COVID-Agrár
COVID-Agrár

Jól fogytak a Kraft Heinz termékei a karantén idején

Jól fogytak a Kraft Heinz termékei a karantén idején

Agrofórum Online

A vállalat a második negyedévben 80 centes egy részvényre jutó igazított eredményről számolt be, ami 20 centtel haladja meg az elemzők által előre jelzett profitot.

Árbevétel soron 6,65 milliárd dollárt értek el, ami szintén pozitív meglepetés. Organikus árbevétel növekedés terén 7,4 százalékos volt a negyedéves teljesítmény. A vállalat bruttó marzsa jelentős mértékben, 4,1 százalékponttal teljesítette felül a 32,8 százalékos Wall Street-i elvárást. A Kraft Heinz profitálni tudott a korlátozások ideje alatti élelmiszer felhalmozási trendből, köszönhetően hogy jelentős kereslet mutatkozott a vállalat brandjei iránt – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A gyorsjelentést követően 3,3 százalékkal esett a Kraft Heinz részvényeinek árfolyama New Yorkban. Az elmúlt hónapban így is 8 százalékkal emelkedett a kurzus.

A Kraft Heinz Company fűszereket, szószokat, sajtot és tejtermékeket, húsokat, frissítő italokat, kávét és egyéb élelmiszeripari termékeket is gyárt. A cég teljes bevételének 26 százaléka ketchupokból és szószokból származik, a sajtokból és a tejtermékekből 20, snackekből és fagyasztott termékekből is 20 százaléknyi.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Akár húszmillió embert is elláthatna a magyar élelmiszergazdaság

2019. május 13. 08:47

Magyarország csak akkor tud a mezőgazdasági és élelmiszeripari versenybe beszállni, ha alkalmazza a digitalizáció és az automatizáció lehetőségeit és ha fejlődik a szektorban dolgozók együttműködése.

25 milliárdos segítség a mezőgazdasági vállalkozásoknak

2020. május 2. 13:02

Vissza nem térítendő támogatás formájában juttatnak 25 milliárd forintnyi többletforrást a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak.

Korszakváltást jelent az agráriumban a digitális agrárstratégia

2019. augusztus 27. 15:17

A gazdaságok modernizálásával, illetve a DAS intézkedései révén ingyenesen biztosított információkkal megelőzhetők a klímaváltozás hatására kialakult szélsőséges időjárás okozta károk.

Nehezített szezon előtt a magyar vetőmagágazat

2022. május 6. 10:54

Áremelkedésre és exportpiaci zavarokra számít az idei szezonban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet.