Gépinfo
Gépinfo

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

Agrofórum Online

Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen.

A pályázatról részletesen ebben a cikkünkben olvashat!

Nagydíjban részesült:

Hazai Termékfejlesztési díj – Logisztika Kategóriában:

Pannon Agroteh Kft. – Környezetkímélő energiatermelés a mai magyar mezőgazdaságban

A termék egy komplett logisztikai folyamat, magyar fejlesztés, amely során környezetkímélő módon speciális gépek összekapcsolásával biztosítani lehet a fenntartható fejlődést és csökkenteni lehet a mezőgazdasági telepek energiafüggőségét.

Esetünkben az alapfelállás a következő: adott egy biogáz üzem, ahol sok „hulladékhő” keletkezik a gázmotor hűtővíz és kipufogó rendszeréből adódóan. A termelődő hulladékhő mellett rendelkezésre áll a biogáz telep hulladéka/ végterméke a szeparátum.

Az ötlet az, hogy a szeparátumot leszárítani 12%-os nedvességre, majd brikettálni. Fontos hangsúlyozni, hogy az eddig hulladékként kezelt hő és a szintén hulladékként kezelt szeparátum felhasználásával kerül előállításra a brikett, mint végtermék, melyet speciális brikettégető kazánokban lehet elégetni, így az energiát később fűtésre lehet alkalmazni.

Jelenleg az energia elraktározása és későbbi felhasználása komoly feladat. Ezzel a megoldással a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával tárolható energiát tudunk előállítani környezettudatos módon.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. – CLAAS TUCANO 450 kombájn

A CLAAS TUCANO 450 kombájnt új 12,1”-os érintőképernyős CEBIS termináljának, AUTO CROP FLOW terményáram szabályozásának, AUTO SLOPE ventilátor fordulatszám-állításának és 10 000 literes magtartályának köszönhetően nevezhetjük kategóriája legnagyobb gépének. Megnövelt magtartályának, a gyorsabb ürítésnek és a MONTANA kivitelnek köszönhető terepfüggetlen betakarításnak hatására fajlagosan csökkenthetnek tulajdonosa üzemének ráfordítási költségei.

A termék fejlesztései nagyobb teljesítményről, üzembiztonságról, hatékonyságról és kezelői kényelemről gondoskodnak. A technológiai megoldások, és így maga a CLAAS TUCANO 450 arató-cséplőgép, a növénytermesztés legfontosabb láncszemét összefogó betakarítási folyamat gazdaságosságát növeli.

Szerdán nyit az AGROmashEXPO - programok, hasznos információk

2020. január 17. 10:08

Idén 2020. január 22–25. között rendezik meg a 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást. A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén csaknem 350 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Mi az oka a gépgyártók portfólió bővítési hullámának?

2020. január 14. 12:02

Számos mezőgazdasági gépgyártó vállalat is megkezdte felkészülését a glifozát utáni időkre. Egyes vállalatok saját fejlesztéssel, mások a témában sikeres kisebb-nagyobb cégek felvásárlásával kívánnak megfelelő választ adni a kihívásra.

Új SUV érkezik a Škodától

2020. január 11. 10:34

A mintegy 4,26 méter hosszú tanulmánymodell egy kifejezetten az indiai piac számára készülő kompakt-SUV előfutára, amelynek gyártása még 2020-ban megkezdődik.

Az újautó-piac 184 ezer darab fölé szaladt év végére

2020. január 10. 04:37

2019-ben összesen 184 109 járművet adtak el. Ez 2018-hoz képest 16 százalékos növekedés, a két évvel ezelőttihez képest látványosabb 35 százalékos a bővülés.

Kiváló háttértámogatás, megbízható erőgépek - A Tedej Zrt.-nél már bizonyítottak a FENDT traktorok

2019. április 14. 18:21

Minden traktorukat körültekintően választják ki, az utóbbi években már visszavásárlási garanciát is kérnek a forgalmazóktól. Figyelembe veszik a fogyasztást, a várható szervizköltségeket, és a háttértámogatást is.

Éld át igazából! – Legyél Te is mezőgépész!

2018. augusztus 28. 12:21

A Hódmezővásárhelyen, augusztus 25-én megrendezett Hódmezőrület 3.0 rendezvény Éld át igazából! – Legyél Te is mezőgépész! versenyének célja a fiatal szakemberek megmérettetése volt. A kétfordulós elődöntő után végül 4 csapat jutott be a döntőbe.

Továbbra is sokszínű és sikeres az AXIÁL

2018. január 26. 08:51

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gépekbe integrálható digitális megoldások, mint például a különböző automatikus és feladatoptimalizáló rendszerek vagy a precíziós lehetőségek.

CLAAS ORIGINAL – Garancia a sikerre

2018. július 12. 07:24

A CLAAS név garancia a kiváló minőségre. Az ORIGINAL CLAAS alkatrészek tervezése során folyamatosan arra törekszik a gyártó, hogy a tervezőasztalon konstruált alkatrész a gyakorlatban is probléma nélkül ellássa feladatát.