COVID-Agrár
COVID-Agrár

Így védekezik a koronavírus ellen a Starbucks

Így védekezik a koronavírus ellen a Starbucks

Agrofórum Online

Kötelezővé teszi a Starbucks az arcmaszk viselését az amerikai kávézóiban.

A vállalat a járvány lassításának érdekében döntött a lépés mellett. Július 15-től kezdődően lép érvénybe a maszkviselési szabály a vállalat kávézóiban. A Starbucks hozzátette, hogy a drive-through és az elviteles vásárláshoz nem szükséges maszkviselés – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A hír bejelentésének napján a kereskedés során 0,8 százalékot estek a Starbucks részvények árfolyama.

Kép: instagram.com/starbucks.stories/

A The Wall Street Journal június elején még arról számolt be, hogy a kávézóláncokat üzemeltető vállalat tovább csökkenti a dolgozók óraszámait. A amerikai eladásokban érdemi visszapattanást leghamarabb ősztől vár egyébként a vállalat menedzsmentje. Májusban alacsonyabb bérleti díjakat követelt a Starbucks, amely az új típusú koronavírus terjedése miatt került bajba az Egyesült Államokban és a világ több régiójában is. A járvány kitörése után a Starbucks egy időre bezárta a Kínában működő kávézói jelentős részét.

A Starbucks csaknem 16 ezer kávézót működtet Starbucks, Teavana, Seattle’s Best Coffee és Evolution Fresh márkanevek alatt. A cégnek 346 ezer alkalmazottja van.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Enyhítések mellett döntött a KITE Zrt.

2020. május 23. 12:07

Partnereik 2020. május 25-ét követően a KITE Zrt. alközpontjainak, telephelyeinek eladóterébe - a már ismert, általános védekezési szabályok mentén - meghatározott feltételek szerint léphetnek be.

A KITE Zrt. kiemelt óvintézkedések alkalmazása mellett működik

2020. szeptember 29. 04:36

A KITE Zrt. a jelen járványügyi helyzetben is folyamatosan működik tovább.