Gépinfo
Gépinfo

A Ranger, a Vitara és a Transit áll kategóriája élén

A Ranger, a Vitara és a Transit áll kategóriája élén

Agrofórum Online

Huszonhárom százalékkal bővült az első hat hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalombahelyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

Összesen 133 373 járművet adtak el ezen a piacon eddig ebben az évben. A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 41 százalékos a bővülés. Az összevont listán októberben Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki a dobogón. A teljes tíz hónap dobogósait nézve viszont már Suzuki, Ford, Skoda a sorrend.

A tavalyihoz képest 2 százalékkal 3750 darabosra bővült pick-up-piacon továbbra is a Ford Ranger az első 44 százalékos piaci részesedéssel a január-október időszak adatai alapján. Második a Toyota Hilux 23 százalékos piacrésszel. A harmadik helyen a Nissan Navara áll 12 százalékos piaci részesedéssel.

A szegmensek közötti versenyt 33 százalékos piaci részesedéssel vezető és egy év alatt 39 százalékkal 43 294 darabosra ugrott SUV-piacon az első tíz helyezett sorrendje ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt. Az Esztergomban készülő Suzuki Vitara vezető pozíciója továbbra is egyértelmű, már 9674 darabnál tartanak, ami a szegmensben 22 százalékos részesedés, de a teljes újautó-piacon is a legnépszerűbb modell már jó ideje.

A Dacia Duster 7, a Ford Kuga 6, a Nissan Qashqai 5, a Toyota C-HR 4, a Kia Sportage pedig 3 százalékos szeletet hasított ki magának a SUV-eladásokból. Az Opel Mokka X, a Renault Captur és a Toyota RAV-4 fért még be a Top 10-be. A Lada 4×4 modell 146 darabos idei eladása az 51. helyre volt elegendő a SUV-szegmensben.

Az éves alapon 21 százalékkal 8778 darabra bővülő furgon-piacon továbbra is a Ford Transit az első, a Fiat Ducato a második, míg a Renault Master is harmadik volt egy hónappal ezelőtt. A három típus 18, 17, illetve 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

„A kishaszonjármű piac emelkedést mutatott, és az előrejelzés körül van az időszak végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyeshasználatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A következő évre újra előre jelzett NHP hitel megjelenése ez évben várhatóan fékezni fogja a haszonjármű piacot” – hívta fel a figyelmet Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Az egyesület kitért arra is, hogy kiemelten kell foglalkozni a Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével. A szervezet sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban letett régebbi, nagyobb károsanyag-kibocsátású, különösen a régebbi dízelmotoros autók ne, vagy ne ilyen mértékben kerüljenek forgalomba Magyarországon.

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.

Güttler Black Friday: NÁLUNK EGÉSZ HÉTEN FEKETE PÉNTEK VAN!

Regisztráljon most a kedvezményre jogosító kupon igénybevételéhez!

Újdonság a piacon: Dacia Dokker Pickup

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik.

Együttműködés a Pöttinger és a Magtár Kft. között

A Magtár Kft., a Pöttinger prémium kategóriás szálastakarmány betakarító gépeinek forgalmazásán túl, a szerviz és alkatrészellátás hátterét is biztosítja.

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

A március 18-ig tartó Genfi Autószalonon a dél-korai SsangYong bemutatta az új pick-upot, a Musso-t.

2018. március 13. 08:37

Traktorpiac: egy százalékos bővülés októberben

Az elmúlt havi versenyt is a John Deere nyerte. Az elmúlt hónapban 68, az első tíz hónapban összesen 510 John Deere állt munkába itthon.

2018. november 8. 08:36

Egyedi Toyota Hilux érkezik: jön az Invincible 50 Black Edition

A 4x4-es autók között verhetetlennek tartott Toyota különleges kivitellel ünnepli legnépszerűbb pickupja, a Hilux fennállásának 50. évfordulóját.

2018. április 17. 09:49

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

2018. augusztus 7. 08:29