Életmód
Életmód

Pickup-változat készül a Kodiaqból

Pickup-változat készül a Kodiaqból

Agrofórum Online

Látványos pickup épül a Škoda Kodiaq alapjain, ez lesz a Škoda hatodik tanulói autója. A 35 szakmunkástanuló célja, hogy 2019-ben első ízben használják fel a Škoda Kodiaq típust a tanulói tanulmányhoz. A Škoda mérnökeinek, valamint a műszaki fejlesztés, a formatervezés és a gyártás területén dolgozó munkatársainak támogatásával a cseh autógyártó legnagyobb szabadidő-autóját egy dinamikus, kétajtós pickuppá alakítják. A járművet 2019 júniusában mutatják be.

A 17-20 éves tanulók, köztük hat fiatal hölgy számára ez a gyakorlati projekt a szakképzésük csúcspontja. Ennek keretében lehetőséget kapnak, hogy már a tanulmányaik során bizonyítsák a kreativitásukat és tehetségüket járműfejlesztőként. Az egyik tanuló, Zuzana Otradovská így foglalta ezt össze:

„A tanulói tanulmányjármű egy fantasztikus projekt. Hol máshol kap ilyen egyedülálló lehetőséget az ember, hogy már az oktatás során a ŠKODA mérnökeinek, formatervezőinek és szakoktatóinak segítségével egy kis csapatban a saját autóját építse meg, saját ötleteit és elképzeléseit megvalósítsa?!”

Tanulmányaik korai szakaszában a projekt résztvevői a Škoda Design központjában, Mladá Boleslav városában belepillanthattak Oliver Stefani vezető tervező és csapatának munkájába. Az ő pontos iránymutatásukkal alkották meg az első önálló, kézzel rajzolt vázlataikat.

A 2014 óta minden évben megvalósított gyakorlati projekt jól szemlélteti a Škoda-akadémia kiemelkedő színvonalú, több mind 90 éves hagyományokkal bíró képzését.

Jövőre drágábban lehet horgászni a Balatonnál

2019. november 15. 05:47

Tíz százalékot némileg meghaladó lesz az áremelés, de nem egységesen, lesznek ugyanis olyan jegytípusok, amelyek ára változatlan marad.

Ismét az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek az uniós pénzügyminiszterek

2019. november 9. 15:33

Az uniós országok többsége támogatja az új irányelv elfogadását, amely szerint egy háztartásban évente ötven liter gyümölcspárlatot lehetne előállítani jövedéki adó megfizetése nélkül.

Az uniós éghajlatváltozás elleni küzdelem finanszírozása elérte a 21,7 milliárd eurót tavaly

2019. november 9. 11:47

Több mint kétszeresére nőtt az a hozzájárulás, amelyeket az unió és tagállamai 2013 óta nyújtanak a fejlődő országok részére az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez és az éghajlatváltozás hatásaival szembeni fellépéshez.

Taroltak az ausztrálok a STIHL TIMBERSPORTS® világbajnokságon

2019. november 5. 04:47

A világ legrangosabb sportfavágó eseményén kiemelten odafigyelnek arra, hogy a versenyfa csak és kizárólag 100 százalékban fenntartható módon kitermelt fa legyen.

Tiszta Amerika: rengeteg pickup-ot vásároltunk

2018. szeptember 7. 07:54

Az első nyolc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 29,6 százalékkal bővült – derült ki a Datahouse adatiból.

Harmadszor is a Toyota Hilux lett Németország kedvence

2019. október 24. 12:18

Piacvezető haszonjármű-szaklapok olvasóinak szavazata alapján idén harmadszor bizonyult Németország kedvenc pick-upjának a Toyota Hilux.

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

2018. július 9. 11:02

Huszonnyolc százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból. Összesen 81 361 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben.

Újabb limitált szériás Toyota Hilux érkezik

2018. április 24. 13:50

A Toyotának úgy látszik bejöttek a világ legnépszerűbb pickupja, a Hilux születésének 50. évfordulójáról megemlékező limitált szériás sorozatok.