Gépinfo
Gépinfo

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

Agrofórum Online

Huszonnyolc százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból. Összesen 81 361 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben.

A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 45 százalékos a bővülés. Az összevont listán júniusban Suzuki, Ford, Volkswagen sorrend alakult ki júniusban. A teljes hat hónap dobogósait nézve viszont már Suzuki, Ford, Skoda a sorrend.

A tavalyhoz képest 16 százalékkal 2251 darabosra hízott piack-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 37 százalékos piaci részesedéssel a január-június időszak adatai alapján. Második a Toyota Hilux, minden negyedik itthon eladott pick-up ilyen. A harmadik helyen az Isuzu D-Max áll 14 százalékos piaci részesedéssel.

A szegmensek közötti versenyt 33 százalékos piaci részesedéssel vezető és egy év alatt 46 százalékkal 26 520 darabosra ugrott SUV-piacon az első hét helyezett sorrendje ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt. Az Esztergomban készülő Suzuki Vitara vezető pozíciója továbbra is egyértelmű, már 7214 darabnál tartanak, ami a szegmensben 27 százalékos részesedés, de a teljes újautó-piacon is a legnépszerűbb modell már jó ideje. A Ford Kuga és sa Dacia Duster 6-6, a Nissan Qashqai 5, a Toyota C-HR és a Kia Sportage pedig 4-4 százalékos szeletet hasított ki magának a SUV-eladásokban. A nyolcadik helyre feljött az Opel Mokka X, megelőzve a Renault Capturt. Kilencedik helyen továbbra is a Toyota RAV-4, míg a tizediken a Hyundai Tucson áll. A Lada 4×4 97 darabos idei eladásai a 49. helyre voltak elegendőek a SUV-szegmensben.

Az éves alapon 21 százalékkal bővülő furgon-piacon továbbra is a Fiat Ducato az első, a Ford Transit is második, míg a Renault Master is harmadik volt egy hónappal ezelőtt. A három típus 18, 15, illetve 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik

„A kishaszonjármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, és az előrejelzés körül van a félév végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyes használatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A személyautó-piacon fékező hatása lehet a forint utóbbi hetekben tapasztalható jelentős gyengülésének, ami a gépjármű árakban előbb-utóbb érvényesítésre kerül” – hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.

Güttler Black Friday: NÁLUNK EGÉSZ HÉTEN FEKETE PÉNTEK VAN!

Regisztráljon most a kedvezményre jogosító kupon igénybevételéhez!

Újdonság a piacon: Dacia Dokker Pickup

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik.

Együttműködés a Pöttinger és a Magtár Kft. között

A Magtár Kft., a Pöttinger prémium kategóriás szálastakarmány betakarító gépeinek forgalmazásán túl, a szerviz és alkatrészellátás hátterét is biztosítja.

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

2018. augusztus 7. 08:29

Továbbra is a Ranger, a Vitara és a Ducato vezet

Harminc százalékkal bővült az első négy hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. május 8. 09:10

Az új károsanyag-kibocsátási teszt miatt esett vissza a gépjárműpiac

Az első kilenc hónapban összesen 120 636 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon, ami éves alapon 26, kétéves alapon pedig 42 százalékos bővülést jelent a gyengébb szeptember ellenére – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. október 5. 10:51

Új Touareg a Volkswagentől

Ú formavilág, innovatív kezelési, kényelmi és biztonsági rendszer jellemzi a felsőkategóriás SUV-t.

2018. március 23. 06:39