Gépinfo
Gépinfo

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Agrofórum Online

A március 18-ig tartó Genfi Autószalonon a dél-korai SsangYong két újdonságot mutatott be. A teljesen elektromos koncepcióautó, az e-SIV mellett az új pick-up a Musso is itt mutatkozott be a nagyközönségnek.

A márkakereskedésekbe várhatóan nyáron kerül az újdonság, amely az 1993 és 2005 között gyártott SUV nevét kapta meg.

A Musso lesz a 2006-tól gyátott Actyon Sports utódja Európában, ugyanarra a platformra épül, mint a márka SUV-zászlóshajója, a Rexton negyedik generációs modellje. Az összkerékhajtás és a létraváz kombinációjához sok nagy szilárdságú acélt használtak fel, így közúton és terepen is különösen biztonságos a megbízható jármű.

A 2,2 literes négyhengeres turbódízel motor 181 lóerős teljesítményre, valamint 420 newtonméteres maximális nyomatékra képes. Hatfokozatú kézi- vagy automatikus Aisin-váltóval kérhető a kétkerék- és összkerékhajtású változat. Olyan asszisztensrendszerek növelik a biztonságot, mint a sávtartó és a holttérfigyelő.

A gazdag felszereltségű és kényelmes autó 9,2 collos képernyőjű infotainment rendszeréhez az Apple CarPlay és az Android Auto megoldásokkal is lehet csatlakoztatni okostelefonokat.

A két négyzetméter alapterületű platóra egy szabványos EUR-raklap is felfér, a Musso terhelhetősége alapból 1011 kilogramm. A legnagyobb vontatható tömeg 3,5 tonna, így a SsangYong pick-upja egyaránt alkalmas sportos és robusztus családi autónak, illetve a mezőgazdaságban is kiválóan kihasználható haszongépjárműnek.

Először Magyarországon a szakmák Európabajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tehetségüket: 28 ország közel 600 versenyzője, előreláthatóan 40 szakmában bizonyítja naprakész és professzionális tudását. A régióból elsőként Magyarország rendezi meg a rangos nemzetközi szakmai versenyt 2018. szeptember 26-28-án, Budapesten a Hungexpo területén. A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Fő támogatói között a KITE Zrt. is helyet kapott.

Hatalmas erdészeti gépek lepték el Sopront

Hazánk legjelentősebb szakai rendezvényén ezúttal is számos érdekes és hasznos erdészeti gépet, technológiát láthattak a látogatók.

Gépinfo Videó

Ideje váltani! Steyr tesztvezetés az Agro-Tipp-nél

Próbálja ki az új S-Control 8 sebességváltó egyedülálló vezetési élményét az Agro-Tipp Kft.-nél!

A Case IH a Potato Europe 2018 kizárólagos technológiai partnere

Exkluzív technológiai partnereként a Case IH a PotatoEurope 2018 egyik legfontosabb támogatója.

Most a Ford Ranger a pick-up-piac első helyezettje

A pick-up-piacon januárban még a Toyota Hilux vezetett, de februárban átvette a vezetést a Ford Ranger.

2018. április 11. 10:24

Továbbra is a Ranger, a Vitara és a Ducato vezet

Harminc százalékkal bővült az első négy hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. május 8. 09:10

A Toyota Hilux a legkelendőbb pick-up

Továbbra is lendületesen emelkedik a hazai újautó-piac. Idén januárban összesen 10 539 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

2018. február 8. 08:48

Egyedi Toyota Hilux érkezik: jön az Invincible 50 Black Edition

A 4x4-es autók között verhetetlennek tartott Toyota különleges kivitellel ünnepli legnépszerűbb pickupja, a Hilux fennállásának 50. évfordulóját.

2018. április 17. 09:49