Pályázatok
Pályázatok

Rövidesen indul az EIP AGRI program – a mezőgazdaságban is!

Rövidesen indul az EIP AGRI program – a mezőgazdaságban is!

Agrofórum Online

Az EIP AGRI az EU új kezdeményezése a 2014-2020-as időszakra, azzal a céllal, hogy elősegítse a K+F területen felhalmozott tudás gyakorlatba ültetését, az innováció alkalmazását.

Az EIP AGRI (európai innovációs partnerség a mezőgazdaságban) az EU új kezdeményezése a 2014-2020-as időszakra, azzal a céllal, hogy elősegítse a K+F területen felhalmozott tudás gyakorlatba ültetését, az innováció alkalmazását. Korábban a víz, nyersanyagok terén már hirdettek meg innovációs partnerséget, most került sor a mezőgazdaságra is.

Az erre vonatkozó EU közlemény a COM (2012)79. „Mezőgazdasági termelékenység és fenntarthatóság” európai innovációs partnerségről. A dokumentumban meghatározták azokat a területeket, ahol az EU elvárja az innovációt mint:

1. a növekvő mezőgazdasági termelékenység, termelés és forráshatékonyság,
2. a bio- alapú gazdaságot támogató innováció,
3. a biológiai sokféleség, ökoszisztéma-szolgáltatások és talajműködés,
4. az integrált ellátási lán innovatív termékei és szolgáltatásai,
5. az élelmiszer-minőség, élelmiszer-biztonság és egészséges életmód.

Az egyes területekről bővebben a www.soltub.hu/?hu_eip-agri,38 oldalon is olvasható. Az EMVA elfogadása után /várhatóan ez év őszén/ megnyílnak a pályázati lehetőségek a fenti prioritásoknál (2015-től).
A pályázatokat nemzeti hatáskörben írják majd ki, ennek kidolgozását végzi az FM, mint irányító hatóság.

A pályázati lehetőségekről az Agrofórum folyamatosan tudósítani fogja olvasóit.

(Agrofórum Online)

Mától 470 milliárd forintra lehet pályázni

2019. április 9. 08:17

Az idei kiírásban változás többek között, hogy új gyümölcskultúrákra - például füge, kivi - is kérhető támogatás, továbbá az is, hogy a jogszerű földhasználattal kapcsolatos nyilatkozatot csak elektronikusan lehet intézni.

Változott az erdészeti genetikai pályázat

2019. április 8. 08:46

Az Irányító Hatóság felhívta a támogatást igénylők, illetve a kedvezményezettek figyelmét, hogy a felhívás több pontban módosult.

Módosult az erdei ököszisztéma pályázat

2019. április 6. 07:08

Ismét módosult a „Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások” című pályázat.

Több mint 350 LEADER pályázatról döntöttek

2019. április 4. 06:47

A 103 elismert helyi akciócsoport 2017. október vége óta összesen 621 pályázatot hirdetett meg, amelyek több mint fele már lezárult.

NORAC keretmagasság-szabályozás - Ultraszónikus talajművelés

2019. január 23. 12:18

A Topcon által gyártott NORAC keretmagasság-szabályozás egy automatikus mélységbeállítási rendszer, amely minden típusú, hidraulikus mélységszabályozóval rendelkező kultivátor számára alkalmas. A berendezés a talajfelületet ultrahangos érzékelőkkel „leolvassa”, és menetközben automatikusan beállítja a gépet a kívánt munkamélységre.

Akvakultúra - az intenzív üzemi rendszereké a jövő!

2019. március 7. 09:59

Az akvakultúra fejlődési lehetősége, elsősorban a humántőke javításában, a termeléshez szükséges erőforrások minőségi és mennyiségi megújulásában, a szerkezetátalakításában, az innovációban, valamint a minőségi termék-előállításban rejlik.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

2019. január 15. 08:02

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

Lépéstartás a gépfejlesztéssel - Gumiabroncs körkép 2018 (1. rész)

2018. november 23. 06:33

A követelmények jelentős részének manapság a nagy átmérőjű, széles profilú, radiál szerkezetű, nyitott nyílbordázatú (AS mintázatú), IF (Improved Flexion) vagy VF (Very High Flexion) technológiával gyártott gumiabroncsok felelnek meg leginkább.