Gépinfo
Gépinfo

Jól indult az év a traktorpiacon

Jól indult az év a traktorpiacon

Agrofórum Online

Az év első hónapjában 175 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 24 százalékos növekedés 2018 hasonló időszakához képest.

Az év első hónapját is az a márka nyerte, amely nagy fölénnyel a tavalyi esztendőt. Igaz a John Deere előnye most mindössze két darab a második New Hollandhoz képest, de egy olyan piacon, amely a kétszáz darabot sem éri el már ez is fontos előny. A dobogóra még a Case állhatott fel. A John Deere piaci részesedése 11, a New Hollandé 10, a Case márkáé pedig 9 százalék.

Tavalyhoz képest visszaesett darabszámban a John Deere és a New Holland. Előző 23, utóbbi 21 darabot adott el akkor. Ám látványosan előre lépett az egy évvel ezelőtti 3 darabról a Claas.

Az első tízbe a Claas, a Polaris, a Fendt, a Valtra, a Zetor, a Massey Ferguson és a Sonalika fért még be. A januári eladások 8 százalékát szerezte meg a Claas. A Polaris és a Fendt 7-7, a Valtra 5, a Zetor 4, a Massey Ferguson és a Sonalika pedig 3-3 százalékos szeletet hasított ki a forgalomba helyezési tortából.

Összesen 41 márka traktorjaiból adtak el legalább 1 darabot januárban Magyarországon. A tavaly januárhoz képest nagy vesztes a Lovol, amely akkor 13, idén pedig csupán 1 darabot helyezett forgalomba.

A T5-ös tömegkategória, azaz a 8000 kilogrammnál nehezebb volt a legnépszerűbb az első hónapban a traktorpiacon, a 92 darab 53 százalékos piaci részt jelent. A második a 3000 és 5000 kilogramm közötti 30, a harmadik az 5000 és 8000 kilogramm közötti 24, a negyedik a 600 és 1500-as kategória 14, az ötödik az 1500 és 3000 kilogramm közötti tömegkategória 11 darabbal. A 600 kilogrammos vagy könnyebb traktorokból mindössze 3 darab kelt el.

Hosszabb élettartamú gumiabroncsok traktorok számára

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatja legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára.

Robot traktorok - A keleti válasz

Az autonóm, vezető nélküli traktor lesz a következő „nagy dobás” az indiai mezőgazdaságban. Az új traktorok, az önvezető autókhoz hasonlóan saját magukat irányítják/kormányozzák a GPS alapú technológia alkalmazásával.

Nőtt az agrárgép-finanszírozás összege

Továbbra is az egyik legstabilabb piac az agrárgép-finanszírozás. Itt is a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a finanszírozott összeg, mégpedig 14 százalékkal 82 milliárd forintra.

Mellső gerendely Crushboard simítóval, vagy traktornyom lazítóval Catros Specialhoz, vagy CatrosXL-hez

A Crushboard simító szétmorzsolja például a repcehüvelyeket és erősebb kelésre bírja a kihullott repcét. A repce-, napraforgó- és kukoricatarlót is felhánthatja a Crushboard simítóval, hogy a hántás után maradó szalma rothadását segítse.

Jogosítvány nélkül, ittasan, lopott traktorral indult sörért

A férfi a munkaadója tanyájáról vitte el a traktort, hogy sört vegyen magának.

2019. január 10. 09:27

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

2019. január 14. 12:16

Munkavonat és traktor ütközött

Halálos vasúti baleset történt Tárkány-Felsővasdinnye pusztán csütörtök délután - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2018. június 7. 18:29

Továbbra is mélyrepülésben a traktorpiac

Az év első hét hónapjában 1825 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 16 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

2018. augusztus 7. 08:09