Terményárak
Terményárak

Hat napja csökken a kukorica ára

Hat napja csökken a kukorica ára

Agrofórum Online

A szójabab ára heti mélypontra került a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek miatt, de később megjelentek a vevők.

Egymást követő hat napja esik a kukorica ára Chicagoban. A vékánkénti ár 0,5 százalékkal 376 dollárcentre csökkent. Október 30-án még 390,75 dollárcenten hagyta el a parktett a kukorica.

A szójabab grafikonja közben heti mélypontra ért, a befektetők a kereslet lassulás, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások kimenetel miatt aggódtak. 926,6 dollárcentes szinten is kötöttek üzletet a nap elején, de később megjelentek a vevők a piacon és 0,9 százalékos pluszig jutott a szójabab 936,9 dollárcentes szinten. Azért nézett le ilyen mélyre, mert leült a piaci hangulat azt követően, hogy a Trump adminisztráció egy magas rangú vezetője bejelentette a Reuters hírügynökségnek: elmarad Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök közötti, régóta várt decemberi találkozó. Elvileg itt aláírtak volna egy ideiglenes kereskedelmi megállapodást a felek, de egyelőre csak arról érkeztek hírek, hogy folytatódnak a tárgyalások.

“Várakozó álláson vannak a piaci szereplők, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy a sertéspestis akkor is jelentős hatással lesz a kínai szójabab igényekre, ha normalizálódik a két fél közötti kapcsolat” – szögezte le a CNBC által idézett Phin Ziebell, az Ausztrál nemzeti bank agrárpiaci közgazdásza. Szeptemberben a kínai sertésállomány 41 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől.

Továbbra is nagy várakozás előzi meg az Egyesült Államok mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) pénteki kereslet-kínálati jelentését.

A búza piacán nem örülhettek a befektetők, hiszen ez az agrártermék 0,8 százalékkal 513,1 dollárcentes szintre ment le vékánként. A repce ára 0,2 százalékkal csökkent.

Másfél hónapos mélypontról próbál emelkedni a kukorica kurzusa

2019. november 12. 15:27

A kukorica ára 0,4 százalékkal a vékánkénti 374,62 dolláros szintre emelkedett. Utoljára szeptember végén járt ahhoz hasonló szinteken a kurzus, ahonnan most el szeretne mozdulni.

Hosszú távon nem várható a kukorica drágulása

2019. november 11. 10:17

A búza ára 0,2 százalékkal 510 dollárcentre esett vékánként. A repce 0,5 százalékkal drágul a világpiacon.

Újabb rossz nap után pluszban a kukorica

2019. november 9. 04:17

A kukorica 1,2 százalékkal 380 dollárcent közelébe drágult vékánként pénteken kora estére magyar idő szerint Chicagóban azt követően, hogy nap közben 372,6 dollárcentes szinten is kötöttek üzletet.

Öt nap után emelkedik a kukorica ára

2019. november 7. 04:47

A kukorica és a búza is drágult, de a szójabab piacán továbbra sem figyelhető meg élénkülés.

Az igények alatt termelnek szóját hazánkban

2018. április 16. 07:06

Az ország évi 600 ezer tonna szóját, 250 ezer tonna szójadarát igényel.

Amerika a legnagyobb szójabab-beszállító Európában

2018. szeptember 21. 09:03

A bizottságot vezető Jean-Claude Juncker a Donald Trump amerikai elnökkel való július 25-i tárgyalásán ígéretet tett arra, hogy növelni fogják az amerikai szójabab európai behozatalát.

Elhárult a bioetanol- és fehérje-előállítást fenyegető veszély

2018. január 23. 08:54

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén döntött többek között a bioüzemanyagok felhasználási részarányáról és a biomassza-felhasználás csökkentéséről.

Válasszon az Önhöz legközelebb álló fajtákból!

2018. március 22. 07:58

Sikeres növénytermesztést, és a fajták között jó szemezgetést kíván az Agromag Kft.!