Gépinfo
Gépinfo

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Amazonen-Werke Kft.

Közel egy évig tartó építkezés után az Amazone csoport 2018. november 13-án hivatalosan felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az építkezési projekt keretében szerelő-, kiszállítási- és raktározási csarnokokat létesítettek összesen 16 000 m² alapterületen, valamint egy iroda épületet. Az új telephelyen ez az első építkezési ütem körülbelül 16 millió euró értékű beruházást jelent.

Az utóbbi hetekben befejeződött az új üzem berendezése, és most már itt történik az UX vontatott permetezők készre szerelése. A permetezők akár 40 méteres munkaszélességének megfelelően kialakított új csarnokok elegendő helyet és ideális körülményeket biztosítanak a szereléshez. A 2019-es év során a gyártás, a szerelés, a logisztika és az irányítás területén dolgozó munkatársak száma nagyjából 150-re nő majd.

Jól megközelíthető telephely a BAB A1-nél

Az új telephely közlekedés szempontjából nagyon jó helyen, Osnabrücktől északra, közvetlenül a BAB A1 autópálya bramschei lehajtójánál, a Hasbergen-Gastéban található központtól közúton mindössze 25 kilométerre helyezkedik el. Az Amazone területe összesen 24 hektár, amelyből az első lépésben mintegy öt hektárt építettek be. Rengeteg hely van még tehát a további építkezési fázisokhoz.

Az Amazone új telephelye Bramschében.

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer, az Amazone ügyvezető igazgatói köszönetet mondtak Bramsche városának, valamint a projektben részt vevő építési vállalkozóknak az együttműködésért, amelyet a tervezési fázistól kezdve a befejezésig a kölcsönös bizalom jellemzett:

„Közös erővel sikerült nagyon gyorsan, mindössze kétéves tervezési előkészítéssel és egyéves építkezéssel megvalósítanunk az új bramschei üzemet, amely nagyon fontos szerepet játszik az Amazone növekedési stratégiája szempontjából.”

Optimális a változatos nagyméretű gépek gyártáshoz

Az ügyvezető igazgatók az avatás alkalmából megismertették a vendégekkel az üzem koncepcióját:

„Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne. Ez azt jelenti, hogy a termelés számára optimális módon vannak kialakítva a különböző funkciójú területek: az áruátvétel, a raktározás, a szerelés, a gépek átvétele a próbapaddal és a minőség-ellenőrzéssel, valamint a kiszállítás. Örülünk annak, hogy Gastéban és Leedenben működő üzemeinket egy újabbal kiegészítve növelhetjük termelési kapacitásunkat, ezzel egyidejűleg pedig optimalizálni tudjuk a három üzem általános logisztikáját is.”

A képen balról jobbra: Dr. Stephan Evers (a bramschei telephely ügyvezetője), Achim Kuhl (a bramschei telephely üzemvezetője), Heiner Pahlmann (Bramsche város polgármestere), Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer (az Amazone csoport ügyvezető igazgatói), Dr. Michael Lübbersmann (az osnabrücki járás elnöke), René Hüggelmeier (a bramschei telephely ügyvezetője).

Christian Dreyer emlékeztetett arra, hogy azzal, hogy az UX gépek készre szerelését ide helyezték át, más üzemekben hely szabadult fel, amely más területeken is lehetővé teszi a gyártás optimalizálását.

„A fennmaradó kapacitásokat arra használjuk, hogy optimalizáljuk az egyes telephelyek közötti feladatmegosztást, ezáltal pedig a teljes gyártási és logisztikai struktúránkat” – fogalmazott Christian Dreyer.

Világszerte egyre nagyobb a kereslet az Amazone gépei iránt

Az Amazone becslései szerint továbbra is pozitívak a kilátások az Amazone gépekkel kapcsolatban:

„A gépeink iránt világszerte növekedő kereslet lehetőséget ad a további növekedésre. Ezt a keresletet azonban gyorsan és kiváló minőségben kell tudnunk kielégíteni. Ebből a szempontból döntő fontosságú lépést jelent az új üzem létesítése Bramschében, valamint a logisztika optimalizálása a leedeni üzemekben és a gastei központban” – hangsúlyozta Dreyer úr.

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Hibridhajtással jön az Opel új SUV-csúcsmodellje

2019. május 24. 03:36

Az Opel Grandland X Hybrid4-et 1,6 literes benzines turbómotor és két villanymotor összesen 300 lóereje hajtja. Fogyasztása a WLTP1/NEFZ2 ciklus szerint 2,2 l/100 km, szén-dioxid-emissziója 49 g/km. Mindkettő súlyozott, kombinált, ideiglenes adat. Az Opel első konnektoros hibridjének értékesítése még az első félévben megkezdődik; az első vevők 2020 elején vehetik át az autót.

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Az Opelé lesz a legfiatalabb kishaszonjármű portfólió

2019. május 22. 06:36

Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját a modernebb és még használhatóbb az Opel Movanóban.

Gépinfo Képgaléria

Amazone: gyors váltás most az AD-P 01 vetőgéphez is

2018. március 26. 11:43

A megfelelő talajművelő eszközhöz QuickLink kapcsolóegységen keresztül csatlakozik.

Sikeres Amatechnica 2018 kiállítás erős bel- és külföldi szakmai látogatottsággal

2018. július 13. 04:05

A „GO for Innovation” mottó égisze alatt az „Amatechnica 2018” szakkiállítás sikeresen bemutatkozott mintegy 6000 bel- és külföldi mezőgazdasági termelő, bérvállalkozó és értékesítő partner előtt.

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

2018. március 23. 10:56

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

Új AD-P 01 Special vetőgép QuickLink-kel az Amazone kínálatában

2018. február 26. 14:53

Kombinálva az új KE 01 forgóboronával és az új KG/KX 01 forgó lazítóval az Amazone most egy új pneumatikus AD-P 01 Special ráépített vetőgépet kínál 3 méteres munkaszélességgel.