Gépinfo
Gépinfo

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

Agrofórum Online

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

Alaposan felrázza az őszt az év elején brutális környezetbarát modellinvázióval (vadonatúj Toyota RAV4, vadonatúj Toyota Corolla, vadonatúj Toyota Camry, vadonatúj Lexus ES és vadonatúj Lexus UX öntöltő hibridek) debütáló Toyota. Október végén Tokióban lesz először látható az abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás elektromos Mirai legújabb generációja és az LQ önvezető jövőautó tanulmány, november végén Los Angelesben pedig érkezik a sláger SUV plug-in hibrid elektromos változata, amelyet a gyártó minden idők legerősebb legerősebb RAV4 modelljének ígér.

Az autó Szuperszonikus Vörös színben tündöklik az előzetes fotón, így a vadonatúj RAV4 Plug-in látványa érzékletesen tükrözi az új PHV meglepő teljesítményét, lelkesítő gyorsulását, kezes irányíthatóságát és hibátlan stílusát.

A Toyota ezzel újabb darabot mutat be az elkövetkező évekre ígért plug-in hibrid elekromos és akkumulátoros elektromos modellinvázióból, miközben prémium márkájával, a Lexussal együtt már ma is ő kínálja a világ legszélesebb, Európában 20, világszerte 40 modellből álló öntöltő hibrid elektromos portfólióját.

Ahogyan a Toyota és Lexus márkák magyarországi PR kommunikációs vezetője, Varga Zsombor forgalmaz:

Termékstratégiánk nem változott: a megfelelő terméket kínáljuk a megfelelő időben és a megfelelő helyen. Globális piacvezetők vagyunk a zöld meghajtások, ezen belül is az öntöltő hibrid elektromos járművek terén: mára több, mint 14 millió ilyen modellünk talált gazdára világszerte, amely többszöröse az összes többi autógyártó együttes elektromos autó értékesítésének. Meggyőződésünk, hogy jelenleg és a közeljövőben is az öntöltő hibrid elektromos hajtás marad a legpraktikusabb környezetbarát meghajtás, amely nem igényli a felhasználó szokások változását, azaz a ma még időigényes és korlátozott hatótávot jelentő külső töltést.
Hajtáslánc-platformunk azonban alkalmas a plug-in, az akkumulátoros és az üzemanyagcellás elektromos hajtásokhoz is amelyek fejlesztésében szintén piacvezetők vagyunk – ideértve a valamennyi részben vagy teljesen elektromos hajtást a közeljövőben forradalmasító szilárdtest akkumulátorokat is – és a piaci igények megjelenésével folyamatosan érkeznek majd ezen technológiákkal meghajtott modelljeink is.” .

 Arról egyelőre nincs hír, hogy a jelenleg Európában és Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó RAV4 plug-in hibrid elektromos változata érkezik-e Európába, és ha igen, mikor, ám az elmondottak alapján a piaci igények megjelenése esetén ennek nincs akadálya.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

Újautó-piac: márciusban Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki

2019. április 8. 11:33

Az éves alapú havi bővülés üteme februárban 13,9, míg januárban 11,2 százalékos volt – derült ki a Datahouse adatiból. Tehát míg februárban gyorsult a bővülési dinamika az előző hónaphoz képest, addig márciusban lassult.

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

2018. augusztus 7. 08:29

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

Továbbra is a Ranger, a Vitara és a Ducato vezet

2018. május 8. 09:10

Harminc százalékkal bővült az első négy hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

Újabb limitált szériás Toyota Hilux érkezik

2018. április 24. 13:50

A Toyotának úgy látszik bejöttek a világ legnépszerűbb pickupja, a Hilux születésének 50. évfordulójáról megemlékező limitált szériás sorozatok.