Gazdahely
Gazdahely

E-vény szolgáltatás az Agromediumban

E-vény szolgáltatás az Agromediumban

Agrofórum Online

Tavaly már bemutattam az Agromediumot, amely (túlzás nélkül állítom) a legesleghasznosabb applikáció a gazdálkodók számára, hiszen segítségével gyorsan, könnyen és offline kereshető a megfelelő növényvédő szer.

2019. július 05-ével ugyanis elindult a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara új elektronikus vényszolgáltatása, amely az nmnkeveny.hu oldalon érhető el. Az új elektronikus vényrendszert pedig ugyanaz a Muntyán Krisztián fejlesztette, aki az Agromedium atyja is.

Ezáltal az elektronikus vényrendszer egy modern külsővel, a mai kornak megfelelő, mobilra optimalizált nézettel és új funkciókkal bővült.

A rendszer az Agromedium mobil applikációból közvetlenül elérhető a növényvédelmi szakemberek számára, így bármikor egy gombnyomásra, akár zsebből is, a telefonjuk segítségével írhatnak vényt, és továbbíthatják a szaktanácsolt partnereiknek és a kiválasztott forgalmazónak is.

A mobilapplikáció letölthető Android és iOS rendszerű készülékekere egyaránt. A vényekre a készítmények az előre generált, folyamatosan aktualizált listából választhatók, de opcionálisan kézzel is beírhatók a felhasználó döntése szerint. A szolgáltatás növényvédő szerjegyzék része folyamatos frissítés alatt áll, mindig aktualizált. Amennyiben mégsem került fel egy-egy készítmény, a felhasználónak lehetősége van begépelni a kívánt termék nevét és egyéb adatait.

A rendszer további előnye, hogy lehetőséget biztosít a növényorvos számára a szaktanácsolt termelők rögzítésére, így a vény írása során egy gombnyomásra kiválasztható és a rendszer automatikusan kitölti az előre felvett adatokat. A rendszer használata rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. A rendszerrel kapcsolatos információkat, kérdéseket a ”Segítség” menüpontban találja, amelyet folyamatosan bővítenek. A rendszer célja, hogy egy a növényvédelmi szakemberek számára kényelmesen használható felületet biztosítson.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ajándékozz kistermelői terméket karácsonyra is!

2020. november 5. 12:09

Ahogyan azt már tavaly is megírtuk, a kereskedelem legpörgősebb időszakában is számtalan lehetőségünk van arra, hogy a pénzünkkel a hazai kistermelők javára „szavazzunk”, és erősítsük a hazai termékek értékét ezáltal.

Kistermelői ajándékok karácsonyra

2019. november 19. 05:36

Hamarosan elérkezik a kereskedelem legpörgősebb időszaka és egyben (amennyiben a saját oldalunkat is nézzük) a lehetősége annak, hogy a pénzünkkel „szavazzunk”. Arra szavazunk, hogy a multik szeptember óta csillivilli módon csalogató termékeivel lepjük meg szeretteinket, vagy idén adunk valami újat nem csak az ajándékozottaknak, hanem hazai kistermelőknek, akik szívből készítik termékeiket?

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

2019. október 20. 08:38

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel, stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a permetezéshez használt víz megfelelősége!

Időszerű MÁKos teendők – avagy ideje ránézni az ügyfélkapunkra

2019. szeptember 3. 13:11

A nyár vége felé célszerű ismét gyakrabban ránézni az ügyfélkapujára minden gazdálkodónak. Kezdenek landolni a MÁK-os értesítések tárhelyünkön, például azzal a felszólítással, hogy 10 napon belül igazoljuk a jogszerű földhasználatot.

Lombtrágyázás, aminosavak - Tápanyag-gazdálkodási szakmai nap (III. rész)

2018. március 17. 15:35

Az álló kultúrák lombon keresztül történő tápanyagellátása és a legfontosabb aminosavak és azok növényélettani szerepe.

Precíziós konferencia: ahol a hagyomány és az újdonság kéz a kézben járnak

2019. január 14. 09:36

A mezőgazdaságban tért nyerő digitalizáció hatására - minden évben a KITE Zrt. növényvédelmi képzésének kiegészítő rendezvényeként – szervezik a precíziós konferenciát, melyre a modernizáció iránt érdeklődő gazdálkodókat várják.

Csúcson van a parlagfűvirágzás – Folytatni kell a védekezést!

2022. szeptember 2. 10:34

Az egész országban teljes virágzásban van a parlagfű.

Kertbarátok figyelem: őszi teendők a kertben

2023. október 20. 12:10

Lassan véget ér a növényvédősök munkája! Sokan a tárolási betegségek elleni zárópermetezésnél és a vesszők, rügyek lombtrágyás tápfeltöltésénél használták utoljára a permetezőgépet. De azért még ne téliesítsék a gépüket, lehet, hogy még fel kell venni… Ajánlás Zsigó György növényorvos tollából.