Gépinfo
Gépinfo

Harmadszor is a Toyota Hilux lett Németország kedvence

Harmadszor is a Toyota Hilux lett Németország kedvence

Agrofórum Online

Piacvezető haszonjármű-szaklapok olvasóinak szavazata alapján idén harmadszor bizonyult Németország kedvenc pick-upjának a Toyota Hilux.

Az EuroTransportMedia (ETM) kiadó idén is felkérte négy nyomtatott és online kiadványának olvasóit, hogy szavazzanak kedvenc haszonjárművükre. A Toyota Hilux a pickupok mezőnyében magasan az első helyen végzett, míg a Toyota ProAce a 2,8 tonna alatti furgonok között lett dobogós.

Sorban harmadik alkalommal választották meg az év legjobb pickupjának a Toyota Hiluxot a Lastauto Omnibus, a Trans Aktuell, a Fernfahrer, valamint az eurotransport.de olvasói. Összesen 8415-en vettek részt a szavazáson, amelyen 16 kategória 228 képviselője közül választhatták ki kedvencüket, a városi furgonoktól a nyerges vontatókon át a buszokig. A nagy hagyományokkal rendelkező, 22 éves múltra visszatekintő versenyen a szavazatok 35,9 százalékát szerezte meg, és ezzel a platós kisteherautók között nagy magabiztossággal győzött a Toyota Hilux, 2017 és 2018 bajnoka. A 2.4 literes, 150 lóerős dízelmotorral, háromféle kabinnal, akár 235 centiméteres platóhosszal rendelhető Hilux hasznos terhelhetősége minden kivitel esetében meghaladja az egy tonnát, vontatóképessége pedig eléri a 3,5 tonnát.

Nem az 1968 óta nyolc generációt megért Hilux, a világ legnagyobb számban eladott, globálisan forgalmazott pickupja volt az egyetlen Toyota, amely érmet szerzett az ETM díjátadón. A legfeljebb 2,8 tonna össztömegű áruszállítók között a Toyota ProAce a szavazatok 18 százalékával biztosította harmadik helyét a piacon. A kétféle tengelytávval, három különböző karosszériahosszal (köztük az egyedülálló, mindössze 4,6 méteres Compact kivitellel) elérhető Toyota ProAce 95-177 lóerős dízelmotorokkal, a vezetőt és utasait teljes körűen óvó Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszercsomaggal, ötcsillagos Euro NCAP minősítéssel az európai piac egyik legsokoldalúbb, legjobban kihasználható áruszállítója.

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatit vizsgálva.

Tovább bővült a mezőgazdasági gépek piaca

2019. december 2. 12:17

A mezőgéppiac koncentráltságát mutatja, hogy a végfelhasználóknak történő mezőgazdasági gépértékesítés 69 százalékát 10 cég adta az első kilenc hónapban.

Egy pickup, ami elhúzta a debreceni villamost

2018. június 30. 04:00

Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot az új, eddig legerősebb Volkswagen Amarok. A 258 lóerős pick-up saját tömegének több, mint tizennyolcszorosát húzta el pár napja Debrecenben.

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

2018. június 6. 09:30

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

Újabb limitált szériás Toyota Hilux érkezik

2018. április 24. 13:50

A Toyotának úgy látszik bejöttek a világ legnépszerűbb pickupja, a Hilux születésének 50. évfordulójáról megemlékező limitált szériás sorozatok.

Nappal szántóföld, este opera - Mercedes-Benz X-osztály

2018. április 3. 07:39

A terepjáró egyedülálló a piacon, hiszen a pickupok klasszikus tulajdonságait egyesíti a Mercedes dizájnelemeivel, kényelmével és biztonságával.

Életmód Videó