Életmód
Életmód

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

Agrofórum Online

A Youtube-nak köszönhetően gyerekvideók tárháza jelent meg a legkisebbek számára. Ezek között azonban nem könnyű kiigazodni, a minőség és a tartalom rendkívül sokszínű. Ezeknél a kisfilmeknél sokkal jobb, ha a gyereket kivisszük traktorozni, ha meglátogatunk egy tanyát vagy ellátogatunk a januári AGROmashEXPO kiállításra, de a téli hónapokban jó szórakozás lehet egy-egy ilyen videó megtekintése.

1.

Az egyik legjobb és legprofibb, rendkívül látványos videóban Bruder távirányítós játékok szerepelnek. Az alábbi kisfilmben egy hígtrágyázni induló John Deere traktor akad el, amit egy JCB Fastrac segít ki. Vajon, sikerül a mentési akció? A kisfilmben feltűnik még Steyr traktor, Amazone permetezőgép és vetőgép, valamint számos más gyártó terméke is. Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz.

2.

Az alábbi videó színvonalában messze elmarad az előzőktől, ám a gyerekeket nagyon leköti. Ha magyarul lenne, még a színek ismertetésére is hatásos módszer lehetne, de az angolul tanulást mindenképpen segítheti óvodások, kisiskolások számára. A traktorok szépen sorban merülnek el a festékkádban, így lesz a New Hollandból fekete erőgép, a John Deere-ból Zetor-piros mezőgazdasági vontató.

3.

A Youtube-ozó kicsik körében nagyon népszerűek a különböző számítógépes vagy konzolos játékok videói, ami felnőtt fejjel talán nehezen értelmezhető, hiszen az autók, gépek csak ide-oda jönnek-mennek. Van ilyen traktorosból is, íme egy népszerű animáció, ahol az erőgépekkel egy akadálypályán kell keresztüljutni focilabdákon, emelkedőkön és tekebábukon keresztül. A traktoros színkavalkád hosszasan leköti a gyerekek figyelmét, és közben meg lehet tanítani nekik a pótkocsifajtákat.

4.

Nagyon aranyos grafikával mutatja be a különböző mezőgazdasági munkákat az alábbi videó. Elsőként egy traktor összeállítását figyelhetjük meg, majd indulhat a meló. Bálázó felcsatol, és irány föld, de a bálákat fel is kell ám szedni…

5.

Az előzőhöz sokban hasonló videóban már fakitermelést is láthatunk STIHL fűrésszel, ami után vegyesen jönnek a kamionok, targoncák, sőt meglepő módon egy tank is.

6.

A mezőgazdasághoz a haszonállatok is hozzátartoznak. A baromfik, sertések, marhák, lovak. Ezeket pedig szállítani is lehet, mint az a lenti videóból kiderül.

7.

A kicsik körében szintén népszerűek a különböző játékbemutatók, az alábbi videóban például egy farmot építhetünk fel gépekkel, jószágokkal, kerítéssel. A gyerekek egészen biztosan imádni fogják. Pótkocsik, traktorok, pickup, állatok – ebben is minden megvan, aminek egy ilyen videóban benne kell lennie.

8.

Szintén a színek angol nyelvű elsajátítását segítheti ez a traktoros videó, ahol furcsa módszerrel almát, répát, káposztát, padlizsánt takarítanak be a gépek.

9.

Marhákkal kezdődik, de aztán a legkülönbözőbb traktormárkákkal folytatódik az alábbi kis videó, ahol Antonio Carraro, Versatile, Renault és egyéb gépek is felismerhetők. Itt is van kaszálás, rendfelszedés, de trágyaszórás is.

10.

Lazítás, széna- és fahordás is van az alábbi, az előzőhöz nagyon hasonló videóban.

10+1

Végezetül még egy nagyszerű videó Bruder játékokkal, ezúttal egy Claas traktor borul fel, amit egy Caterpillar lánctalpas rakodó állít fel.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Egyre melegebb lesz a következő napokban, leginkább sárra kell számítani

A következő napokban tovább melegszik az idő, a hét közepén néhol 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Emellett változékony idő várható, napsütés, de csapadék, eső és hó is lehet.

Februárban újra Budapesten gyűlnek össze az ország vadászai

Február 7. és 10. között a HUNGEXPO ad otthont a FeHoVa - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításnak, amely ismét számos újdonsággal várja az érdeklődőket.

Változott a balatoni horgászrend - Így és ennyiért lehet pecázni a magyar tengeren

Az idén sem emelkednek a balatoni horgászjegy-árak, a tó horgászrendje néhány pontban módosul - közölte Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.

Mínusz 15 fokkal és sok csapadékkal érkezik a következő hét

Hideg idővel kezdődik a hét, néhol mínusz 15 fok is lehet, aztán fokozatosan enyhül a hideg. A héten többször várható csapadék, havazásra és ónos esőre is készülni kell.

Jogosítvány nélkül, ittasan, lopott traktorral indult sörért

A férfi a munkaadója tanyájáról vitte el a traktort, hogy sört vegyen magának.

2019. január 10. 09:27

Zetor traktort is nyerhetsz tombolán - Jön a II. Bodrogközi Traktoros Családi Nap

Idén augusztus 18-án, szombaton rendezik meg a Bodrogközi Traktoros Családi Napot Felsőbereckiben, ahol a programok között lesz többek között szlalomverseny és traktorhúzó verseny is.

2018. július 17. 14:31

Így száguld 140-nel a világ leggyorsabb traktora

A "Track-tor" néhány hónapja Guiness-rekordot döntött, ugyanis 140.45 km/h (87.27 mph) sebességgel száguldott végig egy régi brit repülőtéren.

2018. május 29. 08:29

Soha nem látott képek a Dutra traktorokról - Virtuális kiállítás indult a Korbuly családról

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá kapcsolódva a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára.

2018. december 13. 06:49