Terményárak
Terményárak

Ötéves csúcsra drágult a kukorica

Ötéves csúcsra drágult a kukorica

Agrofórum Online

A kukorica ára hétfőn a vékánkénti 460 dollárcentig drágult ám utána az eladók kerültek túlsúlyba a piacon és 1,6 százalékkal csökkent a kurzus. A 460 dollárcentes érték így is ötéves csúcsot jelentett.

A kukorica piacán az elmúlt időszak túlságosan is meleg és száraz időjárása okozott aggodalmakat. A kedvezőtlen időjárás hajtotta felfelé az árakat.

Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának adatai szerint egyébként az ország kukoricatermésének 57 százaléka volt jó, illetve kiváló állapotban július 7-én. Tavaly ugyanez a mutató 75 százalékon állt ekkor – számolt be a cnbc.com a Reuters információi alapján.

A szóját is érintette a drágulás, hiszen a 936 dollárcentes szint a legmagasabb tavaly június óta. A búza is drágult, 525 dollárcentig menetelt a kurzus.

A kezdeti drágulás után egyébként nem csak a kukorica, hanem a búza és a szója is korrigált. Magyar idő szerint hétfő délután a búza 1,5, míg a szója 1 százalékos mínuszban állt.

A globális készletek szűkülése miatt aggódnak a befektetők

2019. október 19. 09:51

A búza ára a déli félteke romló terméskilátásai miatt emelkedett tovább. Argentínában és Ausztráliában a korábban vártnál rosszabb termésre számítanak a szakértők.

Három hónapos csúcson a búza ára

2019. október 17. 08:12

Most az Egyesült Államokban tapasztalható hideg időjárás miatt adtak egyre többet az árutőzsdén a búzáért

Fél százalékkal csökkent a kukorica ára

2019. október 16. 08:33

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatti bizonytalanság sem támogatja az árak emelkedését.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica

2019. október 8. 12:38

A kukorica 0,5 százalékkal 386,88 dollárcentre drágult vékánként, de a kereskedés közben 387,62 dollárcenten is kötöttek üzletet. Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Államokban az észak-nyugati kukoricaövezetben fagy várható, ami felfelé hajtotta az árupiaci árakat.

Új arcok a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület vezetésében

2018. augusztus 19. 06:00

A megválasztott tisztségviselőknek gratulálunk, az Agrofórum nevében is úgyis mint az Egyesület egyik tagja, a másik pedig magam volnék, Dr. Bódis László.

Az olajipari növények 2017. évi vetőmag-szaporítási tapasztalatai

2018. december 29. 10:33

Az elmúlt évet jónak értékelhetjük a napraforgó és a repce szaporításai számára, míg a szója vetőmag-előállítása szempontjából bekövetkezett az a visszaesés, ami szakmailag várható volt. Az olajos növények hazai vetőmag-előállításában a napraforgó és a káposztarepce vetőmagtermesztése növekedett, míg a szója szaporítása iránti kedv tovább csökkent.

Fogytán a bőtermő szója vetőmagok

2018. február 28. 14:42

Érdemes sietni a szója fajtaválasztással, mert a Karintia Kft. stabilan teljesítő bőtermő szójafajtáiból idejekorán hiány várható.

A nagy exportpiacok mozgatják a tőzsdei árakat

2019. augusztus 28. 07:36

A mostani emelkedés ellenére a búza árát állandó nyomás alatt tartja a globális piacon fokozódó verseny. Az orosz exportbúza ára például csökkent a határidős piacokon a többi termelőországgal folytatott verseny miatt.