2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Agrofórum Online

Igazán jó hír, hogy egy év kihagyás után 2018-ban ismét Komárom-Esztergom megyében gyűlik össze az agrárszakma, hiszen a Bábolnai Gazdanapokat 31. alkalommal rendezi meg a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. Már a pontos időpont is megvan: 2018. szeptember 5-8.

Tavaly egészen sokáig vártuk a rendezvény pontos időpontját, ám végül kiderült, hogy az OMÉK évében a szervezők nem tartják meg a rangos eseményt. Idén azonban ismét végigjárhatjuk a kiállított traktorokat, mezőgazdasági munkaeszközöket. A megszokott tematika mellett pedig kiemelt szerepet kap a növénytermesztés: fajtakísérleti bemutatók, konferenciák és fórumok biztosítanak lehetőséget a termékek és szolgáltatások megismerésére. Emellett, a 21. század mezőgazdaságának energetikai kihívásaira reagálva a szervezők a megújuló energiaforrásokra, különös tekintettel a napenergia-hasznosítás témakörére fókuszálnak.

Idén is lesz szántóföldi gépbemutató

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap. Mindezek mellett pedig az Erdő-Mező erdészeti portál információi szerint a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendezik meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság országos döntőjét is, ami izgalmas és komoly szakmai megmérettetésnek ígérkezik ebben az évben is.

A szervezők mindemellett arról is tájékoztattak, hogy a Smartfarm – Precíziós mezőgazdasági konferencia is gyakorlati bemutatóval bővül, amelynek részeként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei ismertetik közérthetően a legújabb kutatási és fejlesztési irányokat.

A 2018-as Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon is megjelennek a mezőgazdaságot kiszolgáló ágazatok, így nemcsak az aktuális gépkínálatról és újdonságokról, hanem a vetőmag-, a műtrágya- és a növényvédőszer-választékról, valamint a háttéripari cégek kínálatáról, termékeiről és szolgáltatásairól is átfogó képet kaphatnak a látogatók. Így például az öntözőberendezésektől a kertészeti szolgáltatásokon át a finanszírozásig minden terület képviselői megjelennek a kiállításon.

2018. szeptember 3. és 5. között tehát ismét Bábolnára figyel a magyar agrárszakma. A későbbiekben természetesen számos más információval is jelentkezünk. Találkozzunk idén is a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon!

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.

A Toyota Hilux a legkelendőbb pick-up

Továbbra is lendületesen emelkedik a hazai újautó-piac. Idén januárban összesen 10 539 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

Farmer-Expo 2014

2014. augusztus 29. 17:16

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Szeptember 10. és 13. között újból megrendezik a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok mezőgazdasági kiállítást. A Ménesbirtok területén zajló programon a szakmai kiállítások és bemutatók mellett gépbemutató is várja a látogatókat.

2014. augusztus 29. 09:04