Bulvár
Bulvár

Újra szalmabálák gyulladtak ki Zala megyében

Újra szalmabálák gyulladtak ki Zala megyében

MTI

Csütörtök este óta ismét égő szalmabálákat oltanak a tűzoltók a Zala megyei Rédicsen.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek pénteken arról számolt be, hogy egy nagyjából 750 négyzetméteres nyitott tárolóban 800-900 szalmabála ég csütörtök este óta a rédicsi Sugár úton. A tüzet hat fecskendővel próbálják megfékezni a lenti, a zalaegerszegi, a nagykanizsai és a körmendi hivatásos tűzoltók, három erőgép segítségével pedig már éjszaka igyekeztek szétbontani az égő bálákat.

A jelentős füsttel járó tűzeset miatt a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a térségben, de hétszáz méteres körzetben nem mutatott ki a levegőben egészségre káros gázkoncentrációt. A tűz miatt nem sérült meg senki.

Az MTI a helyszínről úgy tudja: ezúttal is felmerült a gyújtogatás gyanúja, ugyanis a lángok ugyanannak a tulajdonosnak a báláinál csaptak fel, akinél néhány nappal korábban Reszneken is. Az előző esetnél napokon át küzdöttek a tűzoltók, hogy eloltsák a mintegy 3500 égő bálát.

A katasztrófavédelem szóvivője az MTI kérdésére azt mondta: a reszneki esethez hasonlóan a mostani tűz miatt is hatósági vizsgálatot indítanak.

Három mezőgazdasági épület és több ezer bála gyulladt ki Zala megyében

A három kigyulladt, összesen több ezer négyzetméter területű épületben mintegy 3500 bála kapott lángra, de a tüzet már sikerült körülhatárolni.

Dinnyeföldön késeltek a napszámosok

A 49 éves román állampolgárt, F. Vasiliét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Itt a mai Holdfogyatkozás menetrendje

A maximális elsötétedés 22óra 22 perckor lesz. Da addig is érdemes az égre tekinteni, kiváltkép azoknak, aki nem egy jól kivilágított helyen tartózkodnak. Előnyben a szántóföldek, mezők!

Problémát okoznak a madárriasztó hangágyúk a Balatonnál

Ha nem védekeznek a gazdák, a munkájuk kárba veszhet, viszont a védett seregély ellen csak humánus módon szabad fellépni.

Szalmabálákat gyújtogatott, vádat emeltek ellene

A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit tavaly novemberi elfogása után előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság.

2018. június 21. 08:39

Három mezőgazdasági épület és több ezer bála gyulladt ki Zala megyében

A három kigyulladt, összesen több ezer négyzetméter területű épületben mintegy 3500 bála kapott lángra, de a tüzet már sikerült körülhatárolni.

2018. augusztus 6. 08:55

Változott a tűzgyújtás tilalmi rendszere

A tűzgyújtási tilalom alá eső területeket az új rendszerben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti szakemberei és a Katasztrófavédelem munkatársai naponta jelölik ki.

2018. május 31. 10:36

Bács-Kiskun és Csongrád megyében tilos a tűzgyújtás

Egy autóból vagy vonatból kidobott égő csikk, a járó autó kipufogójából áramló hő vagy az elhagyott üveghulladék is meggyújthatja a növényzetet.

2018. július 27. 09:29