Terményárak
Terményárak

Csökkentek a mezőgazdasági termékek árai

Csökkentek a mezőgazdasági termékek árai

Agrofórum Online

A búza a kukorica és a szója ára is csökkent. A kukorica kurzusa 0,9 százalékkal ment lejjebb, egy véka 412 dollárcentbe került. A kukorica ára az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának (USDA) friss adatainak hatására ment lejjebb. Eszerint a kukoricaföldek jobb állapotban vannak, mint ahogy azt a piaci előrejelzések megjósolták.

Múlt héten még a terület 57 százaléka volt jó vagy kiváló állapotban, az elemzők ezen a héten is 57 százalékra számítottak, de a friss adatsorban egy százalékponttal magasabb érték szerepel. Az Egyesült Államok középnyugati területein a hétvégi esőzés hatására javul a kukoricaföldek helyzete.

Egy véka szója 0,7 százalékkal olcsóbb, mint előző nap, a kurzus 897 dollárcentig ment lejjebb. A szójaföldek helyzete viszont nem változott, ugyanúgy 54 százalékot soroltak a jó vagy a kiváló állapotú területek közé. A szója árát alapvetően az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek mozgatják, de a kereskedők óvatosak, nem számítanak áttörésre.

A búza ára 1,1 százalékkal, vékánként 497 dollárcentre csökkent. „A búza betakarítási üteme kicsit lassabb a vártnál, de alapvetően nem aggódnak a piaci szereplők” – idézte a cnbc.com a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó Matt Ammermannt, az INTL FCStone árupiaci kockázatelemzőjét.

Három hónapos csúcson a búza ára

2019. október 17. 08:12

Most az Egyesült Államokban tapasztalható hideg időjárás miatt adtak egyre többet az árutőzsdén a búzáért

Fél százalékkal csökkent a kukorica ára

2019. október 16. 08:33

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatti bizonytalanság sem támogatja az árak emelkedését.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica

2019. október 8. 12:38

A kukorica 0,5 százalékkal 386,88 dollárcentre drágult vékánként, de a kereskedés közben 387,62 dollárcenten is kötöttek üzletet. Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Államokban az észak-nyugati kukoricaövezetben fagy várható, ami felfelé hajtotta az árupiaci árakat.

Terményárak: az eladók fagyasztották be a piacot

2019. október 8. 09:03

Az első októberi napok a terménypiacokon további enyhe erősödést hoztak, aminek alapja a fekete-tengeri búzaárak emelkedése volt.

A szójaoltás jelentősége és várható hozadékai

2019. március 24. 09:14

A növénytermesztésben az egyik leggyakoribb limitáló tényező a nitrogénellátottság. A pillangós virágú növények – így a szója is – fajspecifikus Rhizobium baktériumokkal szimbiózist alakítanak ki.

Egymilliárd forintnyi ÁFÁ-t csaltak el szójával

2018. május 25. 09:30

A nyomozás bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik.

Új arcok a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület vezetésében

2018. augusztus 19. 06:00

A megválasztott tisztségviselőknek gratulálunk, az Agrofórum nevében is úgyis mint az Egyesület egyik tagja, a másik pedig magam volnék, Dr. Bódis László.

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.