Gépinfo
Gépinfo

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Amazonen-Werke Kft.

Közel egy évig tartó építkezés után az Amazone csoport 2018. november 13-án hivatalosan felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az építkezési projekt keretében szerelő-, kiszállítási- és raktározási csarnokokat létesítettek összesen 16 000 m² alapterületen, valamint egy iroda épületet. Az új telephelyen ez az első építkezési ütem körülbelül 16 millió euró értékű beruházást jelent.

Az utóbbi hetekben befejeződött az új üzem berendezése, és most már itt történik az UX vontatott permetezők készre szerelése. A permetezők akár 40 méteres munkaszélességének megfelelően kialakított új csarnokok elegendő helyet és ideális körülményeket biztosítanak a szereléshez. A 2019-es év során a gyártás, a szerelés, a logisztika és az irányítás területén dolgozó munkatársak száma nagyjából 150-re nő majd.

Jól megközelíthető telephely a BAB A1-nél

Az új telephely közlekedés szempontjából nagyon jó helyen, Osnabrücktől északra, közvetlenül a BAB A1 autópálya bramschei lehajtójánál, a Hasbergen-Gastéban található központtól közúton mindössze 25 kilométerre helyezkedik el. Az Amazone területe összesen 24 hektár, amelyből az első lépésben mintegy öt hektárt építettek be. Rengeteg hely van még tehát a további építkezési fázisokhoz.

Az Amazone új telephelye Bramschében.

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer, az Amazone ügyvezető igazgatói köszönetet mondtak Bramsche városának, valamint a projektben részt vevő építési vállalkozóknak az együttműködésért, amelyet a tervezési fázistól kezdve a befejezésig a kölcsönös bizalom jellemzett:

„Közös erővel sikerült nagyon gyorsan, mindössze kétéves tervezési előkészítéssel és egyéves építkezéssel megvalósítanunk az új bramschei üzemet, amely nagyon fontos szerepet játszik az Amazone növekedési stratégiája szempontjából.”

Optimális a változatos nagyméretű gépek gyártáshoz

Az ügyvezető igazgatók az avatás alkalmából megismertették a vendégekkel az üzem koncepcióját:

„Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne. Ez azt jelenti, hogy a termelés számára optimális módon vannak kialakítva a különböző funkciójú területek: az áruátvétel, a raktározás, a szerelés, a gépek átvétele a próbapaddal és a minőség-ellenőrzéssel, valamint a kiszállítás. Örülünk annak, hogy Gastéban és Leedenben működő üzemeinket egy újabbal kiegészítve növelhetjük termelési kapacitásunkat, ezzel egyidejűleg pedig optimalizálni tudjuk a három üzem általános logisztikáját is.”

A képen balról jobbra: Dr. Stephan Evers (a bramschei telephely ügyvezetője), Achim Kuhl (a bramschei telephely üzemvezetője), Heiner Pahlmann (Bramsche város polgármestere), Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer (az Amazone csoport ügyvezető igazgatói), Dr. Michael Lübbersmann (az osnabrücki járás elnöke), René Hüggelmeier (a bramschei telephely ügyvezetője).

Christian Dreyer emlékeztetett arra, hogy azzal, hogy az UX gépek készre szerelését ide helyezték át, más üzemekben hely szabadult fel, amely más területeken is lehetővé teszi a gyártás optimalizálását.

„A fennmaradó kapacitásokat arra használjuk, hogy optimalizáljuk az egyes telephelyek közötti feladatmegosztást, ezáltal pedig a teljes gyártási és logisztikai struktúránkat” – fogalmazott Christian Dreyer.

Világszerte egyre nagyobb a kereslet az Amazone gépei iránt

Az Amazone becslései szerint továbbra is pozitívak a kilátások az Amazone gépekkel kapcsolatban:

„A gépeink iránt világszerte növekedő kereslet lehetőséget ad a további növekedésre. Ezt a keresletet azonban gyorsan és kiváló minőségben kell tudnunk kielégíteni. Ebből a szempontból döntő fontosságú lépést jelent az új üzem létesítése Bramschében, valamint a logisztika optimalizálása a leedeni üzemekben és a gastei központban” – hangsúlyozta Dreyer úr.

Traktorpiac: novemberben növelte előnyét a John Deere

A tizenegy hónap összesített listáján a John Deere csaknem hatszázas eladása 21 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A második helyezett New Holland 313 darabja 11, míg a bronzérmes Case 174 darabja 6 százalékos piacrésznek felel meg.

Visszaesett a hazai autópiac novemberben

Az összevont listán novemberben Ford, Suzuki, Volkswagen sorrend alakult ki. A múlt havi 13 495 darabos értékesítés 7 százalékos éves visszaesést jelent. Idén ez a második hónap, amikor mínuszt regisztráltak.

Ez a jövő: napszámosok helyett szőlőkombájn

Sokan félnek a szüretelőkombájn használatától, de a tapasztalatok nem igazolják a gazdák aggodalmait. Nem kellenek napszámosok, nem baj, ha sár van, a szüretelőgép hatékonyan végzi el a feladatát.

Pótkocsipiac: továbbra is a Pronar az élen

A nyolc hónap összesített listáját a Pronar vezeti, a piac 22 százalékát szerezték meg, a Fliegl és a Metal-Fach előtt. Utóbbiak 18 és 11 százalékos szeletet hasítottak ki a mezőgazdasági pótkocsik szegmenséből.

Amazone: gyors váltás most az AD-P 01 vetőgéphez is

A megfelelő talajművelő eszközhöz QuickLink kapcsolóegységen keresztül csatlakozik.

2018. március 26. 11:43

Új telephely már Marcaliban is

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

2018. május 17. 13:07

CombiDisc függesztet kompakt tárcsás borona magágykészítés céljára

A Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és a Centaya pneumatikus ráépített vetőgéppel történő kombinációhoz az Amazone most az új, 3 m munkaszélességű, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás boronát kínálja.

2018. május 31. 07:30

Gépinfo Képgaléria

Az Amazone tovább bővíti a Cayros ekeprogramot

Az Amazone a 2018-as idényre további modellekkel és felszereltségi opciókkal bővíti a Cayros ekeprogramot.

2018. április 25. 10:58