Gépinfo
Gépinfo

iF Design Award 2017 díjat nyert a Kubota M7001

iF Design Award 2017 díjat nyert a Kubota M7001

Agrofórum Online

Több mint 5500 pályamű érkezett 59 országból, hogy elnyerje a rangos design kitüntetést, és az 58 független tagból álló zsűri a Kubota 170 lóerőig elérhető M7001 szériájának ítélte a díjat. A németországi hannoveri székhelyű iF Nemzetközi Design szervezet több mint 60 éve minden esztendőben kihirdeti az “iF Design Award” díjat, amely a legfontosabb formatervezési elismerés világszerte.

“Nagy megtiszteltetés, hogy elnyertük a világszínvonalú kiváló dizájn szimbólumának számító iF Design Award díjat. Az M7-es traktor megalkotása volt az első lépés a Kubota globális márkává való fejlődéséhez. Az innovatív tervezés hozzájárul a márka fokozatos erősödéséhez a piacon és a színvonalas terméknek köszönhetően egyre több gazda fog bizalmat szavazni a Kubotának” – nyilatkozott Hisato Kato a Kubota formatervezési osztály vezetője.

A Japán módszerek alapján Franciaországban gyártott M7001 széria kiemelkedő emelési kapacitásának és sokoldalúságának köszönhetően kiválóan alkalmas precíziós gazdálkodásra. A Kubota M7001 széria 6,1 literes innovatív DPF és SCR rendszerével ellátott motorja megfelel a Stage IV emissziós követelményeknek, így garantáltan környezetbarát. A széria 130, 150 és 170 lóerős típusai egyaránt alkalmasak nehéz szántóföldi feladatok elvégzésére. A költséghatékony üzemeltetés és a fordulatszám monitoring mellett kiemelkedő a vezetői kényelem is.

A japán tervezők az innovatív fejlesztéseket az osakai Kubota Design Center-ben végzik. A 2014 decemberében felvett feljesztési irányelveket alkalmazták az új, M5001,  Narrow és MGXIII szériák esetében is, így erősítve a márka stratégiáját és pozícióját a globális mezőgazdasági géppiacon.

Tudjon meg többet a Kubota traktorok magyarországi forgalmazójáról >>>

A cikk angol verziójáért kattintson IDE!

(Két-Kata Kft.)

A salátát már robotkertész gondozza

Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Az Apollo Vredestein új traktorabroncsokat mutat be a 2018-as EIMA kiállításon

Az olaszországi Bolognában kétévente megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép-kiállításon (EIMA) 1900 vállalat vesz részt 40 különböző országból, és több mint 50 000, a mezőgazdaság valamennyi területén alkalmazott munkagép- és berendezéstípust vonultatnak fel.

Gyakorlati gépbemutatók a Fliegl-nél 

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban, Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártójának központjában.

Traktorpiac: a John Deere nyerte az első negyedévet

Az év első három hónapjában 580 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 41 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

2018. április 11. 09:37

Continental: TractorMaster és CombineMaster

Új név és programbővítés.

2018. április 20. 07:15

Három svájci szurkoló is traktorral ment az oroszországi foci VB-re

Három svájci szurkoló 1800 kilométert traktorozott, hogy a helyszínen nézhessék meg a Szerbia-Svájc győztes mérkőzést.

2018. június 24. 08:18

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

2018. február 21. 12:03