A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Pályázatok
Pályázatok

A tervezettnél nagyobb összegű előleg-kifizetést szorgalmaz az agrárkamara

A tervezettnél nagyobb összegű előleg-kifizetést szorgalmaz az agrárkamara

Agrofórum Online

Az előlegfizetési időszakból hátralévő két hétben a tervezettnél nagyobb összegű, azt akár több 10 milliárd forinttal is meghaladó előleg kifizetésére is lehetőség lenne a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint, amely arra kéri a kormányzatot, hogy vizsgálja meg ennek lehetőségét.

A köztestület kedden az MTI-vel közölte, október 16-án zökkenőmentesen megkezdődött a gazdáknak az előlegfizetés, és október végéig mintegy 100 milliárd forint támogatási előleget utalt át a Magyar Államkincstár a gazdálkodóknak. A november 30-i határidőig pedig több mint 200 milliárd forint előleg kifizetését irányozták elő, amely ugyan minden eddiginél magasabb összeget jelent, a NAK azonban úgy véli, hogy ezen felüli előlegfizetésre is lenne lehetőség.
   
Felidézték, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére 2017 júliusában munkacsoport alakult a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Magyar Államkincstár (MÁK) és a Miniszterelnökség részvételével. A munkacsoport célkitűzése, hogy felszámolja azokat az adminisztratív, technikai, jogi problémákat, amelyek megakadályozzák vagy késleltetik az agrártámogatások kifizetését.
   
A munkacsoport tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az előlegfizetés zökkenőmentes legyen. A Magosz és az agrárkamara célja, hogy a termelők mihamarabb hozzájussanak a támogatáshoz, ami idén különösen fontos, mivel a kedvezőtlen időjárás miatt sok gazdálkodónak vannak pénzügyi nehézségei.

(MTI)

Ismét lehet méhészeti gépjárművekre támogatást kérni

A támogatást az üzemben tartáshoz kapcsolódóan megfizetett, és igazolt költségekre, továbbá a 2017. évben megvásárolt OBU fedélzeti rendszer költségei után lehet igényelni.

Újabb kódokkal frissült a kifizetett támogatásokat beazonosító GIRO-kódlista

Amennyiben a Magyar Államkincstár már fizetett valamely gazdálkodónak, a kapott összeget jogcímét egy kód alapján könnyen be lehet azonosítani.

Egyszerűsített eljárás segíti a gazdákat a rendkívüli egységes kérelem-benyújtás során

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében – egyszerűsített eljárás keretében – a kérelmek pótlólagos benyújtását a Magyar Államkincstár végzi majd a gazdálkodók helyett.

Ekkora összegű támogatásra számíthatnak az erdélyi gazdálkodók

Hektáronként 16 euró (73,6 lej) jár a szántóföldi növénytermesztőknek, esetükben a támogatási formára szánt keretösszeg 110,8 millió euró.

NAK Gépshow 2016

2016. június 18. 22:02

Talajvizsgálati szolgáltatást nyújt tagjainak a kamara

A szolgáltatás kísérleti jelleggel Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében indul el a NAK Nonprofit Kft.-n keresztül.

2018. február 1. 08:10

Ismét lehet méhészeti gépjárművekre támogatást kérni

A támogatást az üzemben tartáshoz kapcsolódóan megfizetett, és igazolt költségekre, továbbá a 2017. évben megvásárolt OBU fedélzeti rendszer költségei után lehet igényelni.

2018. február 16. 08:37

Földgázigény-felmérés után -beszerzési tendert indít a kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára vezetékes földgázbeszerzéssel kapcsolatos tendert indít. A tagi igények megismeréséhez, a pályázati feltételeinek kialakításához energetikai felmérés is kezdődött.

2018. február 15. 10:16