Gépinfo
Gépinfo

X generáció – Teljesen megújítja szántóföldi traktorkínálatát a McCormick

X generáció – Teljesen megújítja szántóföldi traktorkínálatát a McCormick

Agrofórum Online

Az új kínálat az X generáció nevet kapta, hiszen minden típus neve X-el kezdődik, majd méretosztály szerinti számozással folytatódik.

A McCormick a következő 1-2 évben teljesen megújítja a szántóföldi traktorkínálatát. Az új kínálat az X generáció nevet kapta, hiszen minden típus neve X-el kezdődik, majd méretosztály szerinti számozással folytatódik. Ezen új generáció első tagjai az X60 és X70 sorozatok voltak, idén már Hódmezővásárhelyen az új X7 sorozat legnagyobb tagja a 212 LE max. teljesítményű X7.680 már bemutatkozott a nagyközönségnek. Az X generáció jelenleg legkisebb, és egyben legfrissebb tagja az X50 és X50m sorozatok a Szentlőrinci Gazdanapokon volt megtekinthető első ízben a nagyközönség számára. Lássuk mit is tud az új McCormick.

McCormick X50m és X50

A legfrissebb Tier 4i környezetvédelmi előírásoknak megfelelő 3,4 literes turbós, levegő utánhűtős Perkins motorokkal szereltek az X50 és X50m modellek 85-113 LE teljesítmény kategóriában. Fontos kiemelni, hogy ezek 4 hengeres motorok, finomabb járásúak, mint a 3 hengeresek. A mai kornak megfelelően elektronikus üzemanyag befecskendezéssel rendelkezik, és a Tier 4i környezetvédelmi előírásait is sikerült AdBlue használata nélkül elérni, így egyszerűbb a kipufogógáz-kezelő rendszer. Az X50 és X50m között a legnagyobb különbség a váltóban és a véglehajtásban van. Az X50m 24 előre és 12 hátra sebességes szinkronizált váltóval rendelkezik, míg az X50 elektromos irányváltós, 3 Powershift fokozatos összesen 36 előre és 12 hátra fokozatos váltóval is rendelhető. Mindkét sorozatnál az öszkerékhajtás kapcsolás és a differenciálzár kapcsolása elektrohidraulikusan, gombnyomásra történik.

Opciók és alapfelszereltség terén is az X50 magasabb szinten van a TLT alapfelszereltségként elektrohidraulikus kapcsolású (X50m-nél opciós tétel), míg opcióként 3 sebességes TLT hajtás is rendelhető, mely az X50m esetében már nem elérhető.  A függesztőkarok mozgatása alapfelszereltségként mechanikus vezérlésű, de az X50 esetében opcióként potméterrel, elektronikusan precízen állíthatóak. A maximális emelési képesség két segédmunkahengerrel az X50m esetében 4.350 kg, míg az X50 valamivel többet, 4.750 kg-ot tud emelni. A hidraulika teljesítmény mindkét sorozatnál 82 liter/perc, mely 2 vagy opciókén 4 kihelyezett szeleppárt is elláthat olajjal.

A McCormick X7-hez hasonló külső megjelenést kapott az X50 és X50m sorozat az egységes márkaarculat kialakítása érdekében. A fülke belseje is szebb, világosabb kialakítást kapott, új kezelőszervek, és új modern műszerfal ékesíti a gépet. A kezelőszervek kényelmes elhelyezésűek, a hosszú munkás órák alatti kényelemről hatékony légkondicionáló és légrugós ülés gondoskodik.

Az X50 és X50m sorozatok igen univerzálisan használható traktorok, 4-4,5 t közötti menetkész tömegüknek hála talajmunkára, szántóföldi munkákhoz, szállításhoz, rakodási munkálatokhoz ideális, ráadásul 2 m alatti teljes szélességüknek köszönhetően sorközműveléshez, és nagyobb sortávolságú szőlő és gyümölcsültetvényekbe is megfelelő, tehát egy igazi univerzális gép.

A McCormick X generációja a következő 2 évben előre láthatóan 4 sorozattal is bővül, így a kínálat teljesítmény kategóriában felfelé és lefelé egyaránt kitolódik. Addigis keressék a McCormick traktorokat a nagyobb országos kiállításokon, és a SZEGÁNA Kft kínálatában.

(szegana.hu)

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

A Vredestein hosszabb élettartamú gumiabroncsokat mutatott be a kis- és nagy teljesítményű traktorok számára a SIMA kiállításon

2019. március 7. 13:33

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatta legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára. A vállalat kiállította a kistraktorokhoz tervezett vadonatúj Traxion 65/70 gumiabroncsokat, valamint a nagy teljesítményű traktorok számára kifejlesztett Traxion Optimall VF választékának legújabb abroncsméreteit.

Continental: TractorMaster és CombineMaster

2018. április 20. 07:15

Új név és programbővítés.

Közép-Európában erősít a CLAAS

2018. október 23. 17:37

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vállalat most Közép-Európában erősíti értékesítési hálózatát.

Erőteljes, hatékony, tetszetős, gazdaságos – New Holland T7

2018. július 13. 08:05

A New Holland méltán ismert a folyamatosan fejlődő, minden igényt kielégítő traktorkínálatáról. Ennek ékes bizonyítéka az utóbb években végrehajtott teljes körű modellfrissítés.