Agrofórum előfizetői nyereményjáték 2018

Frissítés: 

A közjegyző jelenlétében megtartott sorsolás nyertesei:

Fődíj: KUHN MDS 19.1 Q sebességarányos műtrágyaszóró – P. U. Károly – Jászkisér

1. különdíj: MALAGROW felajánlása: 100 liter YieldON szántóföldre specializált biostimulátor – V. Albert – Gulács

2. különdíj: BASF felajánlása: 50 liter PRIAXOR® – A jövő gombaölő szere kalászosokban – Dr. V. Iván – Jánoshalma

3. különdíj: Az EuroChem Agro Hungary felajánlása 10 ha (200 kg) UMG mikrogranulált startertrágya és 10 ha (2 tonna) ENTEC stabilizált ásványi műtrágya csomag – F. János – Szakcs

4. különdíj: Limagrain felajánlásában 10 ha (15 zsák) LG31.377 szemes kukorica hibrid és 10 ha (3 zsák) LG ARCHITECT őszi káposztarepce hibrid.”  – M. Gábor – Kimle

*

FRISSÍTÉS: Előfizetői nyereményjátékunk 2018. szeptember 30-án véget ért. A közjegyző előtti sorsolást 2018. október 10-én tartjuk. A nyerteseket telefonon és/vagy elektronikus levélben értesítjük.

*

Fizessen elő vagy váltsa meglévő nyomtatott, illetve digitális éves előfizetését 2018. január 1. és 2018. szeptember 30. között kombinált előfizetésre, mert most szaklapunkat nyomtatott + digitális formában megrendelő olvasóink között egy KUHN MDS 19.1 Q sebességarányos műtrágyaszórót sorsolunk ki a Kuhn Center Magyarország Kft. jóvoltából.

A nyereményjátékban való részvétel feltételei

A fődíjért

A fődíjért azon olvasóink szállhatnak „ringbe”, akik 2018. január 1. és 2018. szeptember 30. közötti időszakban kombinált Agrofórum (nyomtatott + digitális) előfizetési csomaggal rendelkeznek!

A meglévő nyomtatott, ill. online előfizetések kombinált csomagra történő átváltásának lehetőségét minden már meglévő olvasónk számára biztosítjuk.

  • Az előfizetői csomagváltás szaklapunk nyomtatott változatát olvasóknak mindössze 2.000 Ft-ba kerül.
  • Azoknak, akik eddig csak digitális változatban olvasták az Agrofórumot, a csomagváltásért 4.000 Ft-ot kell fizetniük.
  • Míg az új előfizetőknek a kombinált előfizetői csomagot 10.000 Ft-os áron kínáljuk.

A csomagváltást, ill. az új előfizetést egyszerűen és kényelmesen intézhetik az olvasószolgálatunkon (tel: +3630/957 7275, olvasoszolgalat@agroforum.hu), vagy honlapunkon (www.agroforum.hu/elofizetes) keresztül.

Fődíj:
KUHN MDS 19.1 Q sebességarányos függesztett kéttárcsás műtrágyaszóró

Erőteljes érvek a napi használat mellett!

A többtárcsás rendszerű (Multi Disc System – MDS) repítőtárcsák minden műtrágya típus, valamint az aprómagvak és mikrogranulátumok kiszórására is alkalmasak a legnagyobb precizitással és az adott feladathoz szükséges, pontosan beállított szórásképpel. A műtrágya típus és a munkaszélesség függvényében a repítőtárcsa bordák hosszúsága és a szöge precízen beállítható.

A QUANTRON A elektromos súbervezérléssel opciósan GPS automata táblaszéli forduló programozással és szakaszvezérléssel együtt is kombinálható a gép. A QUANTRON A vezérlőmonitor segítségével változtatható kijuttatási mennyiséggel (VRA) végzett műtrágyaszórás is megvalósítható GPS-el kombinálva. Ez már Precíziós gazdálkodás!

Egy erősített olajfürdős hajtómű biztosítja a repítőtárcsák és a keverőtengely meghajtását. A műtrágyaszóró gépnek ezt a robusztus alapelemét a nehéz üzemeltetési körülmények között is hosszú élettartam jellemzi. Ez a hajtómű 10 éven keresztül nem igényel olajcserét!

