A tűzoltókat a Műszaki Segélyszolgálat is támogatta. A nagy füst miatt arra kérték a lakosságot, hogy tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat.

Az oltás során két tűzoltó megsérült, égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. Két önkéntes tűzoltót is kórházba kellett vinni füstmérgezés gyanújával.

Az okozott anyagi kár az előzetes becslések szerint hét számjegyű lehet, euróban számolva. A tűz okáról egyelőre nincs információ – hívta fel a figyelmet a német agrarheute mezőgazdasági szakportál. A tübingeni bűnügyi rendőrség a helyszínen átvette a nyomozást.

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

21 éves elmúlt a legidősebb fehér gólya Magyarországon

2024. július 13. 14:10

A fehér gólya viszonylag hosszú életű madárfaj. A legidősebb hazánkban költő példány 2003-ban kapott gyűrűt, és idén is vannak fiókái.

Meghökkentő, köznapi dologból készülhet értékes növénytáp

2024. július 4. 11:10

Megfelelő előkészületekkel a csirkecsont is felhasználható, jelesül a benne lévő tápanyagokkal a növényeink fejlődését segíthetjük.

Egy napraforgó élete – 83 nap 1 percben

2024. július 3. 13:10

A napraforgóról készült videó akár a növény fejlődési fázisait is demonstrálhatja, de csupán látványnak sem utolsó.

Ez a fa vérzik, amikor kivágják

2024. július 3. 07:40

A rózsafa, vérfa, vasfa kifejezések kiváló minőségű keményfák több, nem rokon faját jelölhetik. Van köztük, ami valóban vérpiros nedvet bocsát ki.

Öt megyében tilos a tűzgyújtás!

2019. február 25. 12:04

Az elmúlt napok tavaszias időjárásnak, a hóolvadásnak, valamint a csapadékmentes, szeles időjárásnak köszönhetően az ország egyes részeiben – különösen a parlag- és legelő területeken, valamint az azokkal határos erdőterületeken – fokozott tűzveszély alakult ki.

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

2019. április 16. 07:33

A tűzgyújtási tilalom visszavonása után is tüzet rakni erdőterületen csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

2019. június 21. 07:46

Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeset forrása lehet.

Javult a mezőgazdaság tűzvédelmi helyzete

2019. március 25. 09:33

Összességében megállapítható, hogy a gazdasági szereplők a betakarítási munkálatok vonatkozó tűzvédelmi előírásait jellemzően betartották, kirívó szabálytalanságot az ellenőrzések során az ellenőrök nem tapasztaltak.