Gépinfo
Gépinfo

AgrárgépShow – Ilyet még biztosan nem látott a Magtár Kft. standján!

AgrárgépShow – Ilyet még biztosan nem látott a Magtár Kft. standján!

Agrofórum Online

A MAGTÁR Kft. 2016 decemberétől a STEYR traktorok egyetlen hivatalos, közvetlen gyártói kapcsolattal, és ezáltal teljes terméktámogatással rendelkező hazai forgalmazója. Így igazi újdonságként ezeket a PRÉMIUM kategóriás traktorokat tekinthetik meg az érdeklődők az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, az„A” pavilon 101. standjánál.

A CNH Industrial cégcsoporton belül a STEYR traktorok a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelnek, és élen járnak az innovációk területén. Erre kiváló példa a STEYR CVT fokozatmentes váltó kifejlesztése is, amely jelentős mechanikus és alacsony hidraulikus hajtás összetételéből adódóan az ilyen váltók között a legkisebb veszteséggel, hatékonyan tud a talajművelésben helytállni. A CVT sebességváltót 130 LE-től 300 LE-ig szereli be traktoraiba a gyár, 0-40 km/h ECO, illetve  0-50 km/h kivitelben. Gyakorlatilag nincs olyan szántóföldi munkaművelet, ahol a CVT hajtóművel ne tudna a gazdálkodó a legoptimálisabb motorfordulattal és munkasebességgel dolgozni, hiszen a terepviszonyok és a munkagép elvárásai szerint nagyon rugalmasan illeszthető és pillanatnyi igény szerint változtatható mindkét jellemző. A STEYR traktorok már alapkivitelben is magas felszereltségi szintet, robusztus, tartós felépítést képviselnek. A több ezer európai gazdálkodó körében használt kisebb, 58-165 LE kategóriák ugyancsak népszerűek, egyszerű kezelhetőségüknek, megbízhatóságuknak és értékálló minőségüknek hála. A MAGTÁR Kft. standjánál a STEYR traktorcsalád egy-egy prémium modelljét állítja ki az AgárgépShow idején: Profi, Terrus CVT, CVT, Kompakt és Multi.

A látogatók először tekinthetik meg a MAGTÁR Kft. standjánál a SUMO talajlazítót is, mely az Egyesült Királyság első számú egymenetes talajművelő gépe. A munkaeszköz különlegessége, hogy egy menetben tudja a talajt akár magágy minőségig megművelni. Ugyanakkor a SUMO Trio-val sekély lazítást is végezhetünk, amely művelet talajkímélő és nedvességmegőrző volta miatt kedvező lehet az olajrepce vetése előtt. A Sumo Trio egy kiváló munkagép, amely lehetővé teszi a megfelelően visszatömörített magágy elkészítését akár egy menetben a legnehezebb talajtípusokon is, ezzel jelentős megtakarításokat eredményezve a hagyományos rendszerekkel szemben.

Az utóbbi időben elérhetővé vált pályázati lehetőségek miatt az öntözés is különösen előtérbe került, ezért a MAGTÁR Kft. kifejezetten a támogatásokban kihangsúlyozott víz- és energiatakarékos rendszerek bemutatására törekszik az idei AgrárgépShow-n. Ennek megfelelően mind a mobil-, mind az önjáró öntözőrendszerek területén a korszerű öntözést biztosító csúcstechnikát állítja ki. A BRIGGS öntözőkonzolok világszerte a mobil öntözés csúcsát jelentik, akárcsak az amerikai REINKE gépei az önjáró gépek piacán. Mindkét gyártó termékei kizárólag a MAGTÁR Kft. kínálatában találhatók meg, és az idei AgrárgépShow-n testközelből is megtekinthetők.

A Magtár Kft. munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt az AgrárgépShow ideje alatt az „A” pavilon 101 standjánál. Jöjjön el Ön is!

(Magtár Kft.)

Traktorpiac: novemberben növelte előnyét a John Deere

A tizenegy hónap összesített listáján a John Deere csaknem hatszázas eladása 21 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A második helyezett New Holland 313 darabja 11, míg a bronzérmes Case 174 darabja 6 százalékos piacrésznek felel meg.

Visszaesett a hazai autópiac novemberben

Az összevont listán novemberben Ford, Suzuki, Volkswagen sorrend alakult ki. A múlt havi 13 495 darabos értékesítés 7 százalékos éves visszaesést jelent. Idén ez a második hónap, amikor mínuszt regisztráltak.

Ez a jövő: napszámosok helyett szőlőkombájn

Sokan félnek a szüretelőkombájn használatától, de a tapasztalatok nem igazolják a gazdák aggodalmait. Nem kellenek napszámosok, nem baj, ha sár van, a szüretelőgép hatékonyan végzi el a feladatát.

Pótkocsipiac: továbbra is a Pronar az élen

A nyolc hónap összesített listáját a Pronar vezeti, a piac 22 százalékát szerezték meg, a Fliegl és a Metal-Fach előtt. Utóbbiak 18 és 11 százalékos szeletet hasítottak ki a mezőgazdasági pótkocsik szegmenséből.

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.

2018. március 22. 07:58

Traktorok, szőlőkombájnok és dióbetakarító - Gépújdonságok a szőlő- és gyümölcstermesztésben

Antonio Carraro, Massey-Ferguson, Kubota kertészeti traktorok, Braud és Pellenc szőlőkombájnok, valamint Flory dióbetakarító gép Amerikából.

2018. június 25. 16:08

Töretlen a mezőgazdasági gépek iránti hazai kereslet

A gépberuházások értékének jelentős részét, mintegy 56 százalékát továbbra is az erőgépek tették ki. A teljes értékesítésen belül a traktorok 33 százalékos, a gabonakombájnok 14 százalékos arányt képviseltek.

2018. december 3. 03:37

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.

2018. március 5. 10:46