Gépinfo
Gépinfo

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

A Ranger, a Vitara és a Ducato áll az élen

Agrofórum Online

Huszonnyolc százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból. Összesen 81 361 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben.

A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 45 százalékos a bővülés. Az összevont listán júniusban Suzuki, Ford, Volkswagen sorrend alakult ki júniusban. A teljes hat hónap dobogósait nézve viszont már Suzuki, Ford, Skoda a sorrend.

A tavalyhoz képest 16 százalékkal 2251 darabosra hízott piack-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 37 százalékos piaci részesedéssel a január-június időszak adatai alapján. Második a Toyota Hilux, minden negyedik itthon eladott pick-up ilyen. A harmadik helyen az Isuzu D-Max áll 14 százalékos piaci részesedéssel.

A szegmensek közötti versenyt 33 százalékos piaci részesedéssel vezető és egy év alatt 46 százalékkal 26 520 darabosra ugrott SUV-piacon az első hét helyezett sorrendje ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt. Az Esztergomban készülő Suzuki Vitara vezető pozíciója továbbra is egyértelmű, már 7214 darabnál tartanak, ami a szegmensben 27 százalékos részesedés, de a teljes újautó-piacon is a legnépszerűbb modell már jó ideje. A Ford Kuga és sa Dacia Duster 6-6, a Nissan Qashqai 5, a Toyota C-HR és a Kia Sportage pedig 4-4 százalékos szeletet hasított ki magának a SUV-eladásokban. A nyolcadik helyre feljött az Opel Mokka X, megelőzve a Renault Capturt. Kilencedik helyen továbbra is a Toyota RAV-4, míg a tizediken a Hyundai Tucson áll. A Lada 4×4 97 darabos idei eladásai a 49. helyre voltak elegendőek a SUV-szegmensben.

Az éves alapon 21 százalékkal bővülő furgon-piacon továbbra is a Fiat Ducato az első, a Ford Transit is második, míg a Renault Master is harmadik volt egy hónappal ezelőtt. A három típus 18, 15, illetve 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik

„A kishaszonjármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, és az előrejelzés körül van a félév végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyes használatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A személyautó-piacon fékező hatása lehet a forint utóbbi hetekben tapasztalható jelentős gyengülésének, ami a gépjármű árakban előbb-utóbb érvényesítésre kerül” – hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Először Magyarországon a szakmák Európabajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tehetségüket: 28 ország közel 600 versenyzője, előreláthatóan 40 szakmában bizonyítja naprakész és professzionális tudását. A régióból elsőként Magyarország rendezi meg a rangos nemzetközi szakmai versenyt 2018. szeptember 26-28-án, Budapesten a Hungexpo területén. A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Fő támogatói között a KITE Zrt. is helyet kapott.

Hatalmas erdészeti gépek lepték el Sopront

Hazánk legjelentősebb szakai rendezvényén ezúttal is számos érdekes és hasznos erdészeti gépet, technológiát láthattak a látogatók.

Gépinfo Videó

Ideje váltani! Steyr tesztvezetés az Agro-Tipp-nél

Próbálja ki az új S-Control 8 sebességváltó egyedülálló vezetési élményét az Agro-Tipp Kft.-nél!

A Case IH a Potato Europe 2018 kizárólagos technológiai partnere

Exkluzív technológiai partnereként a Case IH a PotatoEurope 2018 egyik legfontosabb támogatója.

A Toyota keményebb mint Chuck Norris?

Zseniálisan vicces reklámot forgatott az USA-ban a Toyota ahol a márka legendás pickupja, a Hilux testvérmodellje, a Tacoma ellopja a show-t Chuck Norristól. A veterán harcművésszel forgatott spotot az az Andreas Nilsson rendezte, aki a Jean-Claude Van Damme-al elhíresült kamionos reklámot is jegyzi.

2018. szeptember 13. 06:17

Most a Ford Ranger a pick-up-piac első helyezettje

A pick-up-piacon januárban még a Toyota Hilux vezetett, de februárban átvette a vezetést a Ford Ranger.

2018. április 11. 10:24

Tiszta Amerika: rengeteg pickup-ot vásároltunk

Az első nyolc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 29,6 százalékkal bővült – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. szeptember 7. 07:54

Nappal szántóföld, este opera - Mercedes-Benz X-osztály

A terepjáró egyedülálló a piacon, hiszen a pickupok klasszikus tulajdonságait egyesíti a Mercedes dizájnelemeivel, kényelmével és biztonságával.

2018. április 3. 07:39

Életmód Videó