Gépinfo
Gépinfo

iF Design Award 2017 díjat nyert a Kubota M7001

iF Design Award 2017 díjat nyert a Kubota M7001

Agrofórum Online

Több mint 5500 pályamű érkezett 59 országból, hogy elnyerje a rangos design kitüntetést, és az 58 független tagból álló zsűri a Kubota 170 lóerőig elérhető M7001 szériájának ítélte a díjat. A németországi hannoveri székhelyű iF Nemzetközi Design szervezet több mint 60 éve minden esztendőben kihirdeti az “iF Design Award” díjat, amely a legfontosabb formatervezési elismerés világszerte.

“Nagy megtiszteltetés, hogy elnyertük a világszínvonalú kiváló dizájn szimbólumának számító iF Design Award díjat. Az M7-es traktor megalkotása volt az első lépés a Kubota globális márkává való fejlődéséhez. Az innovatív tervezés hozzájárul a márka fokozatos erősödéséhez a piacon és a színvonalas terméknek köszönhetően egyre több gazda fog bizalmat szavazni a Kubotának” – nyilatkozott Hisato Kato a Kubota formatervezési osztály vezetője.

A Japán módszerek alapján Franciaországban gyártott M7001 széria kiemelkedő emelési kapacitásának és sokoldalúságának köszönhetően kiválóan alkalmas precíziós gazdálkodásra. A Kubota M7001 széria 6,1 literes innovatív DPF és SCR rendszerével ellátott motorja megfelel a Stage IV emissziós követelményeknek, így garantáltan környezetbarát. A széria 130, 150 és 170 lóerős típusai egyaránt alkalmasak nehéz szántóföldi feladatok elvégzésére. A költséghatékony üzemeltetés és a fordulatszám monitoring mellett kiemelkedő a vezetői kényelem is.

A japán tervezők az innovatív fejlesztéseket az osakai Kubota Design Center-ben végzik. A 2014 decemberében felvett feljesztési irányelveket alkalmazták az új, M5001,  Narrow és MGXIII szériák esetében is, így erősítve a márka stratégiáját és pozícióját a globális mezőgazdasági géppiacon.

Tudjon meg többet a Kubota traktorok magyarországi forgalmazójáról >>>

A cikk angol verziójáért kattintson IDE!

(Két-Kata Kft.)

Szombaton Dutra-találkozót tartanak Komáromban

A találkozóra 180 embert várnak az ország minden részéből. A rendezvényen szó lesz a tavalyi géptalálkozókról, külön programpont a 2018-ban Balatonbogláron nyílt Dutra Múzeum bemutatása.

A békéscsabai AXIÁL pont elnyerte az AGRARTECHNIK Service Award díját

A Service Award-ot 2001 óta ítélik oda olyan vállalatoknak, amelyek kiemelkedően teljesítenek a díjazást megelőző versenyen.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Steyr traktorok a legnagyobbaktól a legkisebbekig

A paletta legnagyobb tagja a Terrus, amelynek két modellje 288 és a 313 lóerő teljesítménnyel érhető el, mindez pedig 13 tonnás súly mellett.

2018. április 1. 10:12

Solis traktorok 20-tól 90 lóerőig

A 90 LE-s Solis common rail befecskendező rendszerrel, 12/12-es mechanikus váltóval, két pár hidraulikacsatlakozóval, valamint egy és kétkörös légfékkel, tágas, klímával szerelt kabinnal kapható.

2018. június 20. 17:32

Gépészet Videó

Kilátás kompromisszumok nélkül - Forgatható, emelhető vezetőfülke Deutz-Fahr traktorokhoz

Különleges, felemelhető, és akár 200 fokos szögben elfordítható vezetőfülkét fejlesztettek ki a Paul Nutzfahrzeug GmbH mérnökei egy Deutz-Fahr traktorra.

2018. szeptember 7. 09:00

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

2019. január 15. 08:02