Van-e szabadnapja a juhásznak?

Halász Mihálynak már az édesapja is juhász volt, így egyértelmű volt számára, hogy ezt az utat követi.

2018. augusztus 3. 06:15

Gazdahely Videó

Ismerjük fel a gyomnövényeket már pár leveles korukban I. rész – T1-es életformájú gyomnövények

Mi az első lépése a sikeres gyomszabályozásnak? Ismerni a területünk „előéletét” és felismerni a csírázó gyomnövényeket. Jelen cikksorozat a szántóföldi és kertészeti kultúrákban gyakran előforduló gyomnövények felismerésében segít.

2018. július 29. 07:26

Értékes zöldségnövényeink II. rész

Burgonyafélék, hagymafélék, gyökérzöldségek. Fogyasszuk őket is hasonlóan rendszeresen, mert egészségesek, kiskertekben is sikeresen termeszthetők hazánkban – kis odafigyeléssel. De pontosan miért is értékesek számunkra?

2018. július 27. 11:07

Így csinálja a másodvetést, hogy ne bukjon támogatást!

Megtörtént a gabonák és repce aratása, sokan kerestek meg a héten az ’ökológiai jelentőségű másodvetés’ kapcsán kérdéseikkel. Így ebben a cikkben összegyűjtöttem, minden fontos infót, hogy ne bukjon el egy fillér támogatást sem!

2018. július 27. 05:49

Az élet értelme

Milyen élet az, amely a cél nélküli vegetálásban merül ki, mert egyre több kistelepülésen esélye sincs senkinek, még hogyha akarna is, hogy munkát találjon.

2018. július 25. 13:15

Közösségi kertek – innovatív kezdeményezés a fenntartható és környezettudatos életmód szolgálatában

Közösségi kerteket ma már országszerte fellelhetünk, a fővárosban éppúgy, mint egy erdőszéli településen. De mit rejtenek ezek a kacagástól és kapasuhogástól hangos „különvilágok”? Mi vezetett a nagy népszerűségig és hol találhatjuk meg őket pontosan?

2018. július 20. 13:01

Aratás utáni csend vagy mégsem?

Ma reggel arra ébredtem, hogy csend van. Miután felkeltem, nyugodtan megettem a reggelimet, megittam a kávémat, felöltöztem és elindultam. Semmi idegeskedés, semmi telefon, hajnalban nem jártam körül a határt, és nem az időjárás jelentést böngésztem. Miért? A 2018. évi gabonaaratást befejeztük. Egy fejezet lezárult, feldolgozzuk az eredményeket, és kezdjük az következő évet.

2018. július 20. 04:46

Rögös utak

Tizenévvel ezelőtt sem volt sokkal jobb a helyzet, mint az idén, bár akkor azt írtuk; a terméskilátások nem túl bíztatók, de a piaci árak kifejezetten jók. 

2018. július 18. 13:46

Miért tart valaki struccot?

A szomódi Nagy Gábor hivatásos tűzoltóként dolgozik, hobbiként pedig állatokat tart, kisállat simogatót üzemeltet.

2018. július 16. 13:12

Mennyiség, minőség, terményárak

Az árpa a magtárakban, a repce lényegében szintén, a búza valahol az aratás közepén tart.

2018. július 10. 06:28