Bulvár
Bulvár

Újabb lopott John Deere és New Holland traktorokat foglaltak le a határon (+KÉPEK)

Újabb lopott John Deere és New Holland traktorokat foglaltak le a határon (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Az olasz hatóságok körözték azt a két traktort, amelyeket egy román állampolgár kamionnal próbált átvinni a határon Gyulánál.

Az olasz hatóságok körözték azt a két traktort, amelyeket egy román állampolgár kamionnal próbált átvinni a határon Gyulánál. Egy török állampolgár szintén Gyulán hamisított forgalmi engedéllyel akarta átlépni a határt.

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2015. március 28-án 13 órakor kilépésre jelentkezett egy román állampolgár egy román honosságú tehergépkocsival. Az ellenőrzést végző határrendészek a jármű raktérében egy John Deere és egy New Holland típusú traktort találtak. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a mezőgazdasági gépek okmányai hamisak, valamint azok alvázszámait is meghamisították.

Az olasz hatóságok 2015. március 20-án rendelték el a gépek körözését. A tehergépkocsit vezető 32 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A mezőgazdasági gépeket a rendőrség lefoglalta és az intézkedésről értesítette a körözést elrendelő olasz hatóságot.

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2015. március 29-én 0 óra 5 perckor kilépésre jelentkezett egy török állampolgár egy török honosságú tehergépkocsival. A határrendészek megállapították, hogy a járműszerelvény forgalmi engedélyében a műszaki érvényességi időt meghamisították, ezért az 50 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a tehergépkocsi vezetőjét közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

(police.hu)

104 sertésből 100 példány jelöletlen volt egy Tolna megyei vásáron

2019. november 21. 13:17

A hazai házisertés-állomány afrikai sertéspestis fertőzéstől való megóvása érdekében – a biológiai védekezésen kívül – elengedhetetlenül fontos a házi sertések szállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabályi előírások pontos és szigorú betartása is!

Megdőlt a traktoros végsebesség rekordja

2019. november 20. 16:18

Unatkozó angolok és az ő rekordjaik. Most a traktoros végsebesség rekordját döntötték meg, nem is kicsit.

Utópia vagy realitás? - Van esélye a marsi földművelésnek

2019. november 10. 12:12

A hollandiai Wageningen Egyetem kutatói tíz különböző földi növényt ültettek háromféle talajba. Az egyik tipikus, kerti talaj volt, a másik a hold, a harmadik pedig a marsi talajt utánozta.

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak - majd kiloptak belőle mindent

2019. november 7. 11:53

Nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve.

Mini vagy Maxi? Hogyan tovább traktorfejlesztés?

2019. augusztus 13. 05:37

Az új nagy teljesítményű traktorok rendkívül drágák, viszont a tömegük még így is túl kicsi ahhoz, hogy hatalmas teljesítményüket hatékonyan alakítsák át vonóerővé. A további jelentős tömegnövelés azonban számos ok miatt nem tűnik követendő fejlődési iránynak.

Három munkagépet foglaltak le a rendőrök Gyulán

2019. január 15. 09:17

A rendőrök a tehergépkocsi rakterében három munkagépet találtak, amelyek eredetét a férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni és a forgalmi engedélyeket sem tudták átadni.

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Traktorpiac: a John Deere nyerte az első negyedévet

2018. április 11. 09:37

Az év első három hónapjában 580 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 41 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.