Gépinfo
Gépinfo

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

Agrofórum Online

Huszonnyolc százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból. Összesen 81 361 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben.

A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 45 százalékos a bővülés. Az összevont listán júniusban Suzuki, Ford, Volkswagen sorrend alakult ki júniusban. A teljes hat hónap dobogósait nézve viszont már Suzuki, Ford, Skoda a sorrend.

A tavalyhoz képest 16 százalékkal 2251 darabosra hízott piack-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 37 százalékos piaci részesedéssel a január-június időszak adatai alapján. Második a Toyota Hilux, minden negyedik itthon eladott pick-up ilyen. A harmadik helyen az Isuzu D-Max áll 14 százalékos piaci részesedéssel.

A szegmensek közötti versenyt 33 százalékos piaci részesedéssel vezető és egy év alatt 46 százalékkal 26 520 darabosra ugrott SUV-piacon az első hét helyezett sorrendje ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt. Az Esztergomban készülő Suzuki Vitara vezető pozíciója továbbra is egyértelmű, már 7214 darabnál tartanak, ami a szegmensben 27 százalékos részesedés, de a teljes újautó-piacon is a legnépszerűbb modell már jó ideje. A Ford Kuga és sa Dacia Duster 6-6, a Nissan Qashqai 5, a Toyota C-HR és a Kia Sportage pedig 4-4 százalékos szeletet hasított ki magának a SUV-eladásokban. A nyolcadik helyre feljött az Opel Mokka X, megelőzve a Renault Capturt. Kilencedik helyen továbbra is a Toyota RAV-4, míg a tizediken a Hyundai Tucson áll. A Lada 4×4 97 darabos idei eladásai a 49. helyre voltak elegendőek a SUV-szegmensben.

Az éves alapon 21 százalékkal bővülő furgon-piacon továbbra is a Fiat Ducato az első, a Ford Transit is második, míg a Renault Master is harmadik volt egy hónappal ezelőtt. A három típus 18, 15, illetve 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik

„A kishaszonjármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, és az előrejelzés körül van a félév végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyes használatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A személyautó-piacon fékező hatása lehet a forint utóbbi hetekben tapasztalható jelentős gyengülésének, ami a gépjármű árakban előbb-utóbb érvényesítésre kerül” – hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Hosszabb élettartamú gumiabroncsok traktorok számára

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatja legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára.

Robot traktorok - A keleti válasz

Az autonóm, vezető nélküli traktor lesz a következő „nagy dobás” az indiai mezőgazdaságban. Az új traktorok, az önvezető autókhoz hasonlóan saját magukat irányítják/kormányozzák a GPS alapú technológia alkalmazásával.

Nőtt az agrárgép-finanszírozás összege

Továbbra is az egyik legstabilabb piac az agrárgép-finanszírozás. Itt is a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a finanszírozott összeg, mégpedig 14 százalékkal 82 milliárd forintra.

Mellső gerendely Crushboard simítóval, vagy traktornyom lazítóval Catros Specialhoz, vagy CatrosXL-hez

A Crushboard simító szétmorzsolja például a repcehüvelyeket és erősebb kelésre bírja a kihullott repcét. A repce-, napraforgó- és kukoricatarlót is felhánthatja a Crushboard simítóval, hogy a hántás után maradó szalma rothadását segítse.

Egyedi Toyota Hilux érkezik: jön az Invincible 50 Black Edition

A 4x4-es autók között verhetetlennek tartott Toyota különleges kivitellel ünnepli legnépszerűbb pickupja, a Hilux fennállásának 50. évfordulóját.

2018. április 17. 09:49

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

2018. június 6. 09:30

Tiszta Amerika: rengeteg pickup-ot vásároltunk

Az első nyolc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 29,6 százalékkal bővült – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. szeptember 7. 07:54

A Toyota Hilux a legkelendőbb pick-up

Továbbra is lendületesen emelkedik a hazai újautó-piac. Idén januárban összesen 10 539 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

2018. február 8. 08:48