Életmód
Életmód

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

Agrofórum Online

A Youtube-nak köszönhetően gyerekvideók tárháza jelent meg a legkisebbek számára. Ezek között azonban nem könnyű kiigazodni, a minőség és a tartalom rendkívül sokszínű. Ezeknél a kisfilmeknél sokkal jobb, ha a gyereket kivisszük traktorozni, ha meglátogatunk egy tanyát vagy ellátogatunk a januári AGROmashEXPO kiállításra, de a téli hónapokban jó szórakozás lehet egy-egy ilyen videó megtekintése.

1.

Az egyik legjobb és legprofibb, rendkívül látványos videóban Bruder távirányítós játékok szerepelnek. Az alábbi kisfilmben egy hígtrágyázni induló John Deere traktor akad el, amit egy JCB Fastrac segít ki. Vajon, sikerül a mentési akció? A kisfilmben feltűnik még Steyr traktor, Amazone permetezőgép és vetőgép, valamint számos más gyártó terméke is. Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz.

2.

Az alábbi videó színvonalában messze elmarad az előzőktől, ám a gyerekeket nagyon leköti. Ha magyarul lenne, még a színek ismertetésére is hatásos módszer lehetne, de az angolul tanulást mindenképpen segítheti óvodások, kisiskolások számára. A traktorok szépen sorban merülnek el a festékkádban, így lesz a New Hollandból fekete erőgép, a John Deere-ból Zetor-piros mezőgazdasági vontató.

3.

A Youtube-ozó kicsik körében nagyon népszerűek a különböző számítógépes vagy konzolos játékok videói, ami felnőtt fejjel talán nehezen értelmezhető, hiszen az autók, gépek csak ide-oda jönnek-mennek. Van ilyen traktorosból is, íme egy népszerű animáció, ahol az erőgépekkel egy akadálypályán kell keresztüljutni focilabdákon, emelkedőkön és tekebábukon keresztül. A traktoros színkavalkád hosszasan leköti a gyerekek figyelmét, és közben meg lehet tanítani nekik a pótkocsifajtákat.

4.

Nagyon aranyos grafikával mutatja be a különböző mezőgazdasági munkákat az alábbi videó. Elsőként egy traktor összeállítását figyelhetjük meg, majd indulhat a meló. Bálázó felcsatol, és irány föld, de a bálákat fel is kell ám szedni…

5.

Az előzőhöz sokban hasonló videóban már fakitermelést is láthatunk STIHL fűrésszel, ami után vegyesen jönnek a kamionok, targoncák, sőt meglepő módon egy tank is.

6.

A mezőgazdasághoz a haszonállatok is hozzátartoznak. A baromfik, sertések, marhák, lovak. Ezeket pedig szállítani is lehet, mint az a lenti videóból kiderül.

7.

A kicsik körében szintén népszerűek a különböző játékbemutatók, az alábbi videóban például egy farmot építhetünk fel gépekkel, jószágokkal, kerítéssel. A gyerekek egészen biztosan imádni fogják. Pótkocsik, traktorok, pickup, állatok – ebben is minden megvan, aminek egy ilyen videóban benne kell lennie.

8.

Szintén a színek angol nyelvű elsajátítását segítheti ez a traktoros videó, ahol furcsa módszerrel almát, répát, káposztát, padlizsánt takarítanak be a gépek.

9.

Marhákkal kezdődik, de aztán a legkülönbözőbb traktormárkákkal folytatódik az alábbi kis videó, ahol Antonio Carraro, Versatile, Renault és egyéb gépek is felismerhetők. Itt is van kaszálás, rendfelszedés, de trágyaszórás is.

10.

Lazítás, széna- és fahordás is van az alábbi, az előzőhöz nagyon hasonló videóban.

10+1

Végezetül még egy nagyszerű videó Bruder játékokkal, ezúttal egy Claas traktor borul fel, amit egy Caterpillar lánctalpas rakodó állít fel.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Ingyenes üzenetküldés: a szó elszáll, a chat megmarad

Piackutatásunkban arra a kérdésre is választ kerestünk, hogy mely ingyenes üzenetküldő alkalmazásokat kedvelik a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozói.

Élénkítenék a minőségi sörök piacát

Egy elemzés szerint egy söripari munkahely 17 másik munkahely fenntartásához járul hozzá: kettőhöz a mezőgazdaságban, kettőhöz a kereskedelemben és 13-hoz a vendéglátásban.

Ma éjjel kezdődik a csillagászati tavasz

2019. március 20-án 22 óra 58 perckor megkezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a napéjegyenlőség.

Újpesten főzik az első magyar kézműves gint

Az Opera Gin Budapest elkészítéséhez a gin alapjaként szolgáló borókabogyó a Kiskunsági Nemzeti Parkban termett.

Zetor traktort is nyerhetsz tombolán - Jön a II. Bodrogközi Traktoros Családi Nap

Idén augusztus 18-án, szombaton rendezik meg a Bodrogközi Traktoros Családi Napot Felsőbereckiben, ahol a programok között lesz többek között szlalomverseny és traktorhúzó verseny is.

2018. július 17. 14:31

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

2018. március 3. 07:43

Három svájci szurkoló is traktorral ment az oroszországi foci VB-re

Három svájci szurkoló 1800 kilométert traktorozott, hogy a helyszínen nézhessék meg a Szerbia-Svájc győztes mérkőzést.

2018. június 24. 08:18

Max, a profi és gazdabarát szervizes - Case IH és Pöttinger gépek a Gudmon Show-n

Max nem más, mint egy képzeletbeli mezőgazdasági gépszerelő, amelyet az Agromax Gépkereskedelmi Kft. választott jelképül.

2018. május 28. 10:53