Gépinfo
Gépinfo

AgrárgépShow – Ilyet még biztosan nem látott a Magtár Kft. standján!

AgrárgépShow – Ilyet még biztosan nem látott a Magtár Kft. standján!

Agrofórum Online

A MAGTÁR Kft. 2016 decemberétől a STEYR traktorok egyetlen hivatalos, közvetlen gyártói kapcsolattal, és ezáltal teljes terméktámogatással rendelkező hazai forgalmazója. Így igazi újdonságként ezeket a PRÉMIUM kategóriás traktorokat tekinthetik meg az érdeklődők az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, az„A” pavilon 101. standjánál.

A CNH Industrial cégcsoporton belül a STEYR traktorok a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelnek, és élen járnak az innovációk területén. Erre kiváló példa a STEYR CVT fokozatmentes váltó kifejlesztése is, amely jelentős mechanikus és alacsony hidraulikus hajtás összetételéből adódóan az ilyen váltók között a legkisebb veszteséggel, hatékonyan tud a talajművelésben helytállni. A CVT sebességváltót 130 LE-től 300 LE-ig szereli be traktoraiba a gyár, 0-40 km/h ECO, illetve  0-50 km/h kivitelben. Gyakorlatilag nincs olyan szántóföldi munkaművelet, ahol a CVT hajtóművel ne tudna a gazdálkodó a legoptimálisabb motorfordulattal és munkasebességgel dolgozni, hiszen a terepviszonyok és a munkagép elvárásai szerint nagyon rugalmasan illeszthető és pillanatnyi igény szerint változtatható mindkét jellemző. A STEYR traktorok már alapkivitelben is magas felszereltségi szintet, robusztus, tartós felépítést képviselnek. A több ezer európai gazdálkodó körében használt kisebb, 58-165 LE kategóriák ugyancsak népszerűek, egyszerű kezelhetőségüknek, megbízhatóságuknak és értékálló minőségüknek hála. A MAGTÁR Kft. standjánál a STEYR traktorcsalád egy-egy prémium modelljét állítja ki az AgárgépShow idején: Profi, Terrus CVT, CVT, Kompakt és Multi.

A látogatók először tekinthetik meg a MAGTÁR Kft. standjánál a SUMO talajlazítót is, mely az Egyesült Királyság első számú egymenetes talajművelő gépe. A munkaeszköz különlegessége, hogy egy menetben tudja a talajt akár magágy minőségig megművelni. Ugyanakkor a SUMO Trio-val sekély lazítást is végezhetünk, amely művelet talajkímélő és nedvességmegőrző volta miatt kedvező lehet az olajrepce vetése előtt. A Sumo Trio egy kiváló munkagép, amely lehetővé teszi a megfelelően visszatömörített magágy elkészítését akár egy menetben a legnehezebb talajtípusokon is, ezzel jelentős megtakarításokat eredményezve a hagyományos rendszerekkel szemben.

Az utóbbi időben elérhetővé vált pályázati lehetőségek miatt az öntözés is különösen előtérbe került, ezért a MAGTÁR Kft. kifejezetten a támogatásokban kihangsúlyozott víz- és energiatakarékos rendszerek bemutatására törekszik az idei AgrárgépShow-n. Ennek megfelelően mind a mobil-, mind az önjáró öntözőrendszerek területén a korszerű öntözést biztosító csúcstechnikát állítja ki. A BRIGGS öntözőkonzolok világszerte a mobil öntözés csúcsát jelentik, akárcsak az amerikai REINKE gépei az önjáró gépek piacán. Mindkét gyártó termékei kizárólag a MAGTÁR Kft. kínálatában találhatók meg, és az idei AgrárgépShow-n testközelből is megtekinthetők.

A Magtár Kft. munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt az AgrárgépShow ideje alatt az „A” pavilon 101 standjánál. Jöjjön el Ön is!

(Magtár Kft.)

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Hibridhajtással jön az Opel új SUV-csúcsmodellje

2019. május 24. 03:36

Az Opel Grandland X Hybrid4-et 1,6 literes benzines turbómotor és két villanymotor összesen 300 lóereje hajtja. Fogyasztása a WLTP1/NEFZ2 ciklus szerint 2,2 l/100 km, szén-dioxid-emissziója 49 g/km. Mindkettő súlyozott, kombinált, ideiglenes adat. Az Opel első konnektoros hibridjének értékesítése még az első félévben megkezdődik; az első vevők 2020 elején vehetik át az autót.

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Az Opelé lesz a legfiatalabb kishaszonjármű portfólió

2019. május 22. 06:36

Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját a modernebb és még használhatóbb az Opel Movanóban.

Gépinfo Képgaléria

Vidéken is előrébb lehet lépni - Traktoros reklámmal jelentkezett a Telekom

2018. május 17. 08:34

A kampány első fázisa arra tesz kísérletet, hogy a megszokottól eltérő szereplőkkel, élethelyzetekben dramatizálja az előrejutás sikerélményét.

John Deere gépet megbízható kereskedőtől

2019. március 19. 06:00

A Gépközvetítő Kft. alapvetően új- és demó John Deere gépek, eszközök beszerzésével- és értékesítésével foglalkozik. Az általunk biztosított „gépközvetítés egy komplex szolgáltatást jelent, magában foglalja a gép kiválasztását, finanszírozását, műszaki vizsgáztatását, névre írását, igény szerint házhoz szálltását, szerviz- és alkatrész ellátását, esetleges garanciális/szavatossági ügyintézését is.

Jól indult az év a traktorpiacon

2019. február 11. 09:45

Az év első hónapjában 175 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 24 százalékos növekedés 2018 hasonló időszakához képest.

Három modellel bővíti MF 3700-as traktorszériáját a Massey Ferguson

2019. május 18. 14:26

Az új 75, 85 és 95 LE teljesítményű MF 3700 AL verziók, most a kompakt szegmensben gazdálkodók igényeit elégítik ki, akik egy szőlőstraktornál robusztusabb, szélesebb és nagyobb teljesítményű gépet keresnek, de nincs szükségük nagy szántóföldi traktorra.