Gépinfo
Gépinfo

Rossz előjel lehet a leépítés a Caterpillarnál

Rossz előjel lehet a leépítés a Caterpillarnál

Agrofórum Online

A kereskedelmi háborús hatásokra hivatkozva 120 munkatársától válik meg a munkagépeket gyártó amerikai óriáscég, a Caterpillar.

Egy texasi üzemben ideiglenes munkavállalóktól válik meg a 83,2 milliárd dolláros tőzsdei kapitalizációjú társaság. A Victoria településen működő gyáregységben 820-an dolgoztak a leépítések előtt. A világ legnagyobb munkagépgyártója már októberben közölte, hogy csökkenti termelését, miután az értékesítések minden termékszegmensben és a legtöbb régióban csökkentek. A cég harmadik legnagyobb piacán, Kínában 13 százalékkal esett vissza a bevétel. A kereslet mérséklődését részben az olcsóbb belföldi konkurencia térnyerése okozta. A Caterpillarnál történt leépítés azért aggasztó, mert a cég az ipar és a globális gazdasági tevékenység egyik legjobb fokmérője.

A Caterpillar jelentős pozíciókkal rendelkezik a mezőgazdaságban is használt anyagmozgató gépek piacán, illetve az erőgazdálkodásban is elterjedtek a termékeik. Az agrárium céljainak megfelelően fejlesztett ki teleszkópos rakodókat, kompakt gumikerekes rakodókat, csúszókormányzású rakodókat, homlokrakodókat és minikotrókat az Egyesült Államokbeli illinoisi központú vállalat.

Csökkentek a Rába értékesítései a mezőgazdasági szegmensben

2019. november 14. 16:47

A mezőgazdasági szegmenset illetően a Rába termékei iránti kereslet nem érte el a 2018 I-III. negyedéves szintet, a kereslet csökkenés 16,0 százalékot ért el.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Huntraco Roadshow 2018

2018. június 7. 07:34

Szeretné megismerni a legújabb fejlesztéseket a teleszkópos rakodók piacán?

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

2018. június 14. 11:16

A 10 méteres Caterpillar 3510D teleszkópos rakodó a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Gépészet Videó

A vártnál gyengébb számok a Caterpillartól

2019. október 25. 04:36

A menedzsment a rossz számokat a globális gazdasági lassulással és a bizonytalanság növekedésével indokolta. A cég Kínában teljesített a vártnál jelentősen gyengébben.

Alulmúlta a várakozásokat a Caterpillar

2019. július 26. 11:50

Az egy részvényre jutó nyereség 2,83 dollár lett a Caterpillarnál a második negyedévben, derült ki a társaság gyorsjelentéséből.