Gépinfo
Gépinfo

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Agrofórum Online

A március 18-ig tartó Genfi Autószalonon a dél-korai SsangYong két újdonságot mutatott be. A teljesen elektromos koncepcióautó, az e-SIV mellett az új pick-up a Musso is itt mutatkozott be a nagyközönségnek.

A márkakereskedésekbe várhatóan nyáron kerül az újdonság, amely az 1993 és 2005 között gyártott SUV nevét kapta meg.

A Musso lesz a 2006-tól gyátott Actyon Sports utódja Európában, ugyanarra a platformra épül, mint a márka SUV-zászlóshajója, a Rexton negyedik generációs modellje. Az összkerékhajtás és a létraváz kombinációjához sok nagy szilárdságú acélt használtak fel, így közúton és terepen is különösen biztonságos a megbízható jármű.

A 2,2 literes négyhengeres turbódízel motor 181 lóerős teljesítményre, valamint 420 newtonméteres maximális nyomatékra képes. Hatfokozatú kézi- vagy automatikus Aisin-váltóval kérhető a kétkerék- és összkerékhajtású változat. Olyan asszisztensrendszerek növelik a biztonságot, mint a sávtartó és a holttérfigyelő.

A gazdag felszereltségű és kényelmes autó 9,2 collos képernyőjű infotainment rendszeréhez az Apple CarPlay és az Android Auto megoldásokkal is lehet csatlakoztatni okostelefonokat.

A két négyzetméter alapterületű platóra egy szabványos EUR-raklap is felfér, a Musso terhelhetősége alapból 1011 kilogramm. A legnagyobb vontatható tömeg 3,5 tonna, így a SsangYong pick-upja egyaránt alkalmas sportos és robusztus családi autónak, illetve a mezőgazdaságban is kiválóan kihasználható haszongépjárműnek.

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

A CLAAS bővíti kínálatát a COATEX bálafóliával

A ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz kifejlesztett új hálós- és fóliás csomagolási rendszer bevezetése óta a CLAAS az ehhez szükséges COATEX fóliát is kínálja.

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik.

A Toyota Hilux a legkelendőbb pick-up

Továbbra is lendületesen emelkedik a hazai újautó-piac. Idén januárban összesen 10 539 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

2018. február 8. 08:48

AMG: 585 lóerős G-osztály Genfből

Néhány héttel a detroiti világpremier után a március 18-ig tartó Genfi Autószalonon is bemutatkozott a Mercedes-AMG G 63.

2018. március 11. 17:53

Brutális Toyota Hilux született

Az off-road autózás területén etalonnak számító Toyota különleges kivitellel ünnepli a világ legnépszerűbb pick-upja, a legendás Hilux 50. évfordulóját.

2018. január 22. 15:24

Nissan alapokon érkezik a Mercedes-Benz első platós terepjárója

Az autó a Renault–Nissan-csoport közreműködésével készül, az alapokat a vadonatúj Navarától kölcsönzik.

2015. április 14. 18:48