Gépinfo
Gépinfo

Biztonsági csomaggal fejlesztették tovább a népszerű pick-upot, a Toyota Hilux-ot

Biztonsági csomaggal fejlesztették tovább a népszerű pick-upot, a Toyota Hilux-ot

Agrofórum Online

A Toyota Hilux is megkapta a tovább fejlesztett Toyota Safety Sense (TSS) biztonsági csomagot. Ez az új generációs személygépkocsiknál megszokott vezetőtámogató funkciókkal teszi minden eddiginél biztonságosabbá a munkagépként és divatos életmódjárműként egyaránt keresett modellt.

A 2019-es modellévtől a Hilux Toyota Safety Sense csomagja piactól függően számos új generációs biztonsági technológiát tartalmaz. Az ütközésmegelőző rendszer (PCS) nemcsak a ráfutásos balesetek elkerülésében segít, hanem a kerékpárosok, illetve gyalogosok felismerése révén a közlekedés legsérülékenyebb résztvevőire is hatékonyan vigyáz.

A gyalogosokat még sötétben is képes észlelni a technológia. Az adaptív tempomat rendszer (ACC) nagy sebességtartományban képes az elöl haladó járműhöz igazítani a Hilux sebességét, a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) kamera segítségével azonosítja a közlekedési jelzőtáblákat, és azokat megjeleníti a műszeregységben.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA) pedig nem csupán riasztja a vezetőt, ha a jármű készül kisodródni a forgalmi sávból, de a fékek szelektív működtetésével képes bizonyos mértékig módosítani a Hilux haladási irányát, ezzel elősegítve a vészhelyzet korrigálását. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően a Hilux elektromos kormányrásegítés alkalmazása nélkül is képes önállóan korrigálni a vezető tévedéséből vagy figyelmetlenségéből fakadó hibát. A Toyota Hilux új vezetőtámogató funkciókkal rendelkező változatai augusztusban érkeznek meg az európai piacokra, köztük Magyarországra is.

A tavaly több mint 998 ezer darab platós kisteherautót értékesítő Toyota legnépszerűbb globális pick-up modelljéből, az idén 51. évébe lépő Hiluxból több mint 18 millió példányban talált gazdára világszerte. A nyolcadik generációjában járó típust három földrész hat országában gyártják, és több mint 180 piacon forgalmazzák. Egyetlen globálisan értékesített pick-upból sem adnak el többet, mint a tavaly több mint 548 ezer példányban értékesített Toyota Hiluxból.

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

2019. július 18. 10:01

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében  - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

ANDEST GÉPSHOW 2019 - Meghívó

2019. július 15. 07:03

Az ANDEST-2005 Bt. és a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a 2019. augusztus 2-án (pénteken) tartandó lajoskomáromi országos gépbemutatójára!

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

2018. június 6. 09:30

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

Jön a Toyota elektromos kisáruszállítója

2019. július 9. 10:02

A vadonatúj PROACE CITY bevezetésével a kompakt haszonjárművek szegmensében is megveti a lábát a Toyota, miközben már 2020-tól érkeznek a PROACE és PROACE CITY modellek akkumulátoros elektromos (BEV) verziói is.

Gépinfo Képgaléria

Ezeket szeretjük: Suzuki Vitara, Ford Ranger és Ford Transit

2019. február 12. 05:47

A hazai újautó-piac bővülés folytatódik. Idén januárban összesen 11 722 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

Fernando Alonso Toyota Hiluxot tesztelt

2019. március 30. 04:37

A Toyota Gazoo Racing versenypilótája, a Hosszútávú Világbajnokságban csapatával egy 1000 lóerős hibrid elektromos versenygéppel élen álló Fernando Alonso egy kétnapos tesztet bonyolított le a Dakar-győztes Toyota Hilux versenygéppel március 27-28-án.

Gépinfo Képgaléria