Növényvédelem
Növényvédelem

Befektetés az innovációba: új létesítmény a természetes eredetű növényvédelem számára

Befektetés az innovációba: új létesítmény a természetes eredetű növényvédelem számára

Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience új csomagolóüzemet avatott a franciaországi Cernay-ban, amellyel támogatja a gazdákat a természetes eredetű termékek iránti kereslet kielégítésében.

Helyi önkormányzati tisztviselők és a Corteva Agriscience képviselői 2019.09.19-én egy új növényvédelmi csomagolóüzemet adtak át, amely egy természetes eredetű termékekkel kapcsolatos, többmillió eurós beruházás részét képezi.

A 20 millió eurós projekt során a franciaországi Cernay-ben lévő (Haut-Rhin) üzemben az EU által engedélyezett Inatreq™ hatóanyagra alapuló termékeket fognak előállítani, amelyek a kalászos gabonák védelmére szolgáló gombaölő szerek új osztályát képviselik (pikolinamidok) és természetes eredetű termékekből erjesztéssel kinyert hatóanyagot tartalmaznak.

Az új 4000 négyzetméteres létesítményben, amely a Corteva Agriscience négy franciaországi gyártóüzemének egyike, 2019 októberében kezdődik a termelés, amely a következő négy év során várhatóan 50 új munkahelyet hoz létre. A szomszédos Uffholtz településen lévő telephelyén a Corteva Agriscience már 380 alkalmazottat és időszaki munkavállalót foglalkoztat.

A Cernay-ben létrejövő beruházás részeként, az új üzem felépítésén kívül átalakítják a készítménygyártó üzemet is. A projekt megteremti egy tervezett nagyobb volumenű franciaországi beruházás alapját, mert a Corteva Agriscience arra törekszik, hogy kielégítse a természetes eredetű termékek iránti társadalmi igényeket azzal, hogy innovatív megoldások eszköztárát kínálja a gazdák számára, hogy segítsen nekik megfelelni a folyamatosan változó kihívásoknak.

„Az Inatreq™ hatóanyag gyökeres változást hoz, amely lehetővé teszi a termelők számára, hogy növeljék a terméshozamot, miközben ötvözi az alkalmazás rugalmasságát a kiváló termésbiztonsággal. Köszönhetően az Inatreq™ természetes eredetének, pontosan ez az, amit az európai társadalmak várnak az innovatív mezőgazdaságtól” – mondta Susan Lewis, a Corteva Agriscience Vállalati Működésért felelős alelnöke.

„Ez az új beruházás bizonyítja, hogy a Corteva Agriscience elkötelezett olyan innovatív és fenntartható megoldások kifejlesztése iránt, amelyek átalakítják a mezőgazdaságot, elősegítik a gazdálkodás termelékenységének növelését és az egyre nagyobb számú népesség élelmezésbiztonságának kialakítását. Ez az üzem megmutatja a Corteva lankadatlan erőfeszítéseit, hogy fenntartható élelmiszergazdaságot hozzon létre, amely abban segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy a fogyasztók igényeinek megfelelő, egészséges, minőségi élelmiszereket termeljenek.”

A Corteva Agriscience innovációs rendszere Európában minden eddiginél szilárdabb, kiterjedt portfólióval rendelkezik a növényvédelem, a vetőmagok és a digitális mezőgazdaság területén, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, a biztonságos növénytermesztést, és támogatják a minőségi élelmiszerek megtermelését a növekvő népesség számára.

A Corteva Agriscience™

A Corteva Agriscience™ világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a gazdáknak, amelynek segítségével maximális terméshozamot és nyereséget érhetnek el. Kínálatában a legelismertebb mezőgazdasági márkák közül megtalálhatók a Pioneer®, a Granular® és a Brevant™ vetőmagok, valamint díjnyertes növényvédelmi termékek, de kiemelkedő hatóanyag-fejlesztési és technológiai hátterének köszönhetően új termékekkel is megjelenik a piacon. A vállalat elkötelezetten keresi az együttműködést az élelmiszerlánc valamennyi érdekeltjével, miközben azon dolgozik, hogy ígéretét valóra váltva, mind a termelők, mind pedig a fogyasztók életét gazdagítsa, és biztosítani tudja a fejlődést a jövő nemzedékei számára. A Corteva Agriscience, amely korábban a DowDuPont Mezőgazdasági Üzletágaként működött, 2019. június 1-jén független részvénytársasággá alakult. További információ: www.corteva.com

Kötelező bejelenteni időszakos műszaki felülvizsgálatra a növényvédelmi gépeket!

2019. október 22. 09:03

Az uniós előírás szerint az árutermelésben, illetve szolgáltatásban alkalmazott permetező gépet, valamint a növényvédő szerek kijuttatásához használt berendezéseket és tartozékokat 3 évenként kötelező felülvizsgálni.

A hónap végéig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

2019. október 18. 10:33

2019. október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (ÜPR).

Decembertől változik a növényútlevélre vonatkozó uniós szabályozás

2019. október 7. 08:47

Az új eljárás az unióban, valamint az adott tagországban nem honos kártevők bekerülésének és megtelepedésének kockázatát kívánja tovább csökkenteni.

Együttműködési megállapodást írt alá a kamara és a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetsége

2019. szeptember 27. 08:02

Magyarországon a légi növényvédelemnek nagy hagyománya van, fontos technológiai eszköz a növénytermesztésben.

Egyszikű gyomok az őszi kalászosokban és az ellenük való védekezés tavaszi lehetőségei

2019. január 23. 07:38

Az őszi kalászosokban előforduló egyszikű gyomok elleni hatékony védekezés általános elveiről, tényezőiről és az alkalmazható készítményekről ad átfogó képet a szerző.

Itt az AMAZONE új dobása: önjáró Pantera 4503

2019. április 26. 06:39

A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt.

Cseresznye, meggy tavaszi növényvédelme

2018. május 3. 12:35

Idén 3 nagyobb ültetvényt is szakirányíthatok, melyből az egyikben 20 hektár cseresznye, egy másikban pedig mintegy 60 hektárnyi meggy található.

Fókuszban a gyakorlatorientált növényvédelmi kutatás

2018. február 6. 12:17

Az atkáktól a gyapottok-bagolylepkén és tripszeken át a mozaik vírusig. Keszthelyen gyűlt össze a növényvédős szakma.