Címke: Osztatlan közös tulajdon

osztatlan közös tulajdon

Agrárhírek / Agrárközélet

A megfelelő birtokstruktúra megteremtése a cél

2019. november 14.

Tervezés alatt van az osztatlan közös tulajdonban lévő közel 1,1 millió darab, nemcsak a részarány földkiadás során keletkezett termőföld terület megosztását megkönnyítő és ösztönző új megoldások keresése, új szabályozás kidolgozása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kiugróan nőtt a termőföld ára

2019. november 8.

A termőföld ára a hetvenszeresére nőtt, óriási kereslet van rá, hiszen csak korlátozott számban áll rendelkezésre, és mindezek ellenére elég mostohán kezeljük.

Agrárhírek / Agrárközélet

1600 tulajdonosa van 8,5 hektárnak

2019. augusztus 16.

Jó esély van arra, hogy az osztatlan közös tulajdonú földek helyzete a kitűzött céldátumig rendeződjön. Már csak azért is hasznos lenne, mert ezeket a területeket be lehetne vonni a mezőgazdasági termelésbe.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos feladatokat lát el a Nemzeti Földügyi Központ

2019. július 9.

A kormány a nemzeti birtokrendezésben meghatározó szerepet szán a Nemzeti Földalap kezeléséért felelős szervként az NFK-nak.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az osztatlan közös tulajdonnal érintett földeket a gazdáknak adnák

2019. június 11.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara karcagi agrárfórumán és fajtabemutatóján a szakminiszter több aktuális ügyről (öntözésfejlesztés, állattenyésztési törvény, osztatlan közös tulajdoni forma stb) is szót ejtett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Hamarosan rendeződhet az osztatlan közös tulajdonú birtokok helyzete

2019. február 9.

Több mint 2,5 millió hektár földet és 4,6 millió embert érint az elaprózott birtokok problémája, ami sok esetben a rendkívül csekély tulajdonrész vagy az elérhetetlen tulajdonosok miatt "blokkol mindent".