Terményárak
Terményárak

Több mint egy százalékkal csökkent a kukorica ára

Több mint egy százalékkal csökkent a kukorica ára

Agrofórum Online

Az amerikai árutőzsdén 1,2 százalékkal a vékánkénti 410 dollárcentes szint alá csökkent a kukorica jegyzésára kedden.

Az egész napi kereskedést alapvetően lassú lecsorgás jellemezte. Bár az előző napi 415 dollárcentes záróértékről rögtön nyitás után 416-ig emelkedett a kurzus, de utána a vevők dominálták a kereskedést. Napközben 408,38-ig is lenézett a jegyzés, ami 1,6 százalékos mínusznak felel meg.

Az ár csökkenését alapvetően az okozta, hogy az elmúlt időszak rendkívül nagy esőzései után a az amerikai gazdálkodók komoly tempóban haladtak a vetéssel. A múlt heti 67 százalékos szintről 83 százalékra növelték a kukoricával elvetett területet. Ez megfelel az elemzői várakozásoknak – írta a Business Recorder a Thomson Reuters hírügynökségere hivatkozva.

A jövőben az mérsékelheti a kukorica árának csökkenését, hogy a késői vetés miatt nehéz megítélni az elvetett földeken a kukorica állapotát. Emiatt a várható hozamadatokat is a megszokottól később lehet majd megismerni.

Terményárak: felkavarodott az állóvíz – erős áresés a piacokon

2019. augusztus 16. 09:08

Vártuk az USDA augusztusi becslését, jelezték frissítik az USA vetésterületi és várható hozam adatait, de a többség nem azt kapta, mint amit várt.

A szaúd-arábiai szabályozásmódosítás miatt csökken a búza ára

2019. augusztus 10. 04:52

A búza ára 2,1 százalékkal vékánként 498,25 dollárcentre csökkent annak hatására, hogy Szaúd-Arábia könnyít a búzaimport szabályozásán.

Csökkentek a mezőgazdasági termékek árai

2019. július 31. 09:36

A búza a kukorica és a szója ára is csökkent. A kukorica kurzusa 0,9 százalékkal ment lejjebb, egy véka 412 dollárcentbe került.

Veszélybe kerülhet a Bayer idei profitcélja

2019. július 31. 08:45

11,5 milliárd eurós bevételre tett szert a Bayer a második negyedévben, ami hajszállal ugyan, de alulmúlja az elemzők által prognosztizált 11,57 milliárdot, és 21 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest.

Hamisított kukorica gyomirtó szer került a piacra

2018. június 21. 14:45

Termékhamisítás történt, amelynek feltárása érdekében a Bayer mind Romániában, mind Magyarországon szorosan együttműködik a hatóságokkal - derül ki a cég közleményéből, amelyet most változatlan formában közlünk.

Terménypiac: lassú erősödés a világban, itthon még ne várjunk sokat tőle

2018. február 13. 18:13

Az év 6. hete kicsit derűsebben telt, köszönhetően a korábbi sok eladásnak és a korábbi eladók döntésének, miszerint fedezik az eladásokat és így vásárolni kezdtek.

Kukoricamalom épül Karcagon

2018. április 3. 14:31

A malom építése a kukoricatermelésben is többletfoglalkoztatást jelent, fontos a gazdáknak, akik helyben tudják majd értékesíteni terméküket, megtakarítva a szállítási költségeket.

Tovább folytatódik a kukoricamoly rajzása és már a napraforgó szárbetegségei is megjelentek

2018. június 12. 10:46

A mostani időjárási környezetben a kártevők és kórokozók egyaránt megtalálják biológiai igényüket a gyors felszaporodáshoz.