Gépinfo
Gépinfo

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Agrofórum Online

Igazán jó hír, hogy egy év kihagyás után 2018-ban ismét Komárom-Esztergom megyében gyűlik össze az agrárszakma, hiszen a Bábolnai Gazdanapokat 31. alkalommal rendezi meg a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. Már a pontos időpont is megvan: 2018. szeptember 5-8.

Tavaly egészen sokáig vártuk a rendezvény pontos időpontját, ám végül kiderült, hogy az OMÉK évében a szervezők nem tartják meg a rangos eseményt. Idén azonban ismét végigjárhatjuk a kiállított traktorokat, mezőgazdasági munkaeszközöket. A megszokott tematika mellett pedig kiemelt szerepet kap a növénytermesztés: fajtakísérleti bemutatók, konferenciák és fórumok biztosítanak lehetőséget a termékek és szolgáltatások megismerésére. Emellett, a 21. század mezőgazdaságának energetikai kihívásaira reagálva a szervezők a megújuló energiaforrásokra, különös tekintettel a napenergia-hasznosítás témakörére fókuszálnak.

Idén is lesz szántóföldi gépbemutató

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap. Mindezek mellett pedig az Erdő-Mező erdészeti portál információi szerint a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendezik meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság országos döntőjét is, ami izgalmas és komoly szakmai megmérettetésnek ígérkezik ebben az évben is.

A szervezők mindemellett arról is tájékoztattak, hogy a Smartfarm – Precíziós mezőgazdasági konferencia is gyakorlati bemutatóval bővül, amelynek részeként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei ismertetik közérthetően a legújabb kutatási és fejlesztési irányokat.

A 2018-as Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon is megjelennek a mezőgazdaságot kiszolgáló ágazatok, így nemcsak az aktuális gépkínálatról és újdonságokról, hanem a vetőmag-, a műtrágya- és a növényvédőszer-választékról, valamint a háttéripari cégek kínálatáról, termékeiről és szolgáltatásairól is átfogó képet kaphatnak a látogatók. Így például az öntözőberendezésektől a kertészeti szolgáltatásokon át a finanszírozásig minden terület képviselői megjelennek a kiállításon.

2018. szeptember 3. és 5. között tehát ismét Bábolnára figyel a magyar agrárszakma. A későbbiekben természetesen számos más információval is jelentkezünk. Találkozzunk idén is a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon!

Szombaton Dutra-találkozót tartanak Komáromban

A találkozóra 180 embert várnak az ország minden részéből. A rendezvényen szó lesz a tavalyi géptalálkozókról, külön programpont a 2018-ban Balatonbogláron nyílt Dutra Múzeum bemutatása.

A békéscsabai AXIÁL pont elnyerte az AGRARTECHNIK Service Award díját

A Service Award-ot 2001 óta ítélik oda olyan vállalatoknak, amelyek kiemelkedően teljesítenek a díjazást megelőző versenyen.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Tavaly 9 milliárd eurót tett ki a mezőgazdaság exportértékesítése

A gazdák bizakodását jelzi, hogy tavaly több mint 300 milliárd forintot költöttek fejlesztésekre, jóval többet, mint a korábbi években.

2018. szeptember 5. 14:18

Mégsem lesz Bábolnai Gazdanapok 2017-ben

Sokáig kérdéses volt, ám a szervezők bejelentették, hogy idén a tervezettel ellentétben nem lesz Bábolnai Gazdanapok.

2017. március 6. 18:39

Bábolnai Gazdanapok 2016 - Czerván: javult az agrárágazat jövedelmezősége

Megnyitotta kapuit a Bábolnai Gazdanapok, amely szeptember 2-ig várja a látogatókat szakmai programokkal, mezőgazdasági gépkiállítás és bemutatókkal.

2016. augusztus 31. 13:02

Idén nem lesz Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok - A 2016-os időpontot már kihirdették!

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. a lebonyolítást is érintő beruházásokba kezd a helyszínen, ezért az idén a kiállítást nem rendezik meg.

2015. március 30. 15:11