Gépinfo
Gépinfo

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 1. rész

Agrofórum Online

Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen.

A pályázatról részletesen ebben a cikkünkben olvashat!

Nagydíjban részesült:

Hazai Termékfejlesztési díj – Logisztika Kategóriában:

Pannon Agroteh Kft. – Környezetkímélő energiatermelés a mai magyar mezőgazdaságban

A termék egy komplett logisztikai folyamat, magyar fejlesztés, amely során környezetkímélő módon speciális gépek összekapcsolásával biztosítani lehet a fenntartható fejlődést és csökkenteni lehet a mezőgazdasági telepek energiafüggőségét.

Esetünkben az alapfelállás a következő: adott egy biogáz üzem, ahol sok „hulladékhő” keletkezik a gázmotor hűtővíz és kipufogó rendszeréből adódóan. A termelődő hulladékhő mellett rendelkezésre áll a biogáz telep hulladéka/ végterméke a szeparátum.

Az ötlet az, hogy a szeparátumot leszárítani 12%-os nedvességre, majd brikettálni. Fontos hangsúlyozni, hogy az eddig hulladékként kezelt hő és a szintén hulladékként kezelt szeparátum felhasználásával kerül előállításra a brikett, mint végtermék, melyet speciális brikettégető kazánokban lehet elégetni, így az energiát később fűtésre lehet alkalmazni.

Jelenleg az energia elraktározása és későbbi felhasználása komoly feladat. Ezzel a megoldással a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával tárolható energiát tudunk előállítani környezettudatos módon.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. – CLAAS TUCANO 450 kombájn

A CLAAS TUCANO 450 kombájnt új 12,1”-os érintőképernyős CEBIS termináljának, AUTO CROP FLOW terményáram szabályozásának, AUTO SLOPE ventilátor fordulatszám-állításának és 10 000 literes magtartályának köszönhetően nevezhetjük kategóriája legnagyobb gépének. Megnövelt magtartályának, a gyorsabb ürítésnek és a MONTANA kivitelnek köszönhető terepfüggetlen betakarításnak hatására fajlagosan csökkenthetnek tulajdonosa üzemének ráfordítási költségei.

A termék fejlesztései nagyobb teljesítményről, üzembiztonságról, hatékonyságról és kezelői kényelemről gondoskodnak. A technológiai megoldások, és így maga a CLAAS TUCANO 450 arató-cséplőgép, a növénytermesztés legfontosabb láncszemét összefogó betakarítási folyamat gazdaságosságát növeli.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

CLAAS CARGOS 8500 kombikocsi most tridem futóművel, 30,5“ abroncsokkal

2018. október 27. 16:36

A CARGOS 8500 kombikocsival a 30,5’’-os abroncsok egy tridem futómű kombinációjával elsőként érhetők el a 40 m³-t meghaladó rakterű profi szegmensben.

Központban a munkaerő - VII. AXIÁL Gyakorlati Akadémia

2018. április 17. 16:20

Április 11-12-én immáron 7. alkalommal került megrendezésre az AXIÁL Gyakorlati Akadémia szakmai rendezvény a szarvasmarhatartók, azon belül is elsősorban a tejtermelő gazdaságok vezetői részére.

A békéscsabai AXIÁL pont elnyerte az AGRARTECHNIK Service Award díját

2019. január 15. 11:47

A Service Award-ot 2001 óta ítélik oda olyan vállalatoknak, amelyek kiemelkedően teljesítenek a díjazást megelőző versenyen.

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

2018. április 20. 07:04

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.