Gépinfo
Gépinfo

Újabb elismeréssel gazdagodott a Valtra – A kezelőfelületet és az N4 szériát is díjazták

Újabb elismeréssel gazdagodott a Valtra – A kezelőfelületet és az N4 szériát is díjazták

Agrofórum Online

Tavaly a Valtra T4 traktorszéria nyerte el a Red Dot Design Awards díjat, ezúttal a Valtra N4 gépcsalád is kiváló eredményt el a nemzetközi dizájn pályázaton, ami mellett ráadásul a Valtra SmartTouch kezelőfelület lett az legjobb és a legszebb az iparágban, így a gyártó kétszeresen is ünnepelhetett. A kulcsfontosságú funkciók könnyedén elérhetőek a felhasználók számára, miközben a formatervezésre is nagy hangsúlyt fektettek.

„A 2017-es Red Dot Design Awards 2017 bizonyíték arra, hogy miként érhetők el sikerek az ipari formatervezés módszereivel. A Valtra SmartTouch fejlesztése rendkívül kifizetődő, hiszen az elmúlt években elsősorban a használhatóságra és a felhasználói élmény növelésére helyeztük a hangsúlyt, hogy ezeket az előnyöket az ügyfeleink a mindennapi munka során is élvezhessék” – mondta el Jari Rautjärvi, a Valtra képviselője.

Az új Valtra SmartTouch kartámasz az integrált kezelőfelületnek köszönhetően könnyen használható és kényelmes. A kezelőegységek elhelyezése logikus, minden funkció könnyedén elérhető. A gyártó ráadásul az elrendezés mellett az anyagminőségre is nagy hangsúlyt fektetett.

A finn gépgyártó az elmúlt években komoly sikereket ért el. A Valtra N és T szériák számos díjat nyertek, az N4 traktorcsalád pedig az idei évben “Az Év Gépe 2017” kitüntetést is elnyerte a párizsi SIMA kiállításon.

A Red Dot Design Awards pályázatra ezúttal 55 országból több mint 5500 nevezés érkezett, amelyből a 40 formatervezési specialistából álló zsűri választotta ki a legjobbakat. A díjátadó július 3-án a németországi Essenben lesz.

A Valtra nem bízza a véletlenre

A Valtra egyébként a közelmúltban indította el saját dizájn versenyét is, amelyben formatervezők, diákok és dizájn stúdiók is részt vehetnek. A párizsi SIMA idején elindított pályázat célja, hogy kiderüljön, a tervezők szerint hogyan lehet még hatékonyabb és környezetbarát a jövő traktora. Az eredményhirdetés május 31-én lesz.

Az eredeti sajtóanyag IDE kattintva érhető el >>>

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.