Szőlő-Bor
Szőlő-Bor

Szombaton tartják a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstolót

Szombaton tartják a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstolót

MTI

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstoló programjában immár mesterkurzusok is helyet kapnak.

A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.

A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.

A rendezvény kiállítói listája és programjai ide kattintva érhetőek el.

Fontos a magyar borágazat

2019. május 21. 14:33

Az elmúlt évek mind támogatáspolitikai, mind szakmapolitikai intézkedései hozzájárulnak ahhoz, hogy az ágazat lépésről lépésre egyre stabilabban és sikeresebben működjön, és egyre jobb eredményeket érjen el.

Országos bor roadshow indult

2019. május 21. 10:02

Kialakították a magyar bor egységes arculatát, üzeneti rendszerét, amelynek mentén folyamatosan építik a magyar bor stílusát alakító márkaelemeket.

Segítség a szekszárdi borászoknak

2019. május 18. 05:30

Együttműködési megállapodást írt alá az Erste Bank a Szekszárdi Borvidék képviselőivel a borvidék fejlesztése érdekében.

Rozé Rizling Jazz Napokat tartanak júliusban Veszprémben

2019. május 17. 08:34

A borászatok mellett teret kapnak a helybéli őstermelők készítményei és kézműves ételek is.

A Tokaj-hegyaljai borvidéken tartott ellenőrzést a Nébih

2018. október 12. 06:42

Az ellenőrzés rámutatott, hogy a vizsgált egységekben a technológiai és adminisztrációs fegyelem jellemzően magas, bár kisebb hiányosságok több esetben előfordultak.

A 10. VinCE Budapest Wine Show-t rendezik meg áprilisban

2019. március 11. 04:47

A Magyarország egyik legrangosabb beltéri boros rendezvényeként számon tartott VinCE Budapest mintegy kétszáz magyar és külföldi kiállítója ezernél is több bort kínál a sétálókóstoló látogatóinak.

Áprilistól igényelhető a szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

2019. március 4. 12:03

A kifizetési kérelem az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követően, de legkésőbb a jóváhagyott egyéni tervben megjelölt tevékenység végrehajtásának borpiaci évét követő borpiaci évben nyújtható be.

Utazás a szőlők és a borok világában

2018. szeptember 29. 13:16

Izgalmas világkörüli úton nyerhetünk betekintést a távoli vidékek borkultúrájába, olvashatunk e tájak borainak különleges ízvilágáról.