Gépinfo
Gépinfo

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

Agrofórum Online

Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen.

A pályázatról részletesen ebben a cikkünkben olvashat!

Nagydíjban részesült:

Hazai Termékfejlesztési díj – Logisztika Kategóriában:

Pannon Agroteh Kft. – Környezetkímélő energiatermelés a mai magyar mezőgazdaságban

A termék egy komplett logisztikai folyamat, magyar fejlesztés, amely során környezetkímélő módon speciális gépek összekapcsolásával biztosítani lehet a fenntartható fejlődést és csökkenteni lehet a mezőgazdasági telepek energiafüggőségét.

Esetünkben az alapfelállás a következő: adott egy biogáz üzem, ahol sok „hulladékhő” keletkezik a gázmotor hűtővíz és kipufogó rendszeréből adódóan. A termelődő hulladékhő mellett rendelkezésre áll a biogáz telep hulladéka/ végterméke a szeparátum.

Az ötlet az, hogy a szeparátumot leszárítani 12%-os nedvességre, majd brikettálni. Fontos hangsúlyozni, hogy az eddig hulladékként kezelt hő és a szintén hulladékként kezelt szeparátum felhasználásával kerül előállításra a brikett, mint végtermék, melyet speciális brikettégető kazánokban lehet elégetni, így az energiát később fűtésre lehet alkalmazni.

Jelenleg az energia elraktározása és későbbi felhasználása komoly feladat. Ezzel a megoldással a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával tárolható energiát tudunk előállítani környezettudatos módon.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. – CLAAS TUCANO 450 kombájn

A CLAAS TUCANO 450 kombájnt új 12,1”-os érintőképernyős CEBIS termináljának, AUTO CROP FLOW terményáram szabályozásának, AUTO SLOPE ventilátor fordulatszám-állításának és 10 000 literes magtartályának köszönhetően nevezhetjük kategóriája legnagyobb gépének. Megnövelt magtartályának, a gyorsabb ürítésnek és a MONTANA kivitelnek köszönhető terepfüggetlen betakarításnak hatására fajlagosan csökkenthetnek tulajdonosa üzemének ráfordítási költségei.

A termék fejlesztései nagyobb teljesítményről, üzembiztonságról, hatékonyságról és kezelői kényelemről gondoskodnak. A technológiai megoldások, és így maga a CLAAS TUCANO 450 arató-cséplőgép, a növénytermesztés legfontosabb láncszemét összefogó betakarítási folyamat gazdaságosságát növeli.

Vegabot: már a jégsalátát is robot takarítja be!

2019. július 20. 10:51

A Vegebot azt mutatja be, hogy hogyan lehetne bővíteni a robotika használatát a mezőgazdaságban, még olyan növények esetében is, mint a jégsaláta.

Gépinfo Videó

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

2019. július 18. 10:01

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében  - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Az AXIÁL Kft. nem hiányozhat az állattenyésztési napokról!

2019. május 6. 04:47

Magyarország egyik legsikeresebb mezőgazdaságigép-forgalmazója 2019-ben is 1500 négyzetméteren várja partnereit Hódmezővásárhelyen, hogy bemutathassa számukra legújabb és legnépszerűbb modelljeit.

A jó minőségű szálastakarmányokhoz éles kések kellenek!

2019. március 14. 09:13

Az AQUA NON STOP COMFORT késélezőben a 2019-es évtől integrált LED-es belső világítás is található. Így a gép kezelője a köszörülés folyamatát mindig jól láthatja és felügyelheti.

„Jövő a szántóföldön”: Fendt - SAATEN-UNION gyakorlati bemutató

2018. augusztus 28. 12:36

A Fendt - SAATEN-UNION gyakorlati bemutatójára Würzburg mellett került sor, Wadenbrunn térségben. Kereken 110 Fendt traktort és egyéb önjáró gépet tekinthettek meg az érdeklődők, melyek egytől-egyig igazodtak a rendezvény mottójához: “Jövő a szántóföldön”.