Pályázatok
Pályázatok

Módosult az EMGA-s támogatások igénybevételéről szóló rendelet

Módosult az EMGA-s támogatások igénybevételéről szóló rendelet

NAK

Módosult az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások igénybevételével kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 22/2016. (IV. 5.) FM rendelet.

A rendelet 2018. március 30-án hatályba lépett módosítása legfontosabb elemei a rendelet adminisztratív és helyszíni ellenőrzésre vonatkozó előírásait érintették. Ennek értelmében a jogszerű földhasználat igazolására felszólító végzés egyúttal ellenőrzésről történő értesítésnek is minősül. Túligénylés esetén, ha a túligénylés mértéke nem haladja meg a referenciaterület méretének mérési tűréshatárral számolt területét, akkor a Kincstár a túligénylés arányában a referenciaterület méretéig csökkenti a referenciaterületen belüli támogatási igénylésekben megjelölt területeket.

Az átfedési tűréshatár a korábbi 30 %-ról 15 %-ra csökkent a bejelentett táblák, a táblaszintű ökológiai jelentőségű területek és a táblával szomszédosan elhelyezkedő ökológiai jelentőségű terület esetében. A 15 %-os tűréshatár átlépése esetén a Kincstár az érintett területek vonatkozásában egyeztetésre hívja fel az ügyfeleket, felszólítva a megadott grafikus tábla adatainak helyesbítésére. A helyesbítést az ügyfél ügyfélkapus azonosítással elérhető elektronikus felületen keresztül elektronikus úton teheti meg.

Folyamatosan dolgozzák fel a kifizetési kérelmeket a Kincstárban

A magyar agrárium jövője szempontjából létfontosságú, hogy a Vidékfejlesztési Program forrásait minél hatékonyabban fel tudjuk használni.

Fórum a VP-s kifizetésekről

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Államkincstárral közösen hét helyszínes rendezvénysorozatot szervez a „Vidékfejlesztési pályázatok kifizetési igényléseivel kapcsolatos általános tájékoztató” címmel.

Várják az észrevételeket a tejágazat szerkezetátalakítási pályázat kapcsán

2018. augusztus 2-ig várják az észrevételeket a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatással kapcsolatos leendő pályázati kiírás társadalmi egyeztetése során.

Idén is folytatódik a Tanyafejlesztési Program

A felhívást ­várhatóan szeptember-októberben teszi közzé a minisztérium, a beérkező pályázatok elbírálása pedig a jövő év elején várható.

Beadható a dohánytermelők kötelezettség-megosztási kérelme

Megjelent a 14/2018. (III. 14.) számú kincstári közlemény a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban történő 2018. tárgyévi kötelezettség-megosztásról.

2018. március 23. 10:24

8,5 milliárd forint jut évente a borászat fejlesztésére

Magyarországon 2010 óta 20 ezer hektárnyi szőlőültetvény újult meg, 1500-2000 hektárral nőtt a szőlőterület, a ténylegesen betelepített terület 80 ezer hektár.

2018. március 6. 12:54

Az amerikai szőlőkabóca elleni védekezést támogatja az FM

Maga a betegség ellen nem áll rendelkezésre növényvédőszeres eljárás, csak az azt terjesztő amerikai szőlőkabóca ellen.

2018. február 26. 07:55

Változott az erdőkárok helyreállítását segítő pályázati felhívás

Módosult az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállításának támogatására vonatkozó pályázati felhívás.

2018. március 2. 10:04