Gépinfo
Gépinfo

Biztonsági csomaggal fejlesztették tovább a népszerű pick-upot, a Toyota Hilux-ot

Biztonsági csomaggal fejlesztették tovább a népszerű pick-upot, a Toyota Hilux-ot

Agrofórum Online

A Toyota Hilux is megkapta a tovább fejlesztett Toyota Safety Sense (TSS) biztonsági csomagot. Ez az új generációs személygépkocsiknál megszokott vezetőtámogató funkciókkal teszi minden eddiginél biztonságosabbá a munkagépként és divatos életmódjárműként egyaránt keresett modellt.

A 2019-es modellévtől a Hilux Toyota Safety Sense csomagja piactól függően számos új generációs biztonsági technológiát tartalmaz. Az ütközésmegelőző rendszer (PCS) nemcsak a ráfutásos balesetek elkerülésében segít, hanem a kerékpárosok, illetve gyalogosok felismerése révén a közlekedés legsérülékenyebb résztvevőire is hatékonyan vigyáz.

A gyalogosokat még sötétben is képes észlelni a technológia. Az adaptív tempomat rendszer (ACC) nagy sebességtartományban képes az elöl haladó járműhöz igazítani a Hilux sebességét, a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) kamera segítségével azonosítja a közlekedési jelzőtáblákat, és azokat megjeleníti a műszeregységben.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA) pedig nem csupán riasztja a vezetőt, ha a jármű készül kisodródni a forgalmi sávból, de a fékek szelektív működtetésével képes bizonyos mértékig módosítani a Hilux haladási irányát, ezzel elősegítve a vészhelyzet korrigálását. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően a Hilux elektromos kormányrásegítés alkalmazása nélkül is képes önállóan korrigálni a vezető tévedéséből vagy figyelmetlenségéből fakadó hibát. A Toyota Hilux új vezetőtámogató funkciókkal rendelkező változatai augusztusban érkeznek meg az európai piacokra, köztük Magyarországra is.

A tavaly több mint 998 ezer darab platós kisteherautót értékesítő Toyota legnépszerűbb globális pick-up modelljéből, az idén 51. évébe lépő Hiluxból több mint 18 millió példányban talált gazdára világszerte. A nyolcadik generációjában járó típust három földrész hat országában gyártják, és több mint 180 piacon forgalmazzák. Egyetlen globálisan értékesített pick-upból sem adnak el többet, mint a tavaly több mint 548 ezer példányban értékesített Toyota Hiluxból.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

2019. október 14. 15:02

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Újabb limitált szériás Toyota Hilux érkezik

2018. április 24. 13:50

A Toyotának úgy látszik bejöttek a világ legnépszerűbb pickupja, a Hilux születésének 50. évfordulójáról megemlékező limitált szériás sorozatok.

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

Újautó-piac: márciusban Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki

2019. április 8. 11:33

Az éves alapú havi bővülés üteme februárban 13,9, míg januárban 11,2 százalékos volt – derült ki a Datahouse adatiból. Tehát míg februárban gyorsult a bővülési dinamika az előző hónaphoz képest, addig márciusban lassult.