Indul az aratás, használjuk a hozammérőt!

A betakarítás egy kiváló alkalom a tábláink különbségeinek felmérésére, ha rendelkezésre áll, használjuk pontosan a hozammérő rendszerünket.

2018. június 19. 12:45

Tisztelgés Kralovánszky U. Pál emléke előtt

Arra gondoltam, hogy ezt a szűkebb baráti körnek szánt írást a szerző utólagos belegyezésével közzétesszük, innen a tábla széléről. Hátha felébred az utókor lelkiismerete, hogy emléket állítson korunk kiemelkedő agrár személyiségének.

2018. június 18. 10:00

Az érett kalászos meghajtja a fejét

Ahogy végigolvastam a múltból előcitált írásomat meglepődve állapítottam meg, hogy az időjárásról írottak néhány részletet kivéve, szinte ugyanolyan rapszodikusak voltak akkor is, mint most.

2018. június 17. 15:44

Második esély – ötletek a kert és udvar megújításához és szépítéséhez újrahasznosítással II. rész

Hányszor keletkezik olyan természetes eredetű vagy mesterséges hulladék a gazdaságban vagy a ház körül, aminek találhatunk egy tökéletes dekorációs vagy új használati funkciót.

2018. június 11. 13:50

Szent Iván hava

A kétezres évek közepén talán még kevésbé látszottak azok a klimatikus változások, mint napjainkban. Télből nyár, nyárból vagy korai ősz, vagy késői tél. Most június első felében már érik az őszi árpa, a borsó és méteres a kukorica, meg a napraforgó és a repce napjai is meg vannak számlálva.

2018. június 8. 07:47

Második esély – ötletek a kert és udvar megújításához és szépítéséhez újrahasznosítással I. rész

Hogyan lehet az elhasznált, öreg tárgyainkból kertszépítő kellék? Hogyan tudjuk kicsinosítani az udvar megváltozott, megbomlott szépségű szögleteit?

2018. június 7. 07:48

Ház, táj Képgaléria

A fehérvárcsurgói virág-világ

Minden év június első hétvégéjén találkoznak az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokon a szép kertek, praktikus háztáji megoldások és a természettel együtt fejlődő szakterületek képviselői – immár 14 éve.

2018. június 6. 14:06

Kaptam egy levelet

A levél tartalma okán ide kívánkozik, a blogba, de van abban némi személyes indíttatás is, hogy szóba hozom…

2018. június 6. 13:44

Örökké zölden – örökzöld növényeink gondozása és védelme hónapról hónapra III. rész

A tavasz végi és nyári hónapokban fokozottan kell ügyelnünk az örökzöld növényeinket fertőző kórokozókra.

2018. május 31. 05:30

Májusfa

A legszebb hónap – mondják – a Maja római istennőről elnevezett hónap, és ez mindaddig így is van, amíg a reményeinkben kárt nem tesz ez az egyébként szerelemittas május.

2018. május 30. 13:51