Gépinfo
Gépinfo

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

Agrofórum Online

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik.

A Torro Combiline-nak két nagyobb modellje van, amelyek az egész gépcsaládra jellemző bevált tulajdonságokkal rendelkeznek: a Torro 7010 40 m³ (L) ill. 38,5 m³ (D) DIN töltési térfogattal és a Torro 8010 43 m³ (L) ill. 42 m³ (D) DIN töltési térfogattal.

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik. Opcionálisan minden Torro Combiline modellhez 4 tonnás vonórúd tartozik.

Az új oldalsó kezelőpanel új működési platformmal CAN buszrendszeren keresztül jó áttekintést nyújt minden kiegészítő funkcióról, például a vágószerkezetről, az Autocut-ról, a kaparóléces lehordószerkezetről és lehetővé teszi a könnyű összekapcsolást és lekapcsolást.

Opcionálisan egy vezetést segítő rendszer („intelligens talajkormányzott tengely”) is rendelkezésre áll, amely a tengelyen lévő, haladási sebesség és a menetirány érzékelésére szolgáló integrált érzékelők mellett egy dőlésszög szenzort is tartalmaz.

Az új mérleg dinamikus súlyjelzést (irányérték, nettó terhelés kijelzése) tesz lehetővé vezetés közben. Ezenkívül előre beállítható és megjeleníthető a járműszerelvény maximális súlya. A felszereltséget az új Durastar rendfelszedő kések teszik teljessé, amelyek a Pöttinger szerint jobb élettartammal rendelkeznek.

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Digitalizáció nélkül nincs fejlődés az agráriumban

2018. október 4. 07:25

Magyarországon az egy év alatt megtermelt agrár jövedelmek átlaga gazdálkodónként az Európai Uniós átlag harmada, a Nyugat-Európai 80-82 ezer eurós összegnek pedig csupán tizede.

Traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával csaltak

2018. június 14. 09:17

A gyanúsítottak a fiktív utaztatásokat szabályosnak tűnő szállítási okmányokkal is alátámasztották, a szállítás költségeit ki is fizettették a vevőkkel

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

2018. december 14. 09:03

A 2019-es üzleti évre a CLAAS a regionális bizonytalanságok ellenére stabil fejlődéssel számol a mezőgéptechnika világpiacán. A fejlődés egyik hajtóereje a professzionális mezőgéptechnika iránt jelentkező egyre erősödő érdeklődés.

Több mint 2800 traktort vásároltak a magyar gazdák 2017-ben

2018. március 20. 11:09

A gabonakombájnokból 307 új arató-cséplő gép talált gazdára 2017-ben, egy évvel korábban 314-et adtak el.