Gépinfo
Gépinfo

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

Agrofórum Online

Huszonnyolc százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból. Összesen 81 361 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben.

A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 45 százalékos a bővülés. Az összevont listán júniusban Suzuki, Ford, Volkswagen sorrend alakult ki júniusban. A teljes hat hónap dobogósait nézve viszont már Suzuki, Ford, Skoda a sorrend.

A tavalyhoz képest 16 százalékkal 2251 darabosra hízott piack-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 37 százalékos piaci részesedéssel a január-június időszak adatai alapján. Második a Toyota Hilux, minden negyedik itthon eladott pick-up ilyen. A harmadik helyen az Isuzu D-Max áll 14 százalékos piaci részesedéssel.

A szegmensek közötti versenyt 33 százalékos piaci részesedéssel vezető és egy év alatt 46 százalékkal 26 520 darabosra ugrott SUV-piacon az első hét helyezett sorrendje ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt. Az Esztergomban készülő Suzuki Vitara vezető pozíciója továbbra is egyértelmű, már 7214 darabnál tartanak, ami a szegmensben 27 százalékos részesedés, de a teljes újautó-piacon is a legnépszerűbb modell már jó ideje. A Ford Kuga és sa Dacia Duster 6-6, a Nissan Qashqai 5, a Toyota C-HR és a Kia Sportage pedig 4-4 százalékos szeletet hasított ki magának a SUV-eladásokban. A nyolcadik helyre feljött az Opel Mokka X, megelőzve a Renault Capturt. Kilencedik helyen továbbra is a Toyota RAV-4, míg a tizediken a Hyundai Tucson áll. A Lada 4×4 97 darabos idei eladásai a 49. helyre voltak elegendőek a SUV-szegmensben.

Az éves alapon 21 százalékkal bővülő furgon-piacon továbbra is a Fiat Ducato az első, a Ford Transit is második, míg a Renault Master is harmadik volt egy hónappal ezelőtt. A három típus 18, 15, illetve 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik

„A kishaszonjármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, és az előrejelzés körül van a félév végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyes használatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A személyautó-piacon fékező hatása lehet a forint utóbbi hetekben tapasztalható jelentős gyengülésének, ami a gépjármű árakban előbb-utóbb érvényesítésre kerül” – hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Zetor traktort is nyerhetsz tombolán - Jön a II. Bodrogközi Traktoros Családi Nap

Idén augusztus 18-án, szombaton rendezik meg a Bodrogközi Traktoros Családi Napot Felsőbereckiben, ahol a programok között lesz többek között szlalomverseny és traktorhúzó verseny is.

ANDEST GÉPSHOW 2018

Lemken és Farmet munkagépek kavalkádja Lajoskomáromban!

Amazone Cataya 4000 Super - 4 méteres munkaszélességgel

Az Amazone mechanikus ráépített vetőgépe, a Cataya 4000 Super a tavaly megjelent Cataya Super sorozat második modellje.

Akár egy Zetor is lehet az Év Traktora! - Megmutatjuk a döntős erőgépeket

Idén sem maradhat el az Év Traktora 2019 verseny, ahol ezúttal három kategóriában hirdet győztest a szakmai zsűri.

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

2018. június 6. 09:30

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

A március 18-ig tartó Genfi Autószalonon a dél-korai SsangYong bemutatta az új pick-upot, a Musso-t.

2018. március 13. 08:37

AMG: 585 lóerős G-osztály Genfből

Néhány héttel a detroiti világpremier után a március 18-ig tartó Genfi Autószalonon is bemutatkozott a Mercedes-AMG G 63.

2018. március 11. 17:53

Új Touareg a Volkswagentől

Ú formavilág, innovatív kezelési, kényelmi és biztonsági rendszer jellemzi a felsőkategóriás SUV-t.

2018. március 23. 06:39