Pályázatok
Pályázatok

Mezőgazdasági innovációk az Európai Unióban – EIP-AGRI hírlevél – 2016. március

Mezőgazdasági innovációk az Európai Unióban – EIP-AGRI hírlevél – 2016. március

Agrofórum Online

Két új fokuszcsoport, a takarmánybevitel javítása szarvasmarháknál, juhoknál és libáknál, és további témák. EIP AGRI hírlevél magyarul.

Két új fokuszcsoport, a takarmánybevitel javítása szarvasmarháknál, juhoknál és libáknál, és további témák. EIP AGRI hírlevél magyarul.

A takarmánybevitel javítása szarvasmarháknál, juhoknál és libáknál
“A tehenek nem automaták, hogy takarmányozod és várod a tejet valamint a jövedelmet utánuk. A küldött visszajelzésekre nekünk reagálni kell.” – mondta Christine Gosling egy angol tejelő tehenészet tulajdonosa, amikor a tehenészet állategészségügyi problémáit kezelő technikát tesztelte. Tovább olvashat itt

Online videók, hogy a fogyasztók és a termelő gazdák közelebb kerüljenek egymáshoz
A My KuhTube egy online közösségi oldal, ahová a németországi gazdák videofilmeket töltenek fel, hogy bemutassák gazdaságuk napi tevékenységét. A filmek segítségével szeretnék bemutatni a fogyasztóknak a tejtermelés folyamatát. A videókat 2013. óta, több mint 350.000 nézték meg. Tovább olvashat itt, illetve a videók is megtekinthetők.

Hogyan másképp a hírlevélről?
Böngésszen Ön is az EIP AGRI Service Point által közzé tett innovatív ötletek, az elérhető támogatások, hírek és az innovációs hálózatok működése között. Tekintse meg az új videó részleget, nézze meg mit mondtak a médiumok és ne feledje átnézni az események naptárát sem. Javaslatait, kérjük, küldje el a newsletter@eip-agri.eu címre.

Jelentkezési lehetőség két új fókuszcsoportra
Jelentkezési lehetőség van az EIP AGRI két új fókuszcsoportjába:
FG 19: Nutrient recycling
FG 20: Sustainable mobilisation of forest biomass
Jelentkezését küldje el 2016. március 21-e előtt (zárás 21-én 23:59 CET).
További információkat talál a Focus Group brochure.

Az innovációs munkacsoport tárgyalta az operatív csoportok működését
A mezőgazdasági termelés és fenntarthatóság munkacsoport 2016. február 18-án ülésezett, amikor azt tárgyalták meg, hogy az EIP AGRI hálózatok, miképp támogathatják az operatív csoportok kialakulását. Ötleteket gyűjtöttek össze, az EU vidékfejlesztési hálózatok munkájának hasonlóságairól és a fókuszcsoportok eredményeinek hasznosításáról. Tovább olvashat itt .

EIP-AGRI fókuszcsoport: gazdálkodás az ökológiai területeken
Az EIP-AGRI ökológiai területek fókuszcsoport azt vizsgálta, hogy a táj jellemzői, mint a mezőgazdasági területek szélei, a sövényes részek, a gyepes és virágos sávok miképp befolyásolják a szántóföldi növénytermesztés költséghatékonyságát. További gazdaságossági tényezőket is figyelembe vettek, (fa és fű hozamok), valamint a nem értékesíthető hasznokat (esztétikai, társadalmi értékek) is. A zárójelentésről itt olvashat.

Jelentkezzen az EIP-AGRI Seminar on Data Revolution
Termelő gazdák, erdészek, tanácsadók, kutatók, vállalkozók jelentkezését várják, akik szeretnének nek részt venni a Bizottság által szervezett „Data revolution: emerging new business models in the agri-food sector’ EIP AGRI tanácskozáson. A rendezvényre Szófiában (Bulgária) kerül sor 2016. június 22-23 között. Jelentkezési lehetőség itt (nyílt felhívás március 15-22 között).

Az EIP-AGRI fókuszcsoportok eredményeinek megosztása Portugáliában
A portugál nemzeti vidékfejlesztési hálózat műhely megbeszélést tartott, hogy az elkezdett EIP AGRI tevékenységét tovább bővítse. A megbeszélésére a különböző fókuszcsoportokban résztvevő portugál szakértőket, valamint további érdekelt feleket hívtak meg. Olvasson tovább itt, hogy milyen tevékenységeket fejlesztenek tovább .

Új kutatási és innovációs hálózat alakult: European Vegetable Research Institutes Network (EUVRIN)
2016. február 1-én tartotta a nyitó értekezletét az EUVRIN névre hallgató új hálózat, amely az európai zöldségtermesztési kutató és innovációs szervezeteket tömöríti. A hálózat önkéntes és informális alapon működik. Az EUVRIN nyitott az új tagok felvételére. Tovább olvashat itt .

Figyelmébe ajánljuk a H 2020 programban nyertes AgriSpin tematikus hálózat projekt keretében a tudást átadó csoport megalakulását, amelynek célja, hogy javítsa és értéket adjon az európai mezőgazdasági innovációs rendszernek. Jelentkezés és további információk itt .

Új felhívás a fenntartható erdészetről ‘Sustainable forests for the society of the future’
A SUMFOREST ERANET hálózat bejelentette, hogy 2016. március 21-én egy új felhívást tesz közzé a pályázatokra való előjegyzésről, illetve a platform munkájában való részvételről (május 20 előtt). A felhívás a többfunkciós erdészetet maghatározó politikákról szól. Kérem, tekintse meg az elérhető információkat itt.

Közös felhívás a fenntartható vízgazdálkodásról
2016. április 19-ig lehet jelentkezni a fenntartható vízgazdálkodás közös felhívására ‘Sustainable management of water resources in agriculture, forestry and freshwater aquaculture sectors’ Water JPI és FACCE JPI. A konzorciumban minimálisan három partnernek kell részt venni, három támogatást nyújtó országból. A felhívásról tovább olvashat itt .
Tekintse meg az EU határok menti kutatási és innovációs kiadványt EIP-AGRI Brochure on Research & Innovation across EU borders

(Agrofórum Online)

 

Módosult a tejágazat szerkezetátalakítási felhívása

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” című (VP3-14.1.1-18 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Megnyílt a Zöld Forrás pályázat

A Zöld Forrásból a támogatás igénybevételére jogosultak a vállalt környezet- és természetvédelmi feladatok hatékony és eredményes teljesítéséhez kapnak segítséget.

Egy hónap múlva indulhat az egységes kérelmek benyújtása

46 jogcímre lehet majd támogatást igényelni, a feltételrendszer érdemben nem változik, csak néhány korrekcióval kell számolni.

Fontos határidő közeleg a fiatal gazdák számára!

A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére, természetesen csak bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Mezőgazdasági innovációk az Európai Unióban – EIP-AGRI hírlevél – 2017. december

Az EIP-AGRI novemberi hírlevelében többek között az agrár-erdészeti rendszerekről, az antibiotikum felhasználásának csökkentéséről, a gyümölcstermesztésben használható digitális technológiáról is olvashat.

2017. december 16. 15:44

Mezőgazdasági innovációk az Európai Unióban - EIP-AGRI hírlevél - 2017. november

Az innovatív mezőgazdasági logisztika, az agrár-ipari hulladékok szerves trágyaként történő hasznosítása...

2017. december 5. 19:18