Szőlő-Bor
Szőlő-Bor

Magyar borok is versenyeznek Lengyelországban

Magyar borok is versenyeznek Lengyelországban

MTI

Az Országos Borverseny arany- és ezüstérmesei egy varsói borbemutatón vesznek részt februárban - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Brazsil Dávid elmondta, hogy a tanács kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését, különösen a visegrádi együttműködés országaiban, ennek következő állomásként csaknem 30 hazai borászat mutatkozik be a lengyel fővárosban.

A szakmai kiállítás kísérő programjaként megvalósuló mesterkurzusokon lengyel borászok válogatott magyar borokat mutatnak be. A lengyel borízlésnek megfelelően összeválogatott borokat több kategóriában ismertetik, a poharakba először könnyed, gyümölcsös, fehér borok kerülnek, amelyek egyedülálló ízvilágot képviselnek a nemzetközi piacon – fogalmazott.

Emellett a kékfrankosok világába is elkalauzolják a borszakértőket, kereskedőket és szakújságírókat, akik az előadások során a magyar borvidékeket is megismerik majd – fűzte hozzá Brazsil Dávid.

Balatoni borok győztek a bioborversenyen

2019. április 18. 05:33

A 13. bioborverseny is azt mutatja, hogy egyre több borász készít kiemelkedően jó bioborokat a hazai fogyasztásnak sajnos még mindig csak néhány százalékát kitevő ágazatban.

Már lehet nevezni a 40. Országos Borversenyre

2019. április 11. 06:03

A megmérettetés egy háromszintű országos borverseny-sorozat szakmai csúcsrendezvénye, amelyen a magyar borok legjava mutatkozik be.

Idén 656 hektárnyi új borszőlő telepíthető

2019. április 5. 10:48

Megjelent az új borszőlőültetvény-telepítések számára engedélyezhető terület nagyságáról szóló tájékoztatás.

Egyre több magyar palackos bort exportál a Lidl

2019. április 4. 11:17

A vállalat 4,6 milliárd forint értékű export teljesítménye a 17 milliárd forintos teljes hazai palackos borexport mintegy 27 százalékát teszi ki.

Gondolatok a szüretről Szekszárdon - interjú Vesztergombi Csabával

2018. október 25. 03:37

A kialakult időjárási szélsőségek miatt talán nagyobb szerepet kapott idén a szőlők elhelyezkedése, a dűlők. Az biztos azonban, hogy a 2018-as évből lesz lehetőség prémium borok készítésére, akár kadarkából is.

Ezért fontos a szőlő-bor ágazat fejlesztése az agrárminiszter szerint

2019. március 2. 06:08

Nagy István szerint a szőlő-bor ágazat fejlesztése nem csak kulturális, hanem gazdasági és társadalmi érdek is. Az agrárminiszter a Borjog és Bormarketing konferencián elmondott beszédében fontos célnak nevezte a 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtását.

Egyre versenyképesebbek a japán borok

2018. november 20. 04:36

A japán bor külföldi értékesítésének esélyei egyre nőnek. Amíg 2016-ban 164 millió jen értékű bort exportált a szigetország, tavaly már 493 millió jenre ugrott a bevétel.

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás a hónap közepétől

2018. február 5. 16:00

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás február 15-től - közölte a szaktárca hétfőn.