Műtrágyaszórás speciális növényállományokban: a gép szőlő-, gyümölcs- és zöldségültetvényekben, vegyes növénytermesztéssel vagy állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságok földjein is jól illeszkedő megoldásokat kínál.
A gépet egy úgynevezett két sor szóró egységgel is fel lehet szerelni, amelyen a sorműveléses növénykultúrákban használható rozsdamentes acél adapter állítható terelőlemezekkel van felszerelve. Ezek lehetővé teszik a műtrágya két sorba történő szórását 100%-ban változtatható sorszélességgel és sortávolsággal, ami biztosítja, hogy az összes tápanyag a növények gyökérzónájára kerüljön.

Szántóföldi kultúrák esetében akár a kapásnövények gyors műtrágyázását is lehetővé teszi a gép egy hét sor szóró adapter segítségével. Ez az eszköz sorműveléses növényállományokban használható, és akár 90 cm-es sortávolságra is beállítható.

A különdíjakért

A különdíjakat azok között sorsoljuk ki, akik 2018. január 1. és 2018. szeptember 30. között regisztrálnak, vagy a már meglévő regisztrációjukat frissítik honlapunkon, a www.agroforum.hu-n.

A nyereményjáték sorsolása: 2018. októberben, közjegyző jelenlétében.

Különdíjaink:

  • MALAGROW felajánlása: 100 liter YieldON szántóföldre specializált biostimulátor
  • A BASF felajánlása: 50 liter PRIAXOR® – A jövő gombaölő szere kalászosokban
  • Az EuroChem Agro Hungary felajánlása 10 ha (200 kg) UMG mikrogranulált startertrágya és 10 ha (2 tonna) ENTEC stabilizált ásványi műtrágya csomag
  • A Limagrain felajánlásában 10 ha (15 zsák) LG31.377 szemes kukorica hibrid és 10 ha (3 zsák) LG ARCHITECT őszi káposztarepce hibrid.

YieldON, a szántóföldre specializált biostimulátor

Az olasz Valagro cég, mely a biostimulátorok világviszonylatban vezető gyártója, 2018-ban vezeti be legújabb készítményét, a kifejezetten szántóföldi kultúrákra fejlesztett YieldON nevezetű hozamnövelő biostimulátort. A bevezetést megelőző években többek között Magyarországon is végzett nagyszámú szántóföldi (5-10 ha) és többismétléses kisparcellás kísérletek eredményei egyaránt bizakodásra adnak okot, hiszen a vizsgált kultúrák esetében (gabona, repce, napraforgó, kukorica, szója, borsó) szignifikáns volt a hozamnövekedés.

A siker kulcsa a YieldON egyedi összetételben és specifikus hatásmechanizmusában rejlik: a három különböző növénycsalád kivonatának, valamint a hozzáadott mikroelemeknek (Mn, Zn, Mo) köszönhetően a YieldON javítja a tápanyagok felvételét, a cukrok és a kész tápanyagok szállítását; a sejtosztódás támogatásával pedig növeli a szemek számát és ezermagtömegét, míg az olajsav-bioszintézis hatékonyságának fokozásával jelentős mértékben javíthatja a beltartalmi értékeket. Felhasználási javaslat: 2 liter/ha.

Priaxor® – A jövő gombaölő szere kalászosokban

A kalászosokat az egész tenyészidőszak során kedvezőtlen körülmények, kórokozók és kártevők egész sora veszélyezteti. Csak a folyamatosan egészségesen tartott növények képesek kihasználni terméspotenciáljukat.

A Priaxor® a BASF által kifejlesztett legújabb, innovatív gombaölő szer, amely a kalászosok fejlődésének a kórokozók által legveszélyeztetettebb időszakában nyújt átfogó védelmet. A Priaxor® egy új hatóanyagból, a fluxapiroxadból (Xemium®) és a régóta használt piraklostrobinból áll. A két hatóanyag eltérő módon fejti ki hatását, ez garantálja a nagyfokú hatékonyságot a kalászosok gombabetegségei ellen. A fluxapiroxad/Xemium® és a piraklostrobin is jelentős élettani – AgCelence® – hatással rendelkezik. Mindennek köszönhető a Priaxor® páratlan hozamnövelő hatása.

Maximális termés és hatékony DON-szint-csökkentés őszi búzában

Őszi búzában a Priaxor® a kórtani szempontból legkritikusabb időszakban – a zászlóslevél kiterülésekor 0,8-1,0 l/ha-os dózisban kijuttatva – biztonsággal véd a felső levelek rozsda- és foltbetegségei ellen. A levélbetegségek korai kártételének megelőzésére a bokrosodás, szárbaszökkenés időszakában kiváló a Tango® Star 0,8 l/ha-os dózisban.   A teljes virágzásban kijuttatott 2,0 l/ha Osiris® pedig a kalászfuzáriózis elleni védelmet, az alacsony DON-szintet biztosítja.

Komplex árpavédelem egyetlen gombaölő szeres kezeléssel

A Priaxor® 0,8 l/ha-os dózisban közel 100%-os hatékonysággal védi meg az árpát a legfontosabb betegségeivel szemben. Az asszimilációs felület maximális védelme és juvenilizálása a zászlóslevél megjelenése – kiterülése idején (BBCH 37–39) végzett védekezéssel érhető el.

A Priaxor® megelőzi a termést veszélyeztető betegségek károkozását, biztosítja az egészséges, erőteljes kalászos állományt, a jó minőségű termést, a magasabb terméshozam és jövedelem lehetőségét.

ENTEC stabilizált ásványi műtrágya és UMG mikrogranulált starter műtrágya

Az ENTEC műtrágya ammónium stabilizáló DMPP-t tartalmazó nitrogén ásványi műtrágya, mely az ammónium nitrogén nitráttá való átalakulását késlelteti. Így a nitrogén felszabadulás illeszkedik a növénykultúra igényeihez, amelynek köszönhetően a műtrágya hatékonyabban táplálja azt.

A DMPP lelassítja a nitrifikációt, ezért a műtrágyában található ammónium nitrogén „stabilizálódik a talajban”. A stabilizált ammónium nitrogén mellett az ENTEC mindig tartalmaz nitrátot, melynek köszönhetően azonnal felvehető nitrogénforma áll a növény rendelkezésére. Ennek köszönhetően a kalászos kultúrák egyidejűleg viszonylag hosszú ideig képesek felvenni a nitrogén mindkét típusát növelve ezzel a nitrogénműtrágya hatékonyságát.

Az ENTEC termékek egyedülálló hatásmechanizmusa lehetővé teszi a nitrogén műtrágya rugalmas alkalmazását, így vonzó alternatívát kínál. Használatával csökkenthető a nitrogén veszteség (kimosódás, elpárolgás).

Az UMG Prémium mikrogranulált starterek komplex hatóanyagtartalmuk és Rizodyne talajaktivátor tartalmuk révén nem csak dinamikus kelést, csíraképződést biztosítanak, de egyúttal a talajtermékenységet is fokozzák. A napraforgó, kukorica, repce és kalászos kultúrák igényére szabott növényspecifikus összetételű UMG Prémium család kimagasló agrotechnikai hatása abban jelentkezik, hogy a növény csírázáskori és kezdeti növekedése „robbanásszerű” gyorsasággal történik.

Az UMG család kifejezetten a magyar termőhelyi viszonyokra került kifejlesztésre, Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott műtrágya.

LG ARCHITECT és LG 31.377 – A nemesítési munka legújabb mérföldkövei

Az LG ARCHITECT a Limagrain repce nemesítési munkájának egyik legújabb mérföldköve. Nagyon jó alkalmazkodóképessége és terméselőnye úgy az intenzív, mint az átlagos és stresszes termőhelyi környezetben is megmutatkozik.

Olyan nemzetközi fejlesztő munka eredménye, amelyre a repce termesztők széles tábora építheti hozam elvárásait.
Termése a hazai regisztrációs kísérletek első évében 12,8%-al múlta felül a standard fajták átlagát. Minden kísérleti helyen magasan az átlag felett teljesített. Terméseredményével – 5,55 t/ha – az első helyen végzett a középérésű csoportban. Olajtartalma 7 hely átlagában 48,9% volt.
Ezeken túlmenően egy egyedülálló vírus rezisztenciával (TuYV) is rendelkezik, aminek eredményeként, az elmúlt két évben, a tarlórépa sárgaság vírusával erősen fertőzött régiókban a fogékony hibridekhez képest 10-15% többlet termést produkált.

Ha az LG ARCHITECT-et választja, a kiemelkedő termőképességet, a kiváló télállóságot, kipergés-ellenállóságot és a nagyon jó állóképességet vállalja.

Az LG 31.377 a nagy termőképesség és a kiváló termésstabilitás összhangját megtestesítő új kukoricahibrid. Nagyon jó alkalmazkodóképessége és terméselőnye úgy az intenzív, mint az átlagos és stresszes termőhelyi környezetben is megmutatkozik.