Gépinfo
Gépinfo

X generáció – Teljesen megújítja szántóföldi traktorkínálatát a McCormick

X generáció – Teljesen megújítja szántóföldi traktorkínálatát a McCormick

Agrofórum Online

Az új kínálat az X generáció nevet kapta, hiszen minden típus neve X-el kezdődik, majd méretosztály szerinti számozással folytatódik.

A McCormick a következő 1-2 évben teljesen megújítja a szántóföldi traktorkínálatát. Az új kínálat az X generáció nevet kapta, hiszen minden típus neve X-el kezdődik, majd méretosztály szerinti számozással folytatódik. Ezen új generáció első tagjai az X60 és X70 sorozatok voltak, idén már Hódmezővásárhelyen az új X7 sorozat legnagyobb tagja a 212 LE max. teljesítményű X7.680 már bemutatkozott a nagyközönségnek. Az X generáció jelenleg legkisebb, és egyben legfrissebb tagja az X50 és X50m sorozatok a Szentlőrinci Gazdanapokon volt megtekinthető első ízben a nagyközönség számára. Lássuk mit is tud az új McCormick.

McCormick X50m és X50

A legfrissebb Tier 4i környezetvédelmi előírásoknak megfelelő 3,4 literes turbós, levegő utánhűtős Perkins motorokkal szereltek az X50 és X50m modellek 85-113 LE teljesítmény kategóriában. Fontos kiemelni, hogy ezek 4 hengeres motorok, finomabb járásúak, mint a 3 hengeresek. A mai kornak megfelelően elektronikus üzemanyag befecskendezéssel rendelkezik, és a Tier 4i környezetvédelmi előírásait is sikerült AdBlue használata nélkül elérni, így egyszerűbb a kipufogógáz-kezelő rendszer. Az X50 és X50m között a legnagyobb különbség a váltóban és a véglehajtásban van. Az X50m 24 előre és 12 hátra sebességes szinkronizált váltóval rendelkezik, míg az X50 elektromos irányváltós, 3 Powershift fokozatos összesen 36 előre és 12 hátra fokozatos váltóval is rendelhető. Mindkét sorozatnál az öszkerékhajtás kapcsolás és a differenciálzár kapcsolása elektrohidraulikusan, gombnyomásra történik.

Opciók és alapfelszereltség terén is az X50 magasabb szinten van a TLT alapfelszereltségként elektrohidraulikus kapcsolású (X50m-nél opciós tétel), míg opcióként 3 sebességes TLT hajtás is rendelhető, mely az X50m esetében már nem elérhető.  A függesztőkarok mozgatása alapfelszereltségként mechanikus vezérlésű, de az X50 esetében opcióként potméterrel, elektronikusan precízen állíthatóak. A maximális emelési képesség két segédmunkahengerrel az X50m esetében 4.350 kg, míg az X50 valamivel többet, 4.750 kg-ot tud emelni. A hidraulika teljesítmény mindkét sorozatnál 82 liter/perc, mely 2 vagy opciókén 4 kihelyezett szeleppárt is elláthat olajjal.

A McCormick X7-hez hasonló külső megjelenést kapott az X50 és X50m sorozat az egységes márkaarculat kialakítása érdekében. A fülke belseje is szebb, világosabb kialakítást kapott, új kezelőszervek, és új modern műszerfal ékesíti a gépet. A kezelőszervek kényelmes elhelyezésűek, a hosszú munkás órák alatti kényelemről hatékony légkondicionáló és légrugós ülés gondoskodik.

Az X50 és X50m sorozatok igen univerzálisan használható traktorok, 4-4,5 t közötti menetkész tömegüknek hála talajmunkára, szántóföldi munkákhoz, szállításhoz, rakodási munkálatokhoz ideális, ráadásul 2 m alatti teljes szélességüknek köszönhetően sorközműveléshez, és nagyobb sortávolságú szőlő és gyümölcsültetvényekbe is megfelelő, tehát egy igazi univerzális gép.

A McCormick X generációja a következő 2 évben előre láthatóan 4 sorozattal is bővül, így a kínálat teljesítmény kategóriában felfelé és lefelé egyaránt kitolódik. Addigis keressék a McCormick traktorokat a nagyobb országos kiállításokon, és a SZEGÁNA Kft kínálatában.

(szegana.hu)

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Gépvásárlási kisokos - hogyan legyél tudatos termelő?

2018. szeptember 12. 04:30

A mezőgazdasági piacon igen szokatlan, de annál szórakoztatóbb formában jelenteti meg mondanivalóját az AgroMax Gépkereskedelmi Kft. Képregényt készítenek ugyanis a termelőket érintő kérdésekről, problémákról, a hétköznapi életről.

Továbbra is mélyrepülésben a traktorpiac

2018. augusztus 7. 08:09

Az év első hét hónapjában 1825 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 16 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

A legjobb CASE IH ajánlatok egy helyen

2018. május 17. 05:44

Összegyűjtöttük Neked a legütősebb CASE IH traktor- és kombájnajánlatokat! Találsz benne újdonságokat, bemutatógépet és sok hasznos kiegészítőt is.

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

2018. március 22. 07:58

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.