Gépinfo
Gépinfo

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

Axiál Kft.

A nemzetközileg vezető mezőgazdaságigép gyártó CLAAS forgalma 3,889 milliárd euróra emelkedett (előző évben 3,761 milliárd euró), ezzel új rekordot ért el. Az adózás előtti eredménye 226 millió euró lett, ami szintén egy jelentős növekedés (ez a megelőző évben 184 millió euró volt).

„Változékony piacon is folytattuk növekedési pályánkat, és eredményességünket újra növelni tudtuk. Különösen Németország és Nyugat-Európa adtak ehhez erős lökéseket.“ nyilatkozta Hermann Lohbeck, a CLAAS Konszern szóvivője.

Hermann Lohbeck

A mezőgazdasági gépek világpiaca idén stabilan fejlődött. A CLAAS Németországban, Franciaországban és Nagy Britanniában érezhetően megnövelte forgalmát. Kelet-Európában a CLAAS enyhén csökkenő forgalmat valósított meg. Az Európán kívüli országokban változó kép alakult ki: mialatt a helyi valutában számolt észak-amerikai forgalmak emelkedtek, Kínában a piaci bizonytalanságok miatt csökkenést kellett elszámolni.

A kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások új csúcsot értek el

A kutatásra és fejlesztésre fordított befektetések 223 millió euróval új rekordot értek el (az előző évben ez 217 millió euró volt), és ezzel az elmúlt tíz év alatt az erre fordított összeg megduplázódott.

A JAGUAR 960 TERRA TRAC-kal a CLAAS a világon elsőként vezetett be a piacra integrált gumihevederes járószerkezettel szerelt silózót. Az új, díjnyertes koncepció minden körülmény között a legjobb talajvédelmet nyújtja. A JAGUAR-t az új ORBIS kukoricaadapterrel tökéletesítették, amely adapter optimális anyagáramról gondoskodik. Kibővített modellkínálattal indítja a TUCANO kombájnsorozat az új generációját. Először érhetők el ezen sorozat modelljei akár 18 fokos oldalirányú lejtéskiegyenlítéssel.

Fontos fejlesztések érkeztek a zöldsoros gépek területéről is: az új fejlesztésű ROLLANT 540 körbálázó mellett a DISCO MOVE-val a lehető legjobb talajvonal-követésű frontfüggesztésű kasza is piacra került.

Jelentős fejlesztések a tárgyi eszközöknél is

A CLAAS nem csak az új termékek, de az innovációt elősegítő munkakörnyezet fejlesztésébe is fektet. A tárgyi eszközökbe történő befektetések érezhetően erősödnek. A Le Mans-i fő összeszerelő sor megkezdett modernizációjával a traktorgyártás tovább tud fejlődni. Fontos fejlesztések következnek a szerviz- és alkatrész üzletágnál is: Hammban felépítenek egy új magaspolcos raktárt, amivel az elhelyezhető paletták számát 58 000 egységre emelkedik, megduplázva a korábban rendelkezésre álló kapacitást. A harsewinkeli központban befejezték az gépegységek vizsgálatára alkalmas új teszt- és vizsgaközpontot. További nagyobb fejlesztéseket eszközöltek a kereskedelmi fronton Nagy Britanniában és Franciaországban.

Világszerte enyhén növekedett a munkatársak száma

Világszerte 2018. szeptember 30-ig a munkatársak száma 11 132 fő lett, ami a megelőző évhez képest (10 961 az előző évben) enyhe emelkedést mutat. Németországban hasonló trend körvonalazódik; itt a gazdasági év végén 5295 dolgozó tevékenykedett (ez a megelőző évben 5100 fő volt). A gyakornokok száma 2018-ra 714 főre emelkedett (előző évben 677 fő)

Előrejelzés

A 2019-es üzleti évre a CLAAS a regionális bizonytalanságok ellenére stabil fejlődéssel számol a mezőgéptechnika világpiacán. A fejlődés egyik hajtóereje a professzionális mezőgéptechnika iránt jelentkező egyre erősödő érdeklődés. Általános kockázatok elsősorban a globális kereskedelmi konfliktusokban rejlenek, amelyek a mezőgazdasági termékek kereskedelmét is érintik. Ezen piaci előrejelzések alapján a CLAAS a most lezárt üzleti év árbevételét kissé meghaladó mértékű forgalomra és stabil adózás előtti eredményre számít.

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Digitalizáció nélkül nincs fejlődés az agráriumban

2018. október 4. 07:25

Magyarországon az egy év alatt megtermelt agrár jövedelmek átlaga gazdálkodónként az Európai Uniós átlag harmada, a Nyugat-Európai 80-82 ezer eurós összegnek pedig csupán tizede.

Sikeres kiállítást tudhat maga mögött az AXIÁL

2019. május 16. 07:17

Véget ért a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is kiállított 1500 négyzetméteren. A mezőgazdaságigép-forgalmazó cég elsősorban az állattartás technológiájára fókuszált.

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2018. március 21. 15:17

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

2018. március 21. 11:33

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik.