Bulvár
Bulvár

Versben keresik a lopott kotró-rakodó gépet

Versben keresik a lopott kotró-rakodó gépet

Agrofórum Online

„Akár darabokban, akár egyben - ha láttad valahol, ne hagyj minket cserben!”

„Akár darabokban, akár egyben – ha láttad valahol, ne hagyj minket cserben!” Így keresi eltűnt markolóját egy kifosztott kertészeti cég Pécsen.

„Hazavárjuk” feliratos plakátot sokfelé és sokfélét láthatunk, keresnek így elkóborolt kutyát, macskát, de eltűnt személyek szerettei is nyomoznak ezzel a módszerrel a szeretteik után. Markolót azonban viszonylag ritkán próbálnak meg így előkeríteni.

Egy pécsi vállalkozás most mégis így igyekszik a nyomára bukkanni a napokban ellopott földmunkagépének. A kertészeti cég Kanizsai dorottya utcai telephelyéről tűnt el szeptember 1. és 4. között egy éjjel a méretes CAT 428B típusú gép – tudtuk meg a felhívást közzétevő Varga Rékától.

A hölgy azt is elárulta, a gépet az édesapja vállalkozása használta rendszeresen földmunkákhoz, kertek építéséhez. Korábban loptak már belőle üzemanyagot is, amikor külső helyszínen hagyták, ezért a telepen a gázolajat leeresztették belőle és az akkumulátort is kivették. A tolvajok valahogy mégis elvitték, vélhetően trélerrel. A tulajdonos elképzelhetőnek tartja, hogy a tolvajok alkatrészként akarják értékesíteni a gépet.

Varga Réka elárulta, hogy amellett, hogy rendőrségi feljelentést tettek a mintegy kétmilliós értékű gép eltűnése miatt, maguk is kutatnak utána. Például elkérnek biztonsági kamerafelvételeket a környék benzinkútjaitól, hátha felbukkan rajtuk a szállító.

Bár a verses felhívás kevésbé komoly hangvételű, szó sincs arról, hogy kedvük lenne viccelni a lopás után. Egyszerűen abban bíznak, hogy a szokatlan megfogalmazás esetleg segít többekhez eljuttatni az üzenetüket – tette hozzá Varga Réka.

(bama.hu)

104 sertésből 100 példány jelöletlen volt egy Tolna megyei vásáron

2019. november 21. 13:17

A hazai házisertés-állomány afrikai sertéspestis fertőzéstől való megóvása érdekében – a biológiai védekezésen kívül – elengedhetetlenül fontos a házi sertések szállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabályi előírások pontos és szigorú betartása is!

Megdőlt a traktoros végsebesség rekordja

2019. november 20. 16:18

Unatkozó angolok és az ő rekordjaik. Most a traktoros végsebesség rekordját döntötték meg, nem is kicsit.

Utópia vagy realitás? - Van esélye a marsi földművelésnek

2019. november 10. 12:12

A hollandiai Wageningen Egyetem kutatói tíz különböző földi növényt ültettek háromféle talajba. Az egyik tipikus, kerti talaj volt, a másik a hold, a harmadik pedig a marsi talajt utánozta.

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak - majd kiloptak belőle mindent

2019. november 7. 11:53

Nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve.

Az Avant Tecno bemutatja az új Avant 800-as szériát

2019. március 26. 08:50

A teljesen új Avant 800-as széria a legnagyobb és legerősebb rakodógép család a finn gyártó, az Avant Tecno választékában.

Az AXIÁL Kft. nem hiányozhat az állattenyésztési napokról!

2019. május 6. 04:47

Magyarország egyik legsikeresebb mezőgazdaságigép-forgalmazója 2019-ben is 1500 négyzetméteren várja partnereit Hódmezővásárhelyen, hogy bemutathassa számukra legújabb és legnépszerűbb modelljeit.

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

2018. június 14. 11:16

A 10 méteres Caterpillar 3510D teleszkópos rakodó a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Gépészet Videó

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.