Terményárak
Terményárak

Több mint egy százalékkal csökkent a kukorica ára

Több mint egy százalékkal csökkent a kukorica ára

Agrofórum Online

Az amerikai árutőzsdén 1,2 százalékkal a vékánkénti 410 dollárcentes szint alá csökkent a kukorica jegyzésára kedden.

Az egész napi kereskedést alapvetően lassú lecsorgás jellemezte. Bár az előző napi 415 dollárcentes záróértékről rögtön nyitás után 416-ig emelkedett a kurzus, de utána a vevők dominálták a kereskedést. Napközben 408,38-ig is lenézett a jegyzés, ami 1,6 százalékos mínusznak felel meg.

Az ár csökkenését alapvetően az okozta, hogy az elmúlt időszak rendkívül nagy esőzései után a az amerikai gazdálkodók komoly tempóban haladtak a vetéssel. A múlt heti 67 százalékos szintről 83 százalékra növelték a kukoricával elvetett területet. Ez megfelel az elemzői várakozásoknak – írta a Business Recorder a Thomson Reuters hírügynökségere hivatkozva.

A jövőben az mérsékelheti a kukorica árának csökkenését, hogy a késői vetés miatt nehéz megítélni az elvetett földeken a kukorica állapotát. Emiatt a várható hozamadatokat is a megszokottól később lehet majd megismerni.

Terményárak: felkavarodott az állóvíz – erős áresés a piacokon

2019. augusztus 16. 09:08

Vártuk az USDA augusztusi becslését, jelezték frissítik az USA vetésterületi és várható hozam adatait, de a többség nem azt kapta, mint amit várt.

A szaúd-arábiai szabályozásmódosítás miatt csökken a búza ára

2019. augusztus 10. 04:52

A búza ára 2,1 százalékkal vékánként 498,25 dollárcentre csökkent annak hatására, hogy Szaúd-Arábia könnyít a búzaimport szabályozásán.

Csökkentek a mezőgazdasági termékek árai

2019. július 31. 09:36

A búza a kukorica és a szója ára is csökkent. A kukorica kurzusa 0,9 százalékkal ment lejjebb, egy véka 412 dollárcentbe került.

Veszélybe kerülhet a Bayer idei profitcélja

2019. július 31. 08:45

11,5 milliárd eurós bevételre tett szert a Bayer a második negyedévben, ami hajszállal ugyan, de alulmúlja az elemzők által prognosztizált 11,57 milliárdot, és 21 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest.

A termelőknek kedvez az idei gabonaár alakulása

2018. április 20. 09:21

Bár a betakarításig még hónapoknak kell eltelnie, a világpiaci trendek bizakodásra adnak okot a szántóföldi növénytermesztés szempontjából.

Problémás évkezdet a mezőgazdaságban: reped a cseresznye, alig lesz meggy

2019. június 7. 09:28

A rendkívül hideg május és a hosszú szárazság után megérkező hektikus csapadék sajnos nem tett jót sem a szántóföldi, sem a kertészeti kultúráknak. Általános megfigyelés, hogy a tavalyihoz képest 2-3 héttel, az átlaghoz képest 1-2 héttel van lemaradva a természet.

Tömegesen rajzik a kukoricamoly, veszélyben a napraforgó is

2018. június 27. 06:19

Az elmúlt időszak időjárását a megszokottnál hűvösebb éjszakák és a mérsékelten meleg nappalok jellemezték. A nagy csapadékot hozó frontok eltávoztak a Kárpát-medencéből, eső csak szórványosan hullott. A szárazabbra fordult idő elősegíti az aratási munkákat.

Csapadékos hétvégére számíthatunk

2019. augusztus 2. 10:14

Szombatig sokfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani, majd vasárnaptól csökken a csapadékhajlam